Masterliquid ML240L V2 vs Masterliquid ML360R

3600X için 70 derece normal evet haklısın ama ben biraz daha ekran kartını düşünüyorum 2100RPM'lere çıkıp 71 dereceleri görmesi içime kurt düşürdü.
Ekran kartı için de normal bir ısı. Fan sesleri rahatsız ediyorsa manuel RPM ayarlayabilirsiniz. Bir de internetten ısınan model olup olmadığını kontrol edin. 70 derece yüksek ısı değil. Çoğu kart yük altında 70 derecelere çıkıyor. Benim de öyle mesela.

Benim kullanacağım kartın 75-80 zaman zaman 85 derece seviyelerinde gezeceğini göz önünde bulundurursak 71 derece nimet gibi geldi gözüme :D
Yalnız ekran kartları işlemciler gibi değil maalesef. 85 derecelere geldikleri an direkt FPS kaybı yaşatıyorlar ve sistem kasmaya başlıyor. O yüzden kullanacağınız kartın o derecelere çıkma ihtimali olmasa güzel olur :)

Yalnız ekran kartları işlemciler gibi değil maalesef. 85 derecelere geldikleri an direkt FPS kaybı yaşatıyorlar ve sistem kasmaya başlıyor. O yüzden kullanacağınız kartın o derecelere çıkma ihtimali olmasa güzel olur :)
En büyük korkum monitörümün olmayışı. 3060Ti kartı 1360x768 60Hz bile veremeyen bir televizyonda kullanacağım uzun bir süre. Karta küfür etsem daha iyi olurdu herhalde bilemiyorum.

En büyük korkum monitörümün olmayışı. 3060Ti kartı 1360x768 60Hz bile veremeyen bir televizyonda kullanacağım uzun bir süre. Karta küfür etsem daha iyi olurdu herhalde bilemiyorum.
Televizyonda kullanmak sıkıntı değil de, yapacağı input lag büyük sıkıntı. Gecikmeler olur. Özellikle FPS oyunları keyif vermez. Ama ekran kartı tam gücünde çalışmayacağı için ısınma olmaz. Bu aralar monitörlere bayağı indirim oluyor. Önümüzde zaten Black Friday var. Belki bir tane uygun alabilirsiniz.

Televizyonda kullanmak sıkıntı değil de, yapacağı input lag büyük sıkıntı. Gecikmeler olur. Özellikle FPS oyunları keyif vermez. Ama ekran kartı tam gücünde çalışmayacağı için ısınma olmaz. Bu aralar monitörlere bayağı indirim oluyor. Önümüzde zaten Black Friday var. Belki bir tane uygun alabilirsiniz.
Aralık ayına kadar ödeme planım bayağı bir dolu. Biri 1 Ekim'de sürpriz bir doğum günü hediyesi olarak vermediği sürece Aralık ayına kadar aylık maksimum harcamam 2.000₺ olabilir gıda giderlerim dahil.. FPS oyunu oynamayı pek düşünmüyorum, daha çok story based oyunlar hedefliyorum. FPS oyunlarında refleks gösteremiyorum artık, mental olarak yaşlandım.

Aralık ayına kadar ödeme planım bayağı bir dolu. Biri 1 Ekim'de sürpriz bir doğum günü hediyesi olarak vermediği sürece Aralık ayına kadar aylık maksimum harcamam 2.000₺ olabilir gıda giderlerim dahil.. FPS oyunu oynamayı pek düşünmüyorum, daha çok story based oyunlar hedefliyorum. FPS oyunlarında refleks gösteremiyorum artık, mental olarak yaşlandım.
Zaman çabuk geçiyor. O zamana kadar idare eder. Hiç ekran olmamasından iyidir :)

Hocam hangi konu olduğunu bulamadım ama açtığım konuların birinde forumdan bir arkadaş bizzat ML240L kullanıcısı olduğunu ve pompa sesinin rahatsız edici seviyede yüksek olduğunu söylemişti. Eğer bulabilirsem konu linkini de atacağım birazdan.
@Onurca

Eki Görüntüle 1160766
Bu konuda söylenmiş, ML240L kullanıcısı değilmiş yanlış hatırlamışım, videolardan görmüş fakat genel olarak Cooler Master sıvı soğutuculardan şikayetçi bir arkadaş.

@WTC

Arkadaşın bahsettiği model V2 modeli. Sizin dediğiniz sorunların hiçbiri yok o modelde. ML240L V2 en iyi fiyat performans sıvı soğutma şu anda. Fanlarından dolayı birkaç dB daha sesli çalışıyor benzerlerine göre ama ileride 2 tane 120mm fan alınıp onun da önüne geçilebilir. Konu sahibinin sorusuna gelirsek V2 daha sonra çıkmış bir model 360R'a kıyasla, bu nedenle daha yeni bir pompa tasarımına sahip, kısaca daha uzun ömürlü ve sessiz. İleride işlemciyi değiştirmeyi planlıyorsanız 360R alınabilir zira 240mm ile 360mm arasında yeri geliyor 10-15 derece fark oluyor. Benim tavsiyem 240L V2 alıp daha sonra fanlarını SilverStone gibi bir marka ile değiştirmeniz olur, hem soğutma performansı artar hem de ses seviyesi azalır.

ML240l pompa sesi gerçekten çok yüksek haberiniz olsun, ben de kullanıyorum. Kulaklık kullanacaksanız çok rahatsız etmez ama normal kullanımda sesini bariz şekilde duyuyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı