ORBİTRON
Decapat
Daha fazla
Mastürbasyon yapmanın sivilceleriniz üzerinde etkisi olmaz hocam, yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Yağlı yemeklere çok yaklaşmayın; bu patates kızartması gibi yiyecekler olabilir, bunları tüketmeyin. Abur cubur da yemenizi önermem. Şahsen, bu sivilce problemi bende de var. Benim de sizin gibi alnımda ve özellikle sırtımda çok sivilce vardı. 10. sınıfa geldiğimde sırtımdaki sivilceler kayboldu ama nasıl kaybolduğunu bilmiyorum, bir tedavi falan görmüyordum. Ancak bu sefer alnımdaki ve yüzümdeki sivilceler arttı. Ben de özel bir hastaneden cildiye doktoruna gittim. Antibiyotik, Sivex losyon, vesaire ürünler verdiler. Neyse, antibiyotik kullanmaya başladım. Bir hafta kadar geçti ve evde karnıma öyle bir ağrı girdi ki çimento çuvalı gibi yere uzanıp kaldım. Bu yüzden antibiyotik tedavisini bıraktım. Farklı bir cilt doktoruna gittim. Bana Zeratoin tedavisi uygulayacağını söyledi. Aç mısın tok musun diye sordu, "Tokum" dedim. Doktor da kan tahlili için aç olarak gelmen gerektiğini söyledi. Sıkıntı şu: Bu hastane ile evim arasındaki mesafe 100 km. Doktor, "O zaman bu ay tekrar Sivex ve farklı bir krem kullan" dedi. Ben de bu ilaçları kullandım ama pek faydası olmadı. O dönemde, yani 10. sınıfın sonlarına doğru ufak bir spor serüvenine başladım, sonra bıraktım. 11. sınıfa geçtim ve sivilcelerim hâlâ benimleydi. 11. sınıfta hiç doktora gitmedim. Daha sonra tekrar spora başlama isteği geldi. O zamanlarda boyum 178 cm, kilom ise tam hatırlamıyorum ama 85 kg falandı. 75 kg ideal kilomdu. Ben de o sıralarda 75 kiloya ulaşmak için ekmeği tamamen kestim. Öğle vakitlerinde sade yoğurt ile yulaf ezmesi falan yiyordum, yani sürekli yulaf ezmesi ile yoğurt yedim. Sonunda 75 kilo hedefine ulaştım ve bu süreçte yüzümdeki sivilceler gözle görülür bir şekilde azaldı. Birkaç tane vardı. Neyse, okul bitti. Yaz tatili sürecinde yazın yine bu berbat sivilceler çıkmaya başladı. Okulun açılmasına 1-2 ay kala tekrar doktora gittim. Bu sefer aç olarak gittim ve Zeratoin tedavisi başladı. 6 aylık uzun bir tedavi. Bana 30 mg Zeratoin, Hametan ve yeni çıkan beyaz sivilceler için bir krem verdi. Krem adını hatırlamıyorum ama odada duruyor. Şu anda 3. ayımdayım ve hâlâ Zeratoin(50Mg) tedavisi görüyorum. Ancak yan odaya gidip kremi alamam çünkü çok hastayım ve yataktan kalkmak istemiyorum. Neyse işte, şu an yine tek tük sivilceler var. Bayağı uzun anlattım. Eğer sivilceleriniz geçmiyorsa hocam, Zeratoin'e erkenden başlayın. Uzun oldu biliyorum.Merhaba arkadaşlar. Ben lise bire gidiyorum alnımda ki sivilce sayısından çok rahatsızım, fazlaca varlar. İnternette bazı kaynaklar çekmenin sivilce yaptığını başka kaynaklar ise yapmadığını söylüyor. Gerçekten yapıyor mu bırakırsam azalırlar mı?