Masaüstü simgelerindeki kasma

6 sene falan oldu alalı. Hızında sorun yok format atarken de öyle hızlı. Benim anlattığım sorun ile ssd hızının alakası yok. HDD'ye kurdum aynı sorunu yapıyor.

Hocam emin olun söylediğim sorunun sebebi ssd değil. Başka bir iş var. Sağlığı düşük ama hız konusunda bir kayıp yok format atarken oyun oynarken falan çok hızlı çalışıyor.

Hocam aslında şimdi farkettim 8 ay önce de aynı sorundan dolayı video çekip paylaşmışım ama hangi forumda paylaştım bilmiyorum. Yine aynı sorun dikkatli izleyin. Hatta videoyu konu başına da ekleyeceğim. Gif yapmıştım ama kastığı için belli olmuyordu. Bu video 8 ay önce çektiğim sorunun videosu;

HDD yavaş bir depolama birimi zaten.

SSD'nin yazma hızı düşük ve ölmeye yakın.

HDD yavaş bir depolama birimi zaten.

SSD'nin yazma hızı düşük ve ölmeye yakın.

Hocam bu takılmanın SSD ve HDD ile alakası yok üstüne basarak diyorum. Okumadınız sanırım güncelleme yapmadan önce bu sorun yoktu Recep Baltaş'ın verdiği güncelleme dosyasını kullandıktan sonra oldu bu olay. Windows 7 ve 8.1'de de bu sorun yok. Windows 10'da ise LTSC sürümlerinde bir de 1803 sürümlerinde yaşamadım bu sorunu.

Hocam bu takılmanın SSD ve HDD ile alakası yok üstüne basarak diyorum. Okumadınız sanırım güncelleme yapmadan önce bu sorun yoktu Recep Baltaş'ın verdiği güncelleme dosyasını kullandıktan sonra oldu bu olay. Windows 7 ve 8.1'de de bu sorun yok. Windows 10'da ise LTSC sürümlerinde bir de 1803 sürümlerinde yaşamadım bu sorunu.
2004'e formatsız geçtiyseniz o yüzden olabilir.

2004'e formatsız geçtiyseniz o yüzden olabilir.

Sıfırdan format attım sisteme güncelleme yaparak geçmedim. Winver'de 2004 yazıyordu normalde 20H2 oluyormuş benim ıs versiyonuna göre onu araştırırken Recep Baltaş'ın paylaştığı cab dosyası ile CMD üzerinden güncelleme yaptım 2004 yazan yer 20H2 oldu o kadar. Başka da bir işlem yapmadım.

Açıkçası aklıma başka herhangi bir sebep gelmiyor.

Sürücülerden yapabilir mi acaba? Bunu sadece Windows 10'da yapıyor.

Sıfırdan format attım sisteme güncelleme yaparak geçmedim. Winver'de 2004 yazıyordu normalde 20H2 oluyormuş benim ıs versiyonuna göre onu araştırırken Recep Baltaş'ın paylaştığı cab dosyası ile CMD üzerinden güncelleme yaptım 2004 yazan yer 20H2 oldu o kadar. Başka da bir işlem yapmadım.

Sürücülerden yapabilir mi acaba? Bunu sadece Windows 10'da yapıyor.
O CMD'yi atabilir misin?

O CMD'yi atabilir misin?

Konu hala güncel şu an sinir eder derecede kasma sıkıntısı geçmedi.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Konu hala güncel şu an sinir eder derecede kasma sıkıntısı geçmedi.

@Recep Baltaş

Büyük ihtimalle sorun kullandığınız farede. Ben laptop touchpadi ile denediğimde 0 sorun ama fareyle denediğimde takılmalar oluyor işin garibi fare yenileme hızını arttırdıkça daha çok donuyor bence fare gg. Bende alalı 2 seneden fazla oldu sizde de benzer durumsa nedeni bu olabilir.

Büyük ihtimalle sorun kullandığınız farede. Ben laptop touchpadi ile denediğimde 0 sorun ama fareyle denediğimde takılmalar oluyor işin garibi fare yenileme hızını arttırdıkça daha çok donuyor bence fare gg. Bende alalı 2 seneden fazla oldu sizde de benzer durumsa nedeni bu olabilir.

Fare ile alakası yok Windows 8.1 kullanıyorum şu an da 1 ayı geçti hiç bu sorunu yaşamadım. Bloody A60 kullanıyorum yazılımdan sizin dediğiniz ayarı buldum yenileme hızını değiştirdim hepsini denedim ama bu kasma sorunu olmuyor. Sadece Windows 10'da yaşıyorum bu sorunu.

Fare ile alakası yok Windows 8.1 kullanıyorum şu an da 1 ayı geçti hiç bu sorunu yaşamadım. Bloody A60 kullanıyorum yazılımdan sizin dediğiniz ayarı buldum yenileme hızını değiştirdim hepsini denedim ama bu kasma sorunu olmuyor. Sadece Windows 10'da yaşıyorum bu sorunu.

Bilmiyorum ben laptop faresinde sorun yaşamıyorum ama harici farede yaşıyorum belki aynıdır diye düşündüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı