Mastürbasyon yapmayı nasıl bırakabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ergenlik döneminde hormonların tavan yapabilir, doğal bir süreç. Ancak bu dönemde kendini ve hormonlarını ehlileştirmeyi öğrenmen gerekiyor. Bazı dostların da dediği üzere; ergenlik döneminde olduğun için o meni vücudundan çıkacak. Öyle ya da böyle. Geceleri boşalmak (halk arasında ''kamyonu devirmek'' olarak da bilinir) gerçekten rezalet bir durum. Her yer batıyor. Benim sana tavsiyem haftada 1 sefer mastürbasyon yapman. Ayrıca bu haftada birlik ödülünü kullanırken mümkünse cinsel içerikli filmler izleme. Asıl psikolojik tahribatı onlar veriyor çünkü.

Ne zaman ki aklına malum şeyler gelirse hemen odandan çık ve ailenin yanına geç. Veya kitap oku. Ancak kriz anında odanda ve bilgisayarının başında olma. Salona git, mutfağa git, dışarı yürüyüşe çık (en sağlıklısı). Bir süre sonra kendini zapt etmeyi öğreneceksin. Ve o zaman kendini aşağılık bir varlık gibi değil, kendine hakim olan kararlı, dik duruşlu bir birey olarak görmeye başlayacaksın. Ancak dediğim gibi; o kamyon 2-3 haftada bir devrilecek zaten. Direksiyonu sen al da rezillik çıkmasın gece gece :d

Bırakamazsın falan yazan olmuş. İnanma bu tarz insanlara kardeşim. İnanmak başarmanın yarısıdır. Benimde bu konudan yana sıkıntım vardı. Artık gerçekten düzgün bir inanan olmam gerektiğini düşündüm. Çünkü bildiğin üzere günah. Namaz kılmaya başladım. Her gün yürüyüşe çıkıyorum. Bugün 8. gün oldu. Hedefim devam ettirmek. Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Artık gerçekten düzgün bir inanan olmam gerektiğini düşündüm. Çünkü bildiğin üzere günah. Namaz kılmaya başladım. Her gün yürüyüşe çıkıyorum. Elhamdülillah bugün 8. gün oldu. Hedefim devam ettirmek. Başarılar dilerim.
Maşallah günde 2 kere eline alıyordun galiba 8 gün uzak kalınca başarı dediğine göre.
resim_2021-01-25_231355.png

Maşallah günde 2 kere eline alıyordun galiba 8 gün uzak kalınca başarı dediğine göre.
Eki Görüntüle 852799
Ergenliğin başlangıcı bağımlılık düzeyine varabiliyor. Kişi yavaş yavaşta bunun farkına da varabiliyor. Her şeyin bir başlangıcı var elbette 8 günde benim için bunun başlangıcı oldu. Din konusunda ise ben dinen hükmünün ne olduğu söyledim. Kişinin kendi kararı uyup uymaması.

Merhaba öncelikle bu konudan gerçekten çok muzdaribim. Bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı? O kadar fazla arttı ki günlük 1 yapmaya başlamış durumdayım. Kendime hakim olamıyorum. Kendimi bu durumdan nasıl kurtulacağım modem üzerinden bütün siteleri engellesem mi nasıl yapacağım? Aynı şekilde boşalma süresi de orantılı olarak düşüyor. 15-30 saniye arası boşalıyorum ciddiyim. Daha hiç cinsel ilişkim olmadı 16 yaşındayım. Ne yapsam bilemiyorum. Lütfen yardımcı olun önünü bir şekilde kesmeliyim bunun. Birkaç gün içerisinde sivilce hap tedavisine başlamayı düşünüyorum. Kendimi pislik gibi hissetmeye başladım bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Günlük üç yapıyorum bende muzdaribim.

Merhaba öncelikle bu konudan gerçekten çok muzdaribim. Bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı? O kadar fazla arttı ki günlük 1 yapmaya başlamış durumdayım. Kendime hakim olamıyorum. Kendimi bu durumdan nasıl kurtulacağım modem üzerinden bütün siteleri engellesem mi nasıl yapacağım? Aynı şekilde boşalma süresi de orantılı olarak düşüyor. 15-30 saniye arası boşalıyorum ciddiyim. Daha hiç cinsel ilişkim olmadı 16 yaşındayım. Ne yapsam bilemiyorum. Lütfen yardımcı olun önünü bir şekilde kesmeliyim bunun. Birkaç gün içerisinde sivilce hap tedavisine başlamayı düşünüyorum. Kendimi pislik gibi hissetmeye başladım bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Mastürbasyonun sana herhangi bir zararı yok. Hayatın dışında. Masturbasyon yapmanda bir sıkıntı yok. Günde 1 kere yapmanda da bir sorun yok ama azaltmalısın. Özellikle kendinden tiksinecek hale geldiysen. Yaptığında tiksinilecek bir şey yok. Günde 1 kere yapmanda da bir sıkıntı yok bence. Ama dozunu da kaçırma. Eğer yapmak istemiyorsan her şeye rağmen yapma o zaman. Bir şeyden tiksinecek seviyeye geldiysen bırak. İradene hakim ol. Her yapma isteği geldiğinde elinde ne varsa bırak. Dışarıya çık sosyalleş. Senin yaptığında anormal bir şey yok. Bir programda eşiyle günde 10 kere cinsel ilişkiye giren adamın kendi itirafını duydu bu kulaklar. Senin yaptığında bir anormallik yok yani. Artı olarak ise ergenlik dönemindesin. Hormonların çoşmuştur. Her şeye şimdi ve o dönemde günde 1 kere yapman daha da normal. Ergenlik dönemin bittiğinde bu sayı düşecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı