Masaüstü pencere yöneticisi yüksek CPU kullanımı

Ercan Özlük

Centipat
Birkaç gündür bilgisayarımın normalinden daha yavaş çalıştığını fark ettim görev yöneticisini açınca masaüstü pencere yöneticisinin CPU'yu ortalama %7 kadar çalıştırdığını fark ettim. %7'de olsa bilgisayarı gerçekten gözle görülür bir şekilde yavaşlatıyor.

1588299212675.png

Şu anda %3-4 gibi değerde gezse de bir program vb açınca yükseliyor. Bazen tarayıcıyı açarken tarayıcı bile yanıt vermemeye başlıyor bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada çalışan gereksiz programları kaldırabilir ve gereksiz hizmetleri sonlandırabilirsiniz. Technopat Sosyal'de bulunan rehberlere göz atabilirsiniz. Bu rehberleri uyguladıktan sonnra aynı sorunun yaşanacağını pek fazla sanmıyorum.

Benim pc de hem saçmaladı hemde yavaş çalışıyordu. Çözüm çok saçma gelebilir ama, lütfen deneyin. Anakartınızda ''İntel Wifi'' veya ''Bluetooth'' varsa İntel Update ile günceller misiniz. Son Update ile ilgili bir durum olabilir. Bende de devamlı ''c'' hardiskini onarıyordu. Bu şekilde çözdüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı