Matematik için 15 Net Yapmak

C-Note

Hectopat
Yer
Batman
Daha fazla  
Merhaba beyler üniversite sınavına hazırlanıyorum. Meslek Lisesi mezunu olduğum için matematiğim bayağı kötü temelimde varla yok arası bir şey. MSÜ sınavına gireceğim fakat matematik için 10 veya 15 net bana yetecektir. Problemler veya sayılar konusuna çalışmak istiyorum dershaneye gitmiyorum evde bu konulara nasıl çalışabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Türkçe ve Sosyal Bilgilerim iyi sözel derslerden müthiş dereceden hoşlanırım ve matematikten yapabilirsem çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam maddi durumunuzu bilmiyorum ama şöyle bir öneride bulanayım: Elinizde farklı seviyelerde üç kitap olsun ve bu üç kitap üzerinden ilerleyin. Dersleri de “Hocalara Geldik” kanalından halledebilirsin.

Mesela konu Üslü sayılar olsun. Youtube’den izledin -tabii telefonun, bilgisayarın başına geçip boş boş bakmıyorsun, not alarak izliyorsun- al eline Aktif TYT Matematiği o konuyu çöz. Bu söylediğim kitap aşırı temelden alıyor ve ayrıca konu anlatımı da var. Ertesi gün Karekök Yayınları 0’dan Matematik’ten o konuyu çöz ve 3. gün son olarak -Hocalara Geldik’ten konuyu çalıştığını varsayarak- Hocalara Geldik TYT Matematik kitabından çöz. HG’nin TYT kitabında her türden soru vardır. Bu şekilde, 15 net için kovalaman gereken 6-7 konu var zaten. Ben de üniyi bırakıp tekrar hazırlanan biri olarak bu şekilde başladım 3 konuyu bitirdim. Bakalım neler olacak.

Hocam maddi durumunuzu bilmiyorum ama şöyle bir öneride bulanayım: Elinizde farklı seviyelerde üç kitap olsun ve bu üç kitap üzerinden ilerleyin. Dersleri de “Hocalara Geldik” kanalından halledebilirsin.

Mesela konu Üslü sayılar olsun. Youtube’den izledin -tabii telefonun, bilgisayarın başına geçip boş boş bakmıyorsun, not alarak izliyorsun- al eline Aktif TYT Matematiği o konuyu çöz. Bu söylediğim kitap aşırı temelden alıyor ve ayrıca konu anlatımı da var. Ertesi gün Karekök Yayınları 0’dan Matematik’ten o konuyu çöz ve 3. gün son olarak -Hocalara Geldik’ten konuyu çalıştığını varsayarak- Hocalara Geldik TYT Matematik kitabından çöz. HG’nin TYT kitabında her türden soru vardır. Bu şekilde, 15 net için kovalaman gereken 6-7 konu var zaten. Ben de üniyi bırakıp tekrar hazırlanan biri olarak bu şekilde başladım 3 konuyu bitirdim. Bakalım neler olacak.
Hocam elimde 1 tane konu anlatımlı soru bankası 3 tanede normal soru bankası var soru bankalarının biri 3 kademeli şekilde kolaydan zora gidiyor. 40 Seans matematikten çalışacağım konuları ordan çözüp ve sonra video ders izleyip not almayı ve soruları çözmeyi planlıyorum sizce bu yol nasıl olur?

Hocam elimde 1 tane konu anlatımlı soru bankası 3 tanede normal soru bankası var soru bankalarının biri 3 kademeli şekilde kolaydan zora gidiyor. 40 Seans matematikten çalışacağım konuları ordan çözüp ve sonra video ders izleyip not almayı ve soruları çözmeyi planlıyorum sizce bu yol nasıl olur?
Eğer verimli çalışıyor, ne yaptığınızı biliyorsanız sorun yok. Nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın. Bana da problemlerden başla diyen çok oldu ama önce 4-5 konunun temelini oturtup sonrasında problemlerle birlikte ÖSYM tarzı soruları çözmeye başlayacağım. Neler olacak, işe yarayacak mı göreceğim artık :)

Arkadaşlar tm yim, bildiğiniz gibi 20 gün kaldı. Bu sürede ayt edb(5) ve mat(3) netlerimi arttırmak istiyorum, edebiyatta sadece dönemlerin yazar eserlerini ezberliyeceğim.
Fakat ayt mat'da hangi konulara bakmalıyım en basit garanti soru hedefim 6,7. Lütfen yardımcı olun(ders çalışma konusunda kötüyüm). Ona göre konu önerin hemen başklıcam.

Merhaba üniversite sınavına hazırlanıyorum. Meslek lisesi mezunu olduğum için matematiğim bayağı kötü temelimde varla yok arası bir şey. MSÜ sınavına gireceğim fakat matematik için 10 veya 15 net bana yetecektir. Problemler veya sayılar konusuna çalışmak istiyorum dershaneye gitmiyorum evde bu konulara nasıl çalışabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Türkçe ve sosyal bilgilerim iyi sözel derslerden müthiş dereceden hoşlanırım ve matematikten yapabilirsem çok iyi olur.

Konuyu hortlatıyorum ama son durum nedir? Bana da 20 net falan matmatik lazım bir faydasını gördün mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı