Masaüstüne sağ tık yapıp 'yenile' yapan tipler

Hiçbir yavaşlık hissetmememe rağmen eskiden kalan bir alışkanlık ve cidden rahatlatıcı bir hareket :D Yapmaya devam edeceğim.

Aslında yenile yapmak bilgisayarı hızlandırmak için değil de kendine geldimi diye kontrol etmek için kullanılıyor bence. Kendimden örnek vereyim on oniki yıl önce bir GB RAM’li PC’im vardı oyun oynarken Alt Tab atmam gerektiğin de PC o kadar yavaşki masaüstünü yenile yaparken bile on saniye kum saati dönerdi ve bende tekrar tekrar yenilerdim yenileme hızı anlık olmaya başlayınca anlardım ki PC yerine gelmiş ve kullanmaya devam ederdim, yani demem oki bence hızlandırma değil ama kendine gelmesini anlama yolundan biri olabilir.

Hayatımda 1 - 2 kere ihtiyaç duymuşumdur bu fonksiyona.

Keyfii yaptığım bir hareket değil bu, genelde masaüstüne gelmesi gereken ikon gelmediği zaman yapıyorum bu hareketi ki toplam maksimum 2 kere böyle bir olay yaşamışımdır.

En gereksiz hareketlerden biridir. Önce "Uygula" tuşuna basıp sonra "Tamam"'a basmak kadar gereksizdir. 10 Yıldır PC kullanıyorum ve sağ-tık+yenileyi (hatta F5 çekiyorum ben öyle yaparken) sadece 2(şu anda 1) amaç için kullanıyorum 1. si önceden PCde 2GB RAM varken ekran kartı yokken vs. Alt+Tab falan çekince yada multitasking yapınca vs. 40 yıl sürüyodu masaüstüne gelmesi ve baya yavaş çalışıyodu öyle PC kendine geldi mi diye bakmak için yapıyodum. 2. de bazen bugda kaldığı için(mesela bazen WinRAR ile masaüstüne birşey sürükleyince masaüstüne atıyodu ama masaüstünde gözükmüyodu vs.) manüel olarak yenilemek dışında kalıyordum(zaten bu bug da çok nadiren oluyor). Onun dışında hiç yapmadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı