Matebook X Pro vs MacBook Pro

og kush

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum bu sene kendime bilgisayar bakıyorum. Tamamen kod ve tasarım için iki bilgisayar arasında kaldım. Bunlardan biri Huawei Matebook X Pro diğeri ise MacBook Pro.
Daha önce hiç Mac bilgisayar kullanmadım. O yüzden biraz önyargılıyım ama alışınca işini çok kolaylaştırdığını ve Windows bilgisayarlardan daha stabil ve optimize çalıştığını söylediler. Kafam çok karıştı. Bu ay içinde almayı planlıyorum. Sizin görüşleriniz nedir?

Peki Pro mu Air mi mantıklı farkları nedir?
Air ile pro bariz farkı birinde aktif soğutma olması diğerinde olmaması.
Bir çok fark daha mevcut örneğin ekran parlaklık değeri, hoparlör kalitesi, batarya gibi pro'nun hep önde olduğu bazı özellikler mevcut.

Air alırsan ne olur? Yük altında cihazda fan olmadığı için gücünü kısacak.

Güncel m4 baz modeller için fark şöyle: Air daha hafif, daha küçük. Macbook pro, daha iyi bir ekran (miniled), daha iyi hoparlörler, hdmi port, sd kart yuvasi vs var.

Işlemcileri nerdeyse birebir ayni. Eğitim indirimi ile alinirsa macbook air tam fiyat performans. Macbook pro ise ekraniyla vs daha keyifli bir deneyim sunuyor.

Sizin bütçeniz ve ihtiyaçlarınız nedir?

Güncel M4 baz modeller için fark şöyle: Air daha hafif, daha küçük. MacBook Pro, daha iyi bir ekran (MiniLED), daha iyi hoparlörler, HDMI port, SD kart yuvasi vs var.

Işlemcileri neredeyse birebir ayni. Eğitim indirimi ile alinirsa MacBook Air tam fiyat performans. MacBook Pro ise ekraniyla vs daha keyifli bir deneyim sunuyor.

Sizin bütçeniz ve ihtiyaçlarınız nedir?

Bütçem 60-80k arası genellikle kodlama için bilgisayar kullanıyorum ( Android Studio, Visual Studio) onun dışında Office programları çok fazla kullanıyorum ve bazen video renderı yaptığımda oluyor ama genellikle kod ve Office programları için bilgisayar kullanıyorum.

Bunlarin hepsini m4 air ile halledebilirsiniz. M4 pro işlemcili macbook pro alırsanız bu işlerde süre farkı görürsünüz. Baz model air ile mbp arasinda cok performans farki göreceğinizi sanmıyorum.

Egitim indirimi olanağınız varsa mbp veya mbp m4pro alirdim ben olsam. M4 air 256 gb hafiza ile geliyor, çok düşük, onu 512 yapmak isterseniz 50 bin tl oluyor. E burumda 60 bine daha güzel ekrana sahip mbp almak mantıklı. 80 bine de m4 pro islemci almak mantıklı ihtiyacınıza göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı