Sürprizbozan Mass Effect 3 sıfırdan mı başlanmalı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cagr30

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Az önce Mass Effect 2'yi bitirdim. Bildiğiniz üzere bazı karakterler ölebiliyor oyunun sonunda. Bende pek çok karakter hayatını kaybetti. Mass Effect 3'e başlarken Mass Effect 2 Save dosyasını kullanırsam bu karakterler ölü olarak mı devam edecek? Eğer öyle devam edeceklerse, sıfırdan başlamamı mı önerirsiniz, yoksa Mass Effect 2 Save dosyasını kullanmamı mı?

Böyle bir şey yok ki. Hikaye bağlantılı ama direkt ne yaptinsa onunla devam diye bir şey yok. Benim bildiğim. Oyun hikaye devamı şeklinde ama sıfırdan başlar. Nasıl tasarlandı ise.
Tekrar diyorum, benim bildiğim bu yönde.

Memnun olmadığınız sonuçlar varsa kayıt dosyası düzenleyici ile oyunu değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki sitede 2. oyunun 3. oyunu nasıl etkileyeceği yazıyor fakat İngilizce. İngilizce bilmiyorsanız en azından Google Çeviri ile kontrol edebilirsiniz.

Üç oyun da birbirini etkiliyor. Öyle ki ilk oyunda yaptığınız tercihlerin etkisini üçüncü oyunda dahi görüyorsunuz. Özellikle ikinciden üçüncüye geçiş daha önemli.

Ben ilk olarak ilk oyunu denemiş, oynanışı rahatsız edici bulduğum için pes edip ikinci oyunu büyük bir zevkle oynamıştım. Sonra hikayenin ciddi derecede eksik kaldığını fark ettiğimde ilk oyundan tekrar başladım ve ikinci oyunu bir kez daha bitirmiş oldum. Üçüncü yarım kaldı. Stoktaki Xbox game pass anahtarlarını tekrar kullanırsam veya bu ay Amazon'un Legendary edition paketini ücretsiz vereceği haberi doğru çıkarsa en baştan tekrar oynayacağım. Zira daha önce oynadığım Steam sürümünde DLC karakterleri yoktu.

Hayatımda hiçbir RPG oyununu bu kadar sevemedim. Özellikle ikinci oyun hayatımda oynadığım en güzel oyunlar arasındadır.

Size tavsiyem normal veya LE sürüm fark etmeksizin en baştan alarak oynamanız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı