Masaüstü bilgisayarım açılmıyor

Samet.Arslan

Decapat
Daha fazla  
İyi günler, masaüstü bilgisayarım dün kendi kendine kapandı ve açılmıyor, aşağıdaki kontrolleri kendim yaptım ekstra bir öneriniz varsa memnun olurum.
1)Işlemcinin üzerinde ısısını arttıracak ekstra bir yük yoktu tarayıcı açıktı sadece ve video izliyordum.
2)Güç kablosunda herhangi bir sorun yok zira Ethernet kablosunun takılı olduğu yerde turuncu yeşil ışık yanıyor.
3)Güç ünitesini sigortadan kapatıp açtım ve kasanın önündeki başlatma tuşuna bastım çok çok kısa süreli tuşun ışığı yanıyor, hiçbir fan dönmüyor saniyelik bir olay.
4)Kasa içi kabloları kontrol ettim hepsi takılı. Anakart üzerindeki kondansatör başlarını kontrol ettim hepsi sağlam.
5)Güç ünitesinin içini açtım tüm bileşenleri sağlam.
6)Işlemcinin termal macununu 3 4 ay önce yenilemiştim, bu olaydan sonra bir daha yeniledim.
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Sorunu tam anlamıyla belirtip sistem özelliklerinizi yazar mısınız?
Açılmıyor derken güç mü gitmiyor yoksa fanlar dönüyor sistem mi açılmıyor ?

Bilgisayar kasasının güç düğmesine bastığım zaman hiçbir değişiklik olmuyor. Hiçbir şey çalışmıyor yani fan, ışık vb. kasa açılmıyor.
Sistem:
i7 3770S
Ekran kartı: 9500GT
Anakartım biraz eski ama sorunsuz çalışıyordu düne kadar.(Model için bakmam lazım)
8 GB DDR3 RAM
1 TB HDD

Uzay montaj çalıştırmayı dener misiniz?

Şunu deneyin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'leri çıkarıp ucunu silgiyle silin.

Uzay montaj çalıştırmayı dener misiniz?

Şunu deneyin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'leri çıkarıp ucunu silgiyle silin.

Bu işlemi yaparken sadece kısa devre yapacağım kabloyu sökmem yeterli mi? Yoksa güç ünitesini tamamen sökmem gerekiyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı