Matematiğim kötü ama yazılım okumak istiyorum

Yusuf11

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2021
Mesajlar
392
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 12400F・ASUS ROG STRIX Radeon RX 6750 XT・ASUS PRIME H610M-K・GoodRam 8GB IRDM x2・GoodRam 512GB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe・Thermaltake Versa T25 ARGB TG 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa

Razer BlackShark V2 X Gaming Kulaklık・Razer Deathadder V2 Mini Gaming Mouse
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci, Yazılımcı, İngilizce-Türkçe Tercüman
Merhaba, ben şu an 10. sınıftayım. Yakında 11. sınıfa geçeceğim. Anadolu imam hatip lisesinde okuyorum. Okuduğum okul fen ve sosyal proje okulu. Benim matematiğim ve kimyam cidden berbat, neredeyse hiç yapamıyorum. Sınavlardan 25-30 falan alıyorum. Lise de dil bölümü okumayı düşünüyorum çünkü sayısal, sözel ve eşit ağırlık okumak istemiyorum. Ayrıca dil üzerine yatkınlığım var. Yazılımla da 7. sınıftan beri falan ilgileniyorum. Normalde ileride yazılımcı olmak istiyordum fakat yazılım sayısal bölüm gerektirdiğinden hemen bu fikirden soğudum. Şu an tekrar düşündüm ve cidden yazılım mühendisi okumak istiyorum. Fakat biliyorum ki sayısal derslerimin iyi olması gerekiyor.
Acaba şu anki okuduğum listeden bir teknik ve Anadolu meslek lisesine mi geçiş yapsam. 10. sınıftan sonra sanırım normal dersler yokmuş, sadece meslek dersleri varmış. Ayrıca 12. sınıfta da staj varmış sanırım. Eğer bu okula geçiş yaparsam diğer derslere benim çalışmam gerekiyor, ayrıca kendim içinde zaman ayırmış oluyorum.
Şu an ki okulumda, okula gittiğimde cidden hiçbir şey öğrenmiyorum. Kelimenin tek anlamıyla hiçbir şey.
Sadece okula gidip geliyorum. Daha önceden de Anadolu lisesindeydim ve orada cidden çok daha fazla şey anlıyordum, ama o başka konu. Şu an ki okuduğum okulda zaten dil bölümü olmadığından ya Anadolu lisesine, ya da meslek lisesine gitmek istiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Ben meslek lisesine gidip, evden de normal dersleri Online bir şekilde görmeyi daha uygun buluyorum. Sizin fikriniz nedir?
 
Merhaba dostum öncelikle sen bensin. Üniversiteye yalancıktan da olsa eşit ağırlık veya sözelden girersin olur biter.
Yazılımda ne düzeydesin ?
 
Çok ileri bir düzeyde değilim. Herkesin öğrenmeye başladığı diller bende yok şu an ama öğrenmek istiyorum. Çünkü yazılım mühendisi olma kararını daha yeni verdim.
Şu anda javascript üzerine profesyonelim diyebiliriz. 1 Yıl kadar da html/css ile uğraştım.
Ama dediğim gibi iyi bir iş için sanırım iyi bir üniversiteye gitmem gerekiyor ama sayısalım iyi değil. Eşit ağırlık veya sözel seçsem bile dil öğrenmek için kendime düzgün zaman ayıramayacağım. @Umutofficial
 
Eşit ağırlıkta YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) bölümü var. İşletme ve bilgisayar mühendisliğinin birleşimi. Ben de AİHL proje okulunda okuyorum ve 11. sınıf eşit ağırlıkçıyım. Girişimci olmak istiyorum ama yazılım da öğrenmeyi düşündüm. Bu bölümü düşündüm ama sonra vazgeçtim.

Eğer başkalarıyla çalışmak temel amacınız değilse istediğiniz alternatif bölümlere (dil ile alan örneğin) girip internetten yazılım öğrenmeye, pekiştirmeye devam edebilirsiniz. Javascript'te profesyonelim dediniz. İngilizce bildikten sonra yazılım hallolur düşüncesindeyim. Geçen ben de Javascript'e baktım, 1 Milyon İstihdam videolarına bakıyorum, bir de Programming with Mosh gibi Youtube'taki videolara bakıyorum, İngilizce derslere baksam çok daha hızlı ve iyi anlarım.

Benim de sayısalım berbat. Online eğitimde beyindeki tüm sayısal hücreler istifa etti.
 
Zaten yazılımı seviyorum fakat neden bu sadece bir zevk olarak kalsın ki, ben bundan para da kazanmak istiyorum. Şu an bile internette yazılım sayesinde para kazanıyorum fakat bunu gerçek bir mesleğe dökmek istiyorum. Evet dilde okumak istiyorum fakat ben asosyalim, yani pek konuşmuyorum. Dil üzerine olan bölümler için de genelde sosyal olmayı gerektiriyor.
Mevcut bulunduğum okulda da hocalar çok samimi fakat dersleri cidden anlatamıyorlar. Yani her türlü okul değiştirmek istiyorum.

Benim sorduğum kısım acaba Anadolu lisesine gidip orada dil okuyup, evden yazılım öğrenmek üstüne bir de Online bir şekilde sayısal derslere çalışmak mı?
Yoksa meslek lisesine gidip hem yazılım çalışmak (üstelik 12. sınıfta staj var, bu benim için iyi bir deneyim olabilir), evden de Online bir şekilde sayısal derslere çalışmak mı?
Daha mantıklı olur? @Connor The Android
 
İmam Hatip Lisesinden doğrudan meslek lisesine geçiş yapamıyorsun diye biliyorum ayrıca 11. sınıfa kadar geçtin geçtin imam hatip liselerinde 10. sınıftan sonra sadece başka imam hatip lisesine geçiş yapabilirsin.
 
Zaten yazılımı seviyorum fakat neden bu sadece bir zevk olarak kalsın ki, ben bundan para da kazanmak istiyorum. Şu an bile internette yazılım sayesinde para kazanıyorum fakat bunu gerçek bir mesleğe dökmek istiyorum. Evet dilde okumak istiyorum fakat ben asosyalim, yani pek konuşmuyorum. Dil üzerine olan bölümler için de genelde sosyal olmayı gerektiriyor.
Mevcut bulunduğum okulda da hocalar çok samimi fakat dersleri cidden anlatamıyorlar. Yani her türlü okul değiştirmek istiyorum.

Benim sorduğum kısım acaba Anadolu lisesine gidip orada dil okuyup, evden yazılım öğrenmek üstüne bir de Online bir şekilde sayısal derslere çalışmak mı?
Yoksa meslek lisesine gidip hem yazılım çalışmak (üstelik 12. sınıfta staj var, bu benim için iyi bir deneyim olabilir), evden de Online bir şekilde sayısal derslere çalışmak mı?
Daha mantıklı olur? @Connor The Android
Zevk olarak kalmayabilir (demek istediğim yazılımı işiniz haline getirebilirsiniz). Örneğin daha geçen gün kariyer günleri etkinliği kapsamında okuluma İngiltere'de şirket kurmuş, benden sadece 4 yaş büyük, girişimci bir CEO geldi. Adam elektrik mühendisiydi, kodlamayı kendisi Youtube'ta öğrendi. Başkalarının şirketinde çalışmayıp kendisi birkaç arkadaşıyla Adsense gibi şirketlere rakip bir uygulama geliştirdi. Yani demek istediğim, illaki yazılımcı olmak için alakalı bir bölüme gitmeniz gerekmiyor.

Sorduğunuz soru hakkında, eğer üniversite hedefiniz varsa Anadolu lisesine geçmekte fayda olabilir. Dil okumak bana kalsa zorunluluk, sizi hayata hazırlar. Bunun dışında meslek lisesi de bence mantıklı bir seçenek olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı