Matematik çok kolay bir ders

Evet yanlış duymadınız! Matematik çok kolay bir ders. Bunu nasıl mı söylüyorum? Gelin açıklayayım.
Öncelikle ben 8 senedir matematikten nefret eder ve sıkılarak zorla çözen biriyim. LGS'ye girdiğim zaman bile fen ve sözeli fullerken matematikten 5 net yaptım. Çözerken sancılar girer bir yerlerime ve ya kapağı kapatırım ya da başka derse geçerim. Hani lanet okursunuz ya bir şeye öyleydim matematiğe. Kendimi sözelci olarak nitelendiriyor ve bunun yanı sıra fizikte, biyolojide gayet iyi gidiyordum fakat bu sene artık buna bir son vermem gerektiğini çünkü doktor olmak istediğimi düşündüm. Oturdum ve kendi başıma kolay kaynaklar yardımıyla en baştan başladım matematiğe. (En baştan kastım temel değil temelim nasıl bilmiyorum ama vardı.). Çok zorlandım, sıkıldım, bunaldım ve nefret ettim, bırakacak duruma geldim ama pes etmedim ve dostlar, sonunda artık matematik yapabiliyordum. Sadece oturup azimle ve süreklilikle çalıştım ve kendimi geliştirdim. Kolay kaynaktan başladım yavaş yavaş zorluğu arttırdım ve artık matematik yapabiliyorum diyebiliyorum. Demem o ki bu dersi lanetlemek yerine hırs yapın ve işini bitirin. Gerçekten çok zevkli ve kolay bir ders. Eğer temeliniz yoksa Karekök Sıfır alıp YouTube yardımıyla bitirebilirsiniz. Unutmayın, kafanıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz.
Bana matematik çalışırken yardımcı olan kaynak ve kanalların listesi;

Kaynaklar;
-Sonuç Yayınları (Özellikle bu, bana matematiği sevdiren kaynak.)
-Karekök (Orta düzey)
-Test Okul (Soruları güzel ve ortanın biraz altı)
-Okyanus Master (Üst düzey, şuanda bunu çözmekteyim)

Kanallar;
-Rehber Matematik
-Matematiğin Güler Yüzü
-Hocalara Geldik
Öyle bir başladın ki sanki doping hafızanın reklamını yapıcan sandım 😂
 
Herkese göre değişir bu.Benim sınıf arkadaşlarım genellikle Türkçe ve sosyal dersinde çok iyiler sayısal derslerden nefret ediyorlar.Ben ise tam tersi sayısalı daha basit buluyorum sosyalim ortalamanın bir tık üstü fakat Türkçe dersinden nefret ediyorum.
 
Herkese göre değişir bu.Benim sınıf arkadaşlarım genellikle Türkçe ve sosyal dersinde çok iyiler sayısal derslerden nefret ediyorlar.Ben ise tam tersi sayısalı daha basit buluyorum sosyalim ortalamanın bir tık üstü fakat Türkçe dersinden nefret ediyorum.
Ben aksine matematikten nefret ediyorum. Soruları yapabilmeme rağmen bir soruya oturuyorum arada düşün düşün 1 saat oluyor.
 
7. Sınıfa kadar banada çok kolay geliyordu matematik 8.sınıf da ilk aylarda iyiydim şimdi denemelerde 4 doğru zor yapıyorum. :(
 
12. sınıfa kadar matematikten kaldım, bunda hem benim hem de sistemin katkısı var. Sebeplerinden birincisi ben dinleyerek ve yüz yüze eğitimde hiçbir şey anlamıyorum dikkatim aşırı hızlı dağılıyor, sizde buna benzer bir şeye sahip olabilirsiniz öğrenme yönteminizi deneyerek keşfedin ben okuyunca çok iyi anlıyorum.

İkinci sebep ise yıllar boyunca hiç analiz yapmamam, aslında matematik demek istisnaları nokta atışı görmek demek bunun için zihninizi belli bir seviyeye çıkarmalısınız bunun içinde beyin jimnastiği yapmalısınız ben algoritma çözerek bu sorunumu aştım.

Üçüncü sebep ise aşırı derecede ön yargılıydım o kadarki anlamayacağım deyip kafamı gömer yatardım(bunda ortaokul hocalarının payı çok büyük). Bunu yenmek korkuyu yenmek gibi üstüne gitmelisiniz.

Dördüncü sebep ise okulda öğrendiklerimi tekrar etmemem sonucu unutmam ve okula devam ettiğimiz yıllarda öğretmenlerin bizi biliyoruz varsayarak anlatmaları. Temelsizlikte denilebilir, benim önerim içler dışları bile zamanında kavrayamamış biri olarak Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitabını çözmeniz.

Ayrıca unutmayın matematik kesinlikle sabır ve çalışma işidir. Bugün anlamazsınız yarın anlarsınız, az uyuyorsunuzdur bu sizin öğrenmenizi olumsuz etkiler anlamazsınız. Temel attıktan sonra konuyu öğrenince direkt soru çözünki beyniniz bildiğiniz konuyu pekiştirsin yani beyin jimnastiği yapın.
 

Geri
Yukarı