Masaüstü vs Laptop

Her ay seyehate ve tatile falan gitmiyorsanız bence pek gerek yok. Ben laptopa geçtim ve keşki geçmeseydim diyorum.

Kesinlikle. Laptopta en ufak donanım bozulsa tüm sistem çöp oluyor. Ama masaüstü aşırı modüler yapıda. Bozulanı söker atar, diğerleriyle devam edersin.

Taşınabilirlik dışında her türlü masaüstü iyidir. Ancak son zamanlarda çıkan laptopların da hakkını yememek lazım. Artık laptop ekran kartları ile masaüstü ekran kartları arasında çok fark yok. Mesela RTX 3070 laptop, masaüstü tarafında RTX 3060'tan daha yüksek performans veriyor, 3060 Ti ile kapışıyor.

Soğutma konusunda da epey ilerleme katettiler. İşlemci desen artık 8 fiziksel çekirdeğin üzerine çıktılar. İş tarafında da başarılılar. Ekranlar ise şahane. OLED ekranlardan tut da 360Hz panellerden 4K 144Hz panellere kadar.

Bu sebeple fiyat konusunda masaüstünü geçiyorlar. Ancak en büyük dezavantajları RAM ve SSD dışında yükseltme sunamaması. Gerçi 3060 ve üzeri bir laptop alınca uzun yıllar keyfini sürersin. Ancak gene de hiçbiri masaüstü keyfini vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…