Matematik bilmeden yazılımcı olunur mu?

Gayet olunur. Ben TYT'den bilgisayar programcılığına gireceğim. Matematiğim dümdüz 12 bakın. ON İKİ. Buna rağmen Türkçem, İngilizcem iyi ve bilgisayarla uğraşmayı seviyorum.
Programcılık ve Yazılım Mühendisliği birebir aynı meslekler değil. Mühendis olacaksan matematik bilmek zorundasın.

Programcılık ve yazılım aynı değil mi? Rehber öğretmene dayanarak ben bu bölümü düşündüm.

Mesele sadece bölümü kazanmak değil işi yapabilmek sadece kod yazarak herkes yazılımcı olabilir benim kanaatimce. Fakat ileri düzeyde proje geliştirmek için matematik bilgisi ve matematiksel düşünebilme şart.

Programcılık ve Yazılım Mühendisliği birebir aynı meslekler değil. Mühendis olacaksan matematik bilmek zorundasın.
Evet. Ama yazılımcı demiş. Mühendis dememiş.

Mesele sadece bölümü kazanmak değil işi yapabilmek sadece kod yazarak herkes yazılımcı olabilir benim kanaatimce. Fakat ileri düzeyde proje geliştirmek için matematik bilgisi ve matematiksel düşünebilme şart.
Hocam biraz matematik tabii şart. Ama ben parabolü, logaritmanın üst düzeyini yazılım için nasıl kullanabilirim?

Hocam biraz matematik tabii şart. Ama ben parabolü, logaritmanın üst düzeyini yazılım için nasıl kullanabilirim?

Hocam net olarak matematikte şu konu gereklidir dediğim kendimce denklem çözme yeteneği var gerisi matematiksel zekaya kalmış ki matematiksel zeka logaritma veya parabolden ibaret değil.

Evet. Ama yazılımcı demiş. Mühendis dememiş.

Yazılım için değil diğer mühendislikler için şart onlar. Yazılım için gerekli olan analitik düşünme becerisi.

Programcılık ve yazılım aynı değil mi? Rehber öğretmene dayanarak ben bu bölümü düşündüm.

Hocam, programlama ve yazılım aynı şey değil. Programlama, bir bilgisayarın ne yapacağını söylemektir. Yazılım ise bu söylenenleri gerçekleştiren bilgisayar programlarıdır. Yani biz programlama yaparak bilgisayara söyleriz, bilgisayar da yazılım yaparak bize cevap verir.
Ama bolum bazinda bakarsak evet ayni galiba.

Tamam ama zaten yazılımcı olunur mu diyor. Yazılım mühendisi demiyor ki. Meslek okulu olarak düşünürsek uygulamalı eğitim veriyorlar. Muhtemelen ihtiyacı olmayacağı bir şey öğretmezler.
Yazılım mühendisi, mühendislikten mezun olanlara deniyor. Unvanı o şekilde. Yazılımcıyla yazılım mühendisi arasındaki fark birinin matematik bilip diğerinin bilmemesi değil. Her halükarda matematik bilmeden yazılım yapılabilecek tek alanın Web geliştirme olduğunu düşünüyorum. Onda da etliye sütlüye dokunmadan anca basit-orta seviye proje geliştirmen lazım, yoksa yine yolun matematikle kesişir.

Merhaba arkadaşlar, ben 8. sınıf öğrencisiyim büyüyünce yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat matematik bilmiyorum. Sizce matematik bilmeden yazılım mühendisi olur muyum?
Karekök yayıncılıktan "matematik 0" kitabını alıyorsun. Tatilde bunu bir güzel çözüyorsun. Daha sonrasında zorluk çekmeyeceksin kardeşim. Ben de keşke eskiden alsaydım diyordum. Matematik zor değil sadece okuldaki kişiler yüzünden yapamadığını düşünüyorsun.

Yazılım mühendisi de olsan sadece yazılım da yazsan şart oğlu şart. Sadece başlangıç seviyesinde şart değil ki sen mezun olana kadar başlangıç seviyesinde bilenlerin muhtemelen bir işi olmayacak. Bilgisayar ve bilgisayarda yaptığın her şeyin temeli matematikden oluşuyor.
Gerekli değil diyenleri dinleme kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı