Çözüldü Masaüstünde uygulamaların simgeleri kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pixeliko

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2021
Mesajlar
3.211
Makaleler
16
Çözümler
2
Yer
Türkiye
Böyle garip bir şey oldu, tam olarak kaybolmuş da değil simgeler, arkada duruyorlar. Ama üzerlerinde simge yokmuşçasına o iğrenç şey binmiş. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, umarım birilerinin vardır. Teşekkürler.

1690527927489.png
 
Çözüm
Size olan durum şuna benziyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm için winaero tweaker uygulamasından "Tools" sekmesi altında reset icon cache bölümü ile temizleyebilirsiniz.

Olmazsa, "shortcuts" sekmesi altında shortcut arrow kısmı var, reset this page to defaults seçeneğini seçin, sağ alttaki uyarıya restart Explorer deyin.
Böyle garip bir şey oldu, tam olarak kaybolmuş da değil simgeler, arkada duruyorlar. Ama üzerlerinde simge yokmuşçasına o iğrenç şey binmiş. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, umarım birilerinin vardır. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1879605

Imagecache diye bir dosya vardı sistem dosyalarında başlata yazıp bulursun onu silmeyi dene.
 
Hocam birincil yol olarak bilgisayarımdan C diskine (Windows kurulu olan disk her neyse) sağ tıklayıp özellikleri seçin. Orada disk temizliği gibi bir buton olması lazım ilk açılan sayfa içerisinde. Ona tıkladıktan sonra ingilizcesi thumbnails olan bir seçenek var (bende ingilizce o yüzden türkçesini tam çeviremedim küçük/ufak resimler gibi bir şey olabilir). Onu seçip tamama basabilirsiniz, diğerlerin tikini kaldırın tabi gerek yok onlara. Sonra explorer'ı aşağıdaki yöntem gibi kapatıp açıp deneyin, ya da direkt bilgisayara restart atın tabi.

Bu olmazsa görev yöneticine girin, explorer.exe'yi kapatın sonra yine görev yöneticisi içerisinden cmd açıp (üstte yeni kısmına tıklayıp "cmd.exe" yazabilirsiniz açılan yere) terminale şu komutları girin

CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT


Son olarak yine aynı şekilde yeni görev diyerek explorer.exe yazıp explorer'ı geri başlatıp kontrol edebilirsiniz. Dediğim gibi benim Windows İngilizce, o yüzden çevirileri kafamda yaptım Türkçe karşılıkları tam doğru olmayabilir.
 
Görev yöneticisine girip Windows Gezgini’ni yeniden başlattınız mı?
Evet, değişen bir şey yok.

Olmuyor arkadaşlar, ve şu an hafızamda yeni bir anı belirdi. WizTree'den dosyaları silerken yanlışlıkla Program Data veya Program Files kısmından bir dosya silmiştim galiba. Uyarmıştı da hani silersen sıkıntı olabilir diye, tabi o ara alan açmaya çalıştığım için ve dosyaları klasöründeki en büyüğe göre değil, direk büyüklüğüne göre tek bir çatı altında sıralamasını istediğim için okumadan tamam tamam diyip silmiştim. Sadece bir dosya olması lazım. Belki de o sebep olmuştur diye düşündüm de, eğer o sebepse. Silinmiş bir sistem dosyasını geri nasıl yükleyebililrim, ya da silmiş miyim diye kontrol edebilirim?
 

Geri
Yukarı