Masaüstü Sistemi Yüksek Performans Seçeneğinde Kullanmak

dadaruhi

Hectopat
Merhaba, masaüstü sistemde yüksek performans seçeneğinin sürekli seçili olması donanıma uzun vadede olumsuz yönde etki eder ve enerji tüketimini çok arttırır mı?

Dengeli seçeneğinde işlemcim, 0,800 mhz değerlerinde çalışıyor ve açıkçası internet kullanımında, oyun dışı kullanımlarda olumsuz bir yanını görmedim. Dengeli kullanımında tek kuruntum, acaba aktife geçerken (oyuna geçtiğimde otomatik olarak yüksek performanslı çalışması) adaptasyonda herhangi bir zaman kaybı olur mu. Bu yüzden yüksek performans mı seçili kalmalı sizce?

işlemci: i5 6500
Anakart: asus z170 pro gaming
Ram: Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) Back Series DDR4 2666MHz CL15 Dual Kit Ram

Ben çakılı olarak yüksek performans modunda kullanıyorum, iki senedir bir sıkıntısını görmedim. Ayrıca dengeli için değil ama güç tasarrufu moduna alındığında, işlemci 0.8 GHz hızda çalışıyor. GOM Player vb. uygulamalarda bile kasma hissettirebiliyor. Oyunlarda ise (Diablo III, Skyrim, ETS 2, ATS, CIV 5 gibi) ciddi FPS düşüşleri oluyor.

İş için kullandığım diz üstü de sürekli olarak yüksek performans modunda, diğer modlarda hissedilir compile süre uzamaları yaratıyor. Yine günlük bir sorun yaşamadım, pili hızlı tüketmesi dışında.

Ben çakılı olarak yüksek performans modunda kullanıyorum, iki senedir bir sıkıntısını görmedim. Ayrıca dengeli için değil ama güç tasarrufu moduna alındığında, işlemci 0.8 GHz hızda çalışıyor. GOM Player vb. uygulamalarda bile kasma hissettirebiliyor. Oyunlarda ise (Diablo III, Skyrim, ETS 2, ATS, CIV 5 gibi) ciddi FPS düşüşleri oluyor.

İş için kullandığım diz üstü de sürekli olarak yüksek performans modunda, diğer modlarda hissedilir compile süre uzamaları yaratıyor. Yine günlük bir sorun yaşamadım, pili hızlı tüketmesi dışında.

Teşekkürler, ilginiz için, gözönüne alacağım ben de.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı