Masaüstü neden dizüstünden daha iyi?

theberkmusic

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Mühendis
Arkadaşım bana dizüstünün çoğu(%90) konuda daha iyi olduğunu söylüyor. Ve ben ne yaparsam yapayım onu ikna edemedim. Bu konuyu ona atacağım ve gelen yorumları sırayla teker teker okutacağım.

Masaüstü sistemi neden tercih etmeliyiz?
Masaüstü sistemler neden dizüstü sistemlere göre daha çok tercih ediliyor?

En önemlisi performans. Diyelim 5090 bir dizüstü bir masa üstü cihazınız var. 5090 Normalde kafam kadar bir ekran kartı ama dizüstü bilgisayarın içine sığdırmak için ekran kartını küçültürler. Bu yüzden performanstan kısılır.

Laptoplar içindeki minimal mühendisliklerden dolayı aynı özellikteki masaüstü bilgisayarlardan çok daha pahalı. Aynı özelliklerde masaüstülerden performans olarak sarjdayken çok farkı yok ama yine de sadece Gaming için alınacaksa masaüstü almak daha iyi bir seçenek.

Arkadaşım bana dizüstünün çoğu(%90) konuda daha iyi olduğunu söylüyor. Ve ben ne yaparsam yapayım onu ikna edemedim. Bu konuyu ona atacağım ve gelen yorumları sırayla teker teker okutacağım.

Benim dizüstünde en çok sıkıntı çektiğim nokta ekran kartının anakarta gömülü olması. Bu yüzden çoğu AAA oyunu oynayamıyorum.

Masaüstü ile laptop arasındaki performans farkına bakabilirsin. Özellikle F/P konusunda masaüstü çok daha önde. Atıyorum laptopta 50 k ya alacağın performansı masaüstünde çok daha uyguna toplayabilirsin. Eğer oyun amaçlı ise masaüstü tabiki

Masaüstünün sağlamış olduğu fazla enerji daha fazla performans verir ve bunun sonucunda da bileşenler ısınır. Laptopta ise masaüstüne kıyasla daha az güç çektiği için ve soğutması kötü olduğu için bileşenler kendini kısabiliyor ve performans düşüşü oluyor. Bende laptop vardı, bana göre laptoplar çok iyi bir teknoloji. Yanında taşıyabildiğin kompakt bir oyun makinesi var.

Evet bu arada pil konusu en önemlisi şu an ben masa üstü cihazımı nihai performansta kullanıyorum. Bir diz üstü cihazı nihai performansta kullanırsanız hem batarya çok çabuk biter hemde pil ısınır ve ömrü kısalabilir.

Dosya Ekleri

• 1760256399288.png
    1760256399288.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 13
Arkadaşına laf anlatmak için uğraşma çünkü laptopun masaüstünden %90 daha iyi olduğunu söyleyen bir insan cahil insandır yada seninle eğleniyordur.

Neden masaüstü?

Daha iyi soğutma = daha iyi performans
Daha büyük boyutlar = daha sessiz ve etkili soğutma
Daha ucuz fiyata daha iyi performans
Özelleştirme ve geliştirme seçenekleri
Çok daha fazla bağlantı seçenekleri
Eski donanımlara destek/uyumluluk
Daha konforlu/ergonomik kullanım (bana göre)
Daha uzun ömürlü
Daha kolay tamir/bakım/onarım

Arkadaşını tek savunduğu şey yüksek ihtimal (taşıma).
Yani senin masa üstü cihazın duruyor benimki bak arabayla yola gidiyorum orda bile oynayabiliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı