Masterbox Lite 5 RGB fanlar renksiz çalışıyor

KimYooShin

Kilopat
Daha fazla  
Bugün öğlen Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kasa siparişim elime ulaştı.

İlk başta kasayı çalıştırdığımda fanlar kırmızıydı daha sonra MSI Gaming APP ile renkleri değişikliği yapmayı başardım ama bir türlü RGB efektini yapmayı başaramadım.

Ardıdan ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum ama fanlara bir şey oldu ve fanlar renksiz çalışmaya başladılar :/

Cooler Master'ın RGB LED Controller adlı uygulamasını açmaya çalıştığımda ise "PLUG IN YOUR CM DEVICE TO GET STARTED" adlı uyarıyı alıyorum.

Yardımcı olabilecek var mı acaba? Ne yapmam gerekiyor ?

Anakartım MSI B350 Gaming Pro Carbon.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta bağlı mı bütün fanların? Değil ise önce hepsini anakarta bağla. Güç kaynağına falan bağlı ise kontrolünü yapamazsın.

Anakarta bağlı mı bütün fanların? Değil ise önce hepsini anakarta bağla. Güç kaynağına falan bağlı ise kontrolünü yapamazsın.

İlk önce güç kaynağına bağlamıştım az önce anakarta bağladım tabi 1 tanesi yetişmedi ama olsun :/

Not : Kullanma kılavuzunda güç kaynağına bağlattırıyor.
Edit : RGB olmasa bile en azından renklerin geri gelmesine razıyım :D

Bende aynı kasanın tek renk kırmızısı var 1 tanesi anakarta diğerleri güç kaynağına bağlı yanıyorlar gayet, güç kaynağına bağlıysa ilk başta MSI App ile falan söndüremezsiniz o ışıkları aslında nasıl başardınız anlayamadım :D . Anakarta bağlı olanları Cooler Master'in programı üzerinden kontrol edebiliyor olmanız lazım.

Not: O kasada hava akışı problemi var, sıcaklıklar normalden 10C civarı yukarıda geziyor. Ön tarafa sizin tasarladığınız internetten alınmış toz filtreli ile destekleyeceğiniz bol hava girişli bir kapak yapmanızı öneririm sıcaklıklar gerçekten düşüyor. Ben mukavva ve tül perde kullanarak yaptım gayet güzel oldu :D . İşlemci Ryzen 5 1600 yazın Max. 68C , GTX 1080 Max 75C görüyordu. Eylül ayında bu sıcaklar 7-8 derece daha aşağıya indi.

Bende aynı kasanın tek renk kırmızısı var 1 tanesi anakarta diğerleri güç kaynağına bağlı yanıyorlar gayet, güç kaynağına bağlıysa ilk başta MSI App ile falan söndüremezsiniz o ışıkları aslında nasıl başardınız anlayamadım :D . Anakarta bağlı olanları Cooler Master'in programı üzerinden kontrol edebiliyor olmanız lazım.

Not: O kasada hava akışı problemi var, sıcaklıklar normalden 10C civarı yukarıda geziyor. Ön tarafa sizin tasarladığınız internetten alınmış toz filtreli ile destekleyeceğiniz bol hava girişli bir kapak yapmanızı öneririm sıcaklıklar gerçekten düşüyor. Ben mukavva ve tül perde kullanarak yaptım gayet güzel oldu :D . İşlemci Ryzen 5 1600 yazın Max. 68C , GTX 1080 Max 75C görüyordu. Eylül ayında bu sıcaklar 7-8 derece daha aşağıya indi.

Hocam renk sorununu hallettim sıra RGB modunu aktif etmekte :) En son kurcaladığım sırada RGB kablolarını kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi bağladığımdan dolayı sorun oluyormuş :D ters bağlayınca düzeldi :DDDD yada ben kılavuzu yanlış anlamışım :DD

+ olarak hava akışı problemi benimde canımı sıkmadı değil :/ ryzen 2600 'ü stok fan ile kullanıyorum (hyper 212 evo am4 kiti bulamadım) ekran kartıma bir şey olmadı ama işlemcim 5-10 derece hatta 15 derece kadar ısınmaya başladı :/ dediğinizde tam olarak anlayamadım internetten nereden alacağım? hadi aldım daha ne yapacağım ki

Kaç derece oluyor Ryzen 5 2600 ünüz. Ben toz filtresi alın dedim sadece. Ben komple ön kapağı çıkarttım onun yerine mukavvadan önüne bir plaka yaptım. Birazdan paintten yapacağım ''mükemmel'' bir çizimle anlatmaya çalışacağım. Fotoğraf paylaşamıyorum her türlü 1MB den büyük oluyor. Turuncu yerleri mukavvadan yaptım, siyah yer kasanın kendisi, mavi yeri tül perdeden yaptım, sarı kısım ön portlar için bıraktığım boşluk. :D 5 aydır böyle kullanıyorum. Gayet de düşürüyor sıcaklıkları basit ve işe yarar :D.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,1 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Kaç derece oluyor Ryzen 5 2600 ünüz. Ben toz filtresi alın dedim sadece. Ben komple ön kapağı çıkarttım onun yerine mukavvadan önüne bir plaka yaptım. Birazdan paintten yapacağım ''mükemmel'' bir çizimle anlatmaya çalışacağım. Fotoğraf paylaşamıyorum her türlü 1MB den büyük oluyor.

boşta 45-55 derece
yükte 70-75 derece :D

Vallahi anlatabilirseniz çok sevinirim yan kapağı yada ön kapağı açık bırakmak istemiyorum içerisi toz dolmasın :/

boşta 45-55 derece
yükte 70-75 derece :D

Vallahi anlatabilirseniz çok sevinirim yan kapağı yada ön kapağı açık bırakmak istemiyorum içerisi toz dolmasın :/
Yükte 70-75 derece güzel, kışın daha da iyi olur ama yazın artacak biliyorum. Basit bir çizimle anlattım. Ön ve yan kapağı açık bırakmayın sadece toz değil, olduk olmadık bir şey kaçar içine hiç gerek yok.

Yükte 70-75 derece güzel, kışın daha da iyi olur ama yazın artacak biliyorum. Basit bir çizimle anlattım. Ön ve yan kapağı açık bırakmayın sadece toz değil, olduk olmadık bir şey kaçar içine hiç gerek yok.
Delikleri nasıl açacağım acaba? :D sakatlık çıkmasın :D
İade etmeyi de düşünüyorum ama kargo UPS ile geldi ve UPS bulunduğum bölge de değil bayağı bir uzak :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı