Masaüstü Bilgisayarda Wi-Fi'ya Nasıl Bağlanılır?

EmirK42

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar, bir sorum olacak. Ben PC alacağım ama birkaç yerde masaüstü PC'lerde Wi-Fi olmadığını söylüyorlar. Benim alacağım PC'de MSI H310M Pro-VDH Plus soket 1151 DDR4 2666 adlı anakart var. Bu anakartta Wi-Fi yok sanırsam. Bilgisayarda Wi-Fi'ya bağlanmak için ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü anakartların çoğunda Wi-Fi modülü yoktur. Üst düzey kartlarda var. Bugün Dual band ortalama bir PCI Wi-Fi adaptor 700 lira civarında. Arkadaşın yazdığı anakart bundan ucuzdur zaten. :)

Olmuyor hocam, ek olarak Wi-Fi adaptör alınması gerekiyor.

Kusura bakmayın hocam yanlış biliyormuşum. Ben bilgisayarı alınca direk içinde Wi-Fi vardı ek olarak bir şey almamıştım o yüzden öyle sanıyordum.

Hocam sana tavsiyem USB WiFi adaptörlere hiç bakma direkt ethernet kablosu çek. USB adaptörler oldukça verimsiz.
Hocam Wi-Fi zaten her bilgisayarda olmuyor muydu?
Anakarta göre değişir. Anakartta Wi-Fi yoksa ya ethernet ya da USB adaptör kullanman lazım. Ama USB adaptörler oldukça verimsiz.

Bunu ekran kartı taktığın PCI-e slotlarından en ufağına takabiliyorsun: Masaüstü PC içn PCI-E 300Mbps (MINI PCI) Çift Anten wifi Kart PCE KABLOSUZ PCI-E 2T2R 300MBPS DAHİLİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Bu zaten direkt USB girişine: AC1200 Mbps Dual Band USB 3.0 Adaptör Kablosuz Wifi Alıcı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunu M.2 yuvasına takabiliyorsun :Intel AX200NGW Wi-Fi 6 Bluetooth 5.1 Network Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Üstte attığım 3 üründen birini kullanarak bağlanabilirsin, fakat bu ürünleri çok aramadım yani oldukça dandik ürünler olabilir sadece ürünü görstermek için attım. Anakartında bulunan yuvaya göre bir tanesi alırsın, 1. ve 3. için uygun yuva yok ise mecbur USB ile deneyeceksin.

Selamünaleyküm arkadaşlar, bir sorum olacak. Ben PC alacağım ama birkaç yerde masaüstü PC'lerde Wi-Fi olmadığını söylüyorlar. Benim alacağım PC'de MSI H310M Pro-VDH Plus soket 1151 DDR4 2666 adlı anakart var. Bu anakartta Wi-Fi yok sanırsam. Bilgisayarda Wi-Fi'ya bağlanmak için ne yapmam lazım?
Bende PC için araştırmıştım. Usb ler var ama çok önermememişlerdi bende kablo çekerek ile bağladım. Ama öyle imkanın yoksa tplink in usb adaptörünü önermişlerdi bir bak istersen.

Yıllardır kullandığım ASUS USB-N14 Wireless adaptör vardı ki hala çalışır. Onlardan alınması lazım. Tek parça halinde anten veya USB tipi olanlar pek verimli olmuyor. Anakart desteklemediği sürece böyle bir harici cihaza ihtiyaç var. Başka yolu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı