Matematiği anlamamak

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlarım tıkır tıkır soru çözerken ben yapamıyorum. Daha doğrusu kafam basmıyor. Ayrıca babam mühendis, sayısal derslerde iyi olmamı istiyor. Kötü not aldığımda da kızıyor falan. Bu durumdan sıkıldım artık. Sözele yatkınım ama yazılıma ilgili olduğum için PC mühendisliği istiyorum. Fakat mühendislikte ağır matematik olduğu için bir şekilde matematiği halletmem lazım. (Not: 9. sınıfım.)

Arkadaşlarım tıkır tıkır soru çözerken ben yapamıyorum. Daha doğrusu kafam basmıyor. Ayrıca babam mühendis, sayısal derslerde iyi olmamı istiyor. Kötü not aldığımda da kızıyor falan. Bu durumdan sıkıldım artık. Sözele yatkınım ama yazılıma ilgili olduğum için PC mühendisliği istiyorum. Fakat mühendislikte ağır matematik olduğu için bir şekilde matematiği halletmem lazım. (Not: 9. sınıfım.)
Temelin var mı?

Eksikliğini kendin de biliyorsun. Temel kitap al, üzerine düş. Yapacak başka bir şey yok.

Dilciyim. Matematik temelim yok.

Ben Aktif Matematik 0'dan başlayanlara kaynağını aldıktan sonra iyi bir ilerleme kaydettim, öneririm.
Bu arkadaşın önerdiği kitap tam temel kitaptır, güzeldir. İşlem hızını arttırmak için antrenmanlarla matematik 1'de çözülebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı