Masaüstü ve Dizüstü arasında kararsız kalmak

MassiveAttack

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2014
Mesajlar
150
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aslında evden laptopu pek çıkarttığım söylenemez ancak nadirde olsa yazın bir yerlere falan gidildiğinde yanıma alabilmek güzel ama yıl boyunca evde yatıyor laptop.

Masaüstü'nün daha performanslı olduğunu biliyorum ancak toplama bilgisayara nedense sıcak bakamıyorum.
Sıcak bakmamamın nedenlerini sıralayacak olursak;
-Parçalar arasındaki uyumsuzluk
-Herkesin hatta bu işten anlamayanların dahi sistem tavsiyesinde bulunması.
-Markalarda örneğin Asus firmasında bu işi Mühendisler ve işin profesyonelleri yapıyor. Yani Rog serisi bir kasa aldığınızda tamamiyle birbiriyle uyumlu harika parçalar seçiliyor. Her ne kadar fiyatı alınamayacak kadar pahalı olup o özelliklere değmesede...
-Donanımdan çok iyi anlamam ve aldığım parçaları monte edemeyecek olmam.(recep baltaş'tan duyduğuma göre Vatan bilgisayarda montelerken donanımı bozan görevliler dahi varmış.)
-Bir sorun olduğunda donanımsal olarak halledemeyecek olmam.Örneğin termal macunu yenilemek gibi.

Bu sebeplerden ötürü toplama bilgisayara bir türlü sıcak bakamıyorum. Öte yandan performansından dolayı gerçekten alasım var.
Zengin değilim.Güzel bir laptop veya masaüstü çokta ucuz değil. Ailem uzun bir zaman bunun taksidini ödeyip sırf benim oyun zevkim için borç yüküne girecek.

MSI ve Asus markalarının orta seviyeli ve oyun için olan laptop modelleri mevcut ancak doların çok fazla yükselmesinden dolayı beklemem gerektiğini düşünüyorum.


Sizin bu konuda düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir sizce ne yapmalıyım?

Ciddi ve yararlı yorumlarınızı bekliyorum.

Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Laptop konusunda bu ürün size çok rahat memnun eder.
LENOVO Z500 59391772 İ7-3612 8G 1T 15.6 W8 DOKU GittiGidiyor'da 104987008
Toplama konusuna sıcak bakmanızı öneririm. Oyun istiyorsanız ve bütçeniz kısıtlı ise masaüstü en iyi seçim. Toplayamam diye korkma. İstanbul içerisinde oturuyor isen ofise git. Recep ağabey ve ekibinden rica et geri çevirmeyeceklerini düşünüyorum. Bizde video izleriz. :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı