Masaüstü bilgisayarıma Taktığım Ekran Kartları Yanıyor

Ertuğrul Bal

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar.
Benim sorunum başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartlarımın "yanması". Bu olay ilk olarak 2018 yılında başıma geldi. YouTube'da gezerken birden garip bir robotik ses geldi ve mavi ekran verip bilgisayarım yeniden başladı. Açılırken ekranda yeşil çizgiler çıkmaya başladı ve daha sonra hiç görüntü vermedi. Ekran kartımı değiştirdim. Diğer aldığım ekran kartı da 1 ay sonra aynı sorunu verdi. Daha sonra eski bir ekran kartım vardı onu da denedim ama onda sorun çıkmadı çünkü bir güç girişi yoktu. İlk başta sorunun bundan olduğunu düşündüm. Geçenlerde eski ekran kartım da aynı sorunu verdi ama bozulmadı. Driver'ler güncel, OC yapmadım, PSU'm yeterli. Sorun anakartta mıdır ya da başka bir bileşende midir? Başına gelen veya konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tahminim PSU ancak topraklamada da bir problem olma ihtimali geliyor benim aklıma. UPS ile denediniz mi ya da akım korumalı prizle?

Tahminimce sorun PSU kaynaklı gözüküyor. Akım dengesiz olabilir.Anlık voltaj yükselmesi yada azalması olabilir..OCCT ile PSU testi yaptınız mı?
Tahminim PSU ancak topraklamada da bir problem olma ihtimali geliyor benim aklıma. UPS ile denediniz mi ya da akım korumalı prizle?

Akım korumalı bir priz kullanıyorum. Topraklama hatası olabilir gibi duruyor. Yakın zamanda test yapıp konuya eklerim. teşekkür ederim

Ben %90 PSU ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz bir PSU ise dengesizlikten dolayı olmuş olabilir. Anakartta vs. sorun olduğunu düşünmüyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı