Masaüstü simgelerindeki kasma

231981

Kilopat
Makaleler
1
Bu sorunu neredeyse tüm Windows 10 sürümlerinde yaşadım. Şu an sistemimde 2004 20H2 Pro sürümü kurulu. Geçen gün winver komutu ile baktığımda 2004 yazıyordu Recep Bey'in vermiş olduğu Cab ile güncelleme yapınca 20H2 oldu. Zaten bu işlemden sonra başladı benim sorun da. Dediğim gibi çoğu Windows 10 sürümünde rastladım bu soruna. 1809, 1903 ve 1909'da olmuştu. Bu sorunu başka kişiler yaşadı mı merak ediyorum benim sistemime özgü bir şey mi merak ettim. Masaüstünde simgelerde imleç ile üzerlerine geldiğim zaman bir takılma oluyor alt alta diyelim 10 adet simge varsa imleç ile hareket ederken 2-3 sıra atlayarak ilerliyor. Çok sinirim bozuldu bunun için format atmak istemiyorum var mı bir çözümü? Disk temizleme, temp ve %temp% temizliği vs işe yaramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
C dosyasında sistemine zarar veren bir dosya olabilir mi acaba ya da şüphelendiğin bir uygulama?

Yok hocam daha 1 hafta falan oldu en fazla format atalı. Abuk subuk şeyler indirip kurmam zaten. Dediğim gibi güncelleme yaptım ondan sonra oldu bu olay normalde yoktu.

CrystalDiskInfo indirip programdan SS atar mısınız?

CrystalDiskMark indirip test yapıp sonra SS atar mısınız?

Sistemin kurulu olduğu SSD'yi mi?

Sistemin hızı iyi bir sorunum yok sadece neden simgelerde kasma var onu çözemedim.

2020-10-17_16-37-40.jpg

2020-10-17_16-48-01.jpg

Acaba nasıl kastığını detaylı anlatabilir misin kasıyor derken nasıl bir durum gerçekleşiyor.

SSD'nin durumu hiç iyi değil. Sağlığı aşırı düşmüş, yakında bozulma ihtimali var diyebiliriz.
Masaüstündeki kasmanın asıl sebebi de büyük ihtimalle sağlıktaki bu düşüştür.

SSD gebermiş bildiğin.

4K hızları aşırı düşük.

Sağlığı da baya bir düşmüş.

6 sene falan oldu alalı. Hızında sorun yok format atarken de öyle hızlı. Benim anlattığım sorun ile ssd hızının alakası yok. HDD'ye kurdum aynı sorunu yapıyor.

SSD'nin durumu hiç iyi değil. Sağlığı aşırı düşmüş, yakında bozulma ihtimali var diyebiliriz.
Masaüstündeki kasmanın asıl sebebi de büyük ihtimalle sağlıktaki bu düşüştür.

Hocam emin olun söylediğim sorunun sebebi ssd değil. Başka bir iş var. Sağlığı düşük ama hız konusunda bir kayıp yok format atarken oyun oynarken falan çok hızlı çalışıyor.

Acaba nasıl kastığını detaylı anlatabilir misin kasıyor derken nasıl bir durum gerçekleşiyor.

Hocam aslında şimdi farkettim 8 ay önce de aynı sorundan dolayı video çekip paylaşmışım ama hangi forumda paylaştım bilmiyorum. Yine aynı sorun dikkatli izleyin. Hatta videoyu konu başına da ekleyeceğim. Gif yapmıştım ama kastığı için belli olmuyordu. Bu video 8 ay önce çektiğim sorunun videosu;

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı