emrevitus13
Picopat
Daha fazla
Giriş:
Aslında yarın yapacaktım da oyunu şu an bile oynadığım için hemen yapmak istedim kaç kere bitirdim bilmiyorum sayısını unuttum. Neyse hadi başlayalım.
Grafikler: Genel ortalama puan: 7, 6/ 10.
1.oyun: Aslında grafiklerin düzeltilmesi gereken tek oyun birinci oyundu onu da gayet kurtarmışlar efsane olmasa da gayet günümüze gider bence. 7/10
2.oyun: Gerek yoktu aslında ama cilalama iyi gelmiş 8/10
3.oyun: Orijinal ile arasında pek fark göremedim ama grafiler iyi 8/10
Oynanış: Genel puan 6,67 / 10.
Genel olarak oynanışı ortalama bir oyun olduğunu söyleyebilirim.
1.oyun: Maalesef üzülerek söylüyorum ki oynanışa hiç el atamış olmaları çok üzdü beni keşke en azından Mass Effect 2 gibi olsaydı dedim çok kez. 5/10
2.oyun: Oynanış olarak güzel ama çeşitlilik yok ama bu oyun o kadar iyi ki göze pek batmıyor desek yeridir. Ancak başta nasıl oynuyorsanız sonda da öyle oynuyorsunuz, o yüzden puanım 7/10
3.oyun: Oynanış olarak en zevk aldığım bu kısım olabilir. Özellikle v tuşuna basıp görevin yerini hızlıca göstermesi çok tatlı olmuş hızlıca oynanışı bölmeden yerimi bulabildim ama dediğim gibi başta neyse sonda da o o yüzden genel puanım 8/10
Hikaye: Genel puan ortalaması 10/10
Burada oyun oyun ayırmayacağım çünkü tüm hikaye üç oyunu da kapsıyor. İşte oyun dünyasında hikaye böyle yazılır dediğim yere geldik. Tam bir şaheser tek bir kusur bulamadım özellikle uzay ve bilim kurgu olarak bir başyapıt. İlk oyundan son oyuna kadar bu kadar hikayeyi iyi götürmeleri şahaneydi gerçekten. Karakterlerin görevleri bile çok eğlendirici yok abi bu oyun hikaye açısından benim için bir başyapıt. Fazla söze gerek yok 10/10 puan veriyorum şu yazıyı yazarken bile Mass Effect'le arka planda açık durumda o kadar seviyorum yani. Tek sevmediğim kısmı romancemiz hep hüzünlü sonlanması.
Romance: Genel ortalama puan 10/10
Cyberpunk'tan soğuma sebebim olan oyun bu oyundur. Romance'yi öyle bir Nirvana zirvesinde yapıyor ki tüm karakterleri deneyerek maraton yaptım bir kez daha başladım. @TogimelonH24 hocam en iyi siz anlarsınız U maratonu muazzam bir şey. Tüm karakterler ile romance yapmak o romancelerdeki diyaloglar ve sahneler inanılmaz favorim romancelerde hep olurdu ama bu oyunda hepsi diyebilirim. Samara ve Jacob hariç şimdi aklıma geldi onların romancesi bir tık zayıf değil mi @TogimelonH24 hocam? hikaye kısmında da belirttiğim gibi hep hüzünlü bitiyor olması dışında (buradan puan kırmayacağım çünkü muazzam bir deneyim yaşatıyor). Romance mekanızması harika. Hele o son partide miranda ile dansımızı unutamıyorum harika ötesi.
Genel değerlendirme: Bioware bir başyapıt sunmuş hikaye açısından bu oyunun üstüne çok az oyun geçer bence. RPG türünde ise ilk beşime rahat sokarım. Kesinlikle oynamadıysanız hemen denemelisiniz.
Sonuç: Genel ortalama puanım 8,57 / 10
Bu oyun oynadığım en iyi oyunlar listesinde top 10'uma rahat sokarım. Denemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim.
Oyunu eski versiyonlarla birlikte 200 saati aşan bir sürem var. 3 günde 30 saate ulaştım.