Matematiği yapamıyorum

Lise belirleyici değil. Liseye geçtiğin zaman matematiği halledersin. Hem yarınki sınavda başarısız olman hayatını etkilemeyecek. Önemli olan LGS.

Tek düşüncem meslek lisesine gitsem kötü bir işim olur mu diye korkuyorum.

Ben meslek liseliyim ve son sınıfım. Zamanında benim de matematiğim kötüydü ama çok çalışıp belli bir seviyeye getirdim kendimi. Okul seni geliştirmez. Seni tanıyan en iyi sensin. Ona göre kendini derslerinde geliştirmeye bakmalısın.

Tek sınav olacak çalıştım fakat konuyu kavradım bir yandan yine korkuyorum ve bu korku stres yapıp soruları yanlış yapmama sağlıyor.
Ne kadar söylemesi kolay olsa da yine de korkmamaya çalış. Hatta korkma. Hiç stres yapmamaya çalış. Biraz rahatla. Kitap oku, müzik dinle, uyu. Kendi ruhunu, aklını dinlendirmeye çalış. Yoksa soruları bilmediğin için değil korkun yüzünden düşük alacaksın. Özetleyecek olursak şu an yapacak bir şey yok, sadece kafanı dinlendir.

Tek düşüncem meslek lisesine gitsem kötü bir işim olur mu diye korkuyorum. Doktor olanları biliyorum meslek lisesinden fakat o şans bize gelir mi onu bilmiyorum. :D
Meslek lisesinden doktor olanlar şans ile olmuyor yalnız. Mesleğe değil de en kötü Anadolu lisesine git, ortalamanı yüksek tutarsan Anadolu'ya girmek şu an kolay zaten.

Tek düşüncem meslek lisesine gitsem kötü bir işim olur mu diye korkuyorum. Doktor olanları biliyorum meslek lisesinden fakat o şans bize gelir mi onu bilmiyorum. :D

Meslek lisesi o kadar da kötü bir yer değil. Millete bulaşma, işi öğren. Üstüne de 2 yıllık ön lisans oku. Tekniker olarak işin hazır oluyor belirli bölümlerde. Özellikle sanayi işinde.

Yapacak bir şey yok. Ben o zamanlar yine az çok yapabiliyordum fakat LGS'de patladık. Ama öyle böyle şu an nitelikli bir okuldayım. Tavsiyem MEB'in örnek sorularını çözün. Zaten Youtube'de bir sürü kanal çözümlerini anlatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

LGS için bir hedefim yok maalesef aileminde yok zaten adrese dayalı gideceğim büyük ihtimal.

Adrese bağlı okul için okulu çok iyi araştır. Şansına çok iyi okula da gidebilirsin. Ben de adrese dayalı gidiyorum. Çok iyi bir okula denk geldim. LGS'den tuttursam hem yol derdi çekecektim, hem de kıl hocaları. Okul evimin yanında. Mis gibi. YKS'ye zaman da kalıyor.

Şans ile alakalı değil, ayrıca matematik bilmeden niteli iş bulabileceğin bir meslek yok. Onun dışında okuma yazma bile bilmeden bir işte usta olup çok kazananlar var saniyiye yönel.

Merhabalar, 8. sınıf öğrencisi olarak matematikle aram hiç iyi olmamıştır. Yarın 2 tane matematik sınavım var seçmeli matematikle beraber. Düşük alsam ilerdeki hayatımı etkiler mi?
Matematik Öyle kolay kolay olmaz.. Üstünde uğraşmak lazım. Zamanla olucak elbet. Matematiği becerdikçe sevmeye başlar insan. Üstünde çok uğraşırsan eminim başarırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı