Masaüstü bilgisayarda depolama en kolay nasıl yükseltilir?

TURLİKAT

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
ASUS B450 M-K2 anakart.
ASUS Dual Radeon RX 6650 XT 8 GB ekran kartı.
G.Skill Ripjaws 16 GB Dual 3600MHz RAM.
Kioxia 500GB M.2 SSD.
SAMSUNG 1TB 870 EVO SATA 3 2.5" SSD
Thermaltake Versa T25 tg RGB fanlı kasa.
Thermaltake 650 watt 80+ güç kaynağı.

HONOR 200 PRO
Merhaba arkadaşlar. Daha önce yaklaşık 10 yıl laptop kullanmıştım. İlk masaüstü PC 'mi de yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum ama 500GB depolaması yeterli gelmiyor. Tak çıkar kur işinden de anlamıyorum, uğraşıp bozmak da istemem, ben depolamayı en kolay nasıl yükseltebilirim? İlk kez konu açıyorum yanlış varsa affola.

Sistemin özellikleri şu şekilde;
ASUS B450 M-K2 anakart.
Kioxia 500GB M.2 SSD.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce yaklaşık 10 yıl laptop kullanmıştım. İlk masaüstü PC 'mi de yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum ama 500GB depolaması yeterli gelmiyor. Tak çıkar kur işinden de anlamıyorum, uğraşıp bozmak da istemem, ben depolamayı en kolay nasıl yükseltebilirim? İlk kez konu açıyorum yanlış varsa affola.

Sistemin özellikleri şu şekilde;
ASUS B450 M-K2 anakart.
Kioxia 500GB M.2 SSD.
SSD veya HDD montajları çok basit internetten temin edeceğiniz bir diski monte etmeniz çok kolay olur YouTube'den rehber eşliğinde yapabilirsiniz.

Galiba o anakartta sadece 1 tane M.2 slotu var o yüzden SATA almak zorundasınız. Belki dönüşütürücüler falan ile M.2 takabilirsiniz. Oyun için kullanacaksanız bir SSD alın takması hiç zor değil zaten. YouTube'dan video izleyerek yapabilirsiniz. SSD alırsanız SATA girişine takmak için bir kablo gerekiyor onu da almayı unutmayın yoksa.

Şimdilik yer açmak için ise wiztree kullanabilirsiniz nerede ne var gösteriyor kolayca silebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Sanal Kısım
  1. Temp klasörünü temizleyin.
    1. Windows+R tuşuna basıp Çalıştır'ı açın.
    2. Çalıştır'a %temp% yazın.
    3. Açılan yerde Ctrl+A ya basıp hepsini seçtikten sonra Shift+Delete basıp hepsini silin
    (Kalan dosyalar'a yönetici izni verin silinemeyen dosyaları bırakın.)

2. Tree Size Free programı ile çok yer kaplayan dosylarınızı sıralı bir şekilde görebilir ve silebilirsiniz.
    TREE SIZE FREE İNDİR
Fiziksel Kısım

• Anakartınızda 1 tane PCIE 3 tane SATA giriş portu var. Bir SATA SSD alarak sorununuzu çözebilirsiniz.

SSD veya HDD montajları çok basit internetten temin edeceğiniz bir diski monte etmeniz çok kolay olur YouTube'den rehber eşliğinde yapabilirsiniz.
Galiba o anakartta sadece 1 tane M.2 slotu var o yüzden SATA almak zorundasınız. Belki dönüşütürücüler falan ile M.2 takabilirsiniz. Oyun için kullanacaksanız bir SSD alın takması hiç zor değil zaten. YouTube'dan video izleyerek yapabilirsiniz. SSD alırsanız SATA girişine takmak için bir kablo gerekiyor onu da almayı unutmayın yoksa.

Şimdilik yer açmak için ise wiztree kullanabilirsiniz nerede ne var gösteriyor kolayca silebiliyorsunuz.
Evet videoları izledim monte edebilirim ama win kurulumu yapmam gerekecek gibi gözüküyor. Şuan kullandığım sistemi yeni alıcağım m2 ye kopyalama yöntemi var mıdır acaba.

Sanal kısım.
  1. Temp klasörünü temizleyin.
    1. Windows+r tuşuna basıp çalıştır'ı açın.
    2. çalıştır'a %temp% yazın.
    3. açılan yerde CTRL+a ya basıp hepsini seçtikten sonra Shift+delete basıp hepsini silin.
    (kalan Dosyalar'a yönetici izni verin silinemeyen dosyaları bırakın.)
  2. TreeSize Free programı ile çok yer kaplayan dosylarınızı sıralı bir şekilde görebilir ve silebilirsiniz.
    TreeSize Free indir
fiziksel kısım

• anakartınızda 1 tane PCI-e 3 tane SATA giriş portu var. Bir SATA SSD alarak sorununuzu çözebilirsiniz.

SATA SSD daha zahmetsiz sanırım PC'ye yeni bir birim ekliyeceğim gibi formatla filan uğraşmayacağım ama oyunlar için ideal midir?

Evet videoları izledim monte edebilirim ama win kurulumu yapmam gerekecek gibi gözüküyor. Şuan kullandığım sistemi yeni alıcağım m2 ye kopyalama yöntemi var mıdır acaba.

SATA SSD daha zahmetsiz sanırım PC'ye yeni bir birim ekliyeceğim gibi formatla filan uğraşmayacağım ama oyunlar için ideal midir?
Evet sorduğunuz sorunun cevabı SATA. Dosyalarınız kalacak sadece USB gibi ekstra bir depolama birimi açılmış olacak.

Evet sorduğunuz sorunun cevabı SATA. Dosyalarınız kalacak sadece USB gibi ekstra bir depolama birimi açılmış olacak.

Hocam değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Peki ben genelde oyun için kullanıyorum PC'yi SATA SSD kullanmak bana oyunlarda bir sıkıntı çıkarır mı? Yoksa yeniden Win kurumu ile uğraşma pahasına da olsa M.2 alıp kullanmak mı? Daha uzun ömürlü olur. Windows kurmaktan çekinme sebebim ise düzgün bir şekilde kuramam diye düşünüyorum eskiden laptop için kurmuştum birkaç kez ama ilk aldığımdan daha kötü hale getirmiştim cihazı bunu da bu cihaza yapmak istemiyorum. Eğer şu an kullandığım sistemi yeni M.2'ye aktarabilme şansım varsa en azından düzgün kurulmuş stabil şekilde kullandığım sistem bozulmaz.

M.2 alma SATA SSD al oyunları onun üzerine kur kullan.

2 TB WD blue SATA SSD 5.200 TL Amazon'da o SSD'yi almanı öneririm.

Hocam bende Kioxia Exceria NVMe 500GB var biraz araştırdım bu konuları NVMe olan SSD'ler SATA'ya göre bayağı hızlı. Şimdi SATA'ya geçsem bu hız düşüşünden hissedilir şekilde etkilenmez miyim veya oyunlarım kasma yapar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı