Matematik nasıl çalışılmalı?

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Arkadaşlar merhaba! YKS'ye hazırlanıyorum. Şu anda TYT mat ilk 12 konu bitti, YKS de hem TYT de hem de AYT de 15-20 net matematik hedefim var. Aynı zamanda MSÜ'ye de gireceğim onun için MSÜ'ye kadar problemler, TYT geometri ve TYT mat ağırlıklı gitmeyi düşünüyorum ama bir yandan da hafif hafif AYT başlamak istiyorum. Nasıl bir program yapmamı önerirsiniz günde en fazla 2.5 saat ayırabilirim matematiğe.
Soru çözmeyi hiç sevmiyorum aşırı sıkılıyorum çok soru çözünce diğer konuya erken başlayamıyorum en fazla 3 test diyeyim bir konudan.
Şu ana kadar mert hoca izledim genel olarak beğendiğim için onunla devam etmeyi düşünüyorum.
İlk 12 konuda çoğu çıkmış soruyu çözebiliyorum.
Kitaplarım:
TYT mat 345.
AYT mat 345.
Geometrinin ilacı.
Acil problemler.
Başka kitap almayacağım çünkü alsam da çözmem büyük ihtimalle.
Bu arada maalesef ki yavaşım, bütün konuları yetiştirmem mümkün gözükmüyor. Konu seçmemi önerir misiniz?

Ben bilgin gürekten gidiyorum hocam 48 günde TYT bitirme PDF'i var öneririm 2X e al 24 gün daha da hzılı bitirebilirim mesela kanedimeinanıyorum 20'ye düşüreceğim konu bitti mi? Hemen soru çözümü yapıp oturtuyorsun orta kaynaktan sonra tüm konuları ortadan oturttunmu zora geçiyorsun yiyip bitiriyorsun bir yandanda branş denemelerine başlıyorsun orta bittiğinde haftada 1,2 cumartesi pazar mesela zordan çözüceğine branştan hallediyorsun TYT'yi patates ediyorsun zaten konu arkası soru çözmen orta kaynağı kafada bitiriyor zora geçtiğinde de branşla yürüyortursun tam o zamanda AYT'ye başlıyorsun TYT Sosyal'e dokunma son hafta bile halledilir bunları bitir AYT de yetişir İstanbul 53 günde fethedildi bu rezil sistemin bize dayattığı aynı sistem gibi rezil olan bu sınavımı yiyemiceksin (kendine gel dostum konu elemek fln yok 156 gün var bas gaza)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bilgin gürekten gidiyorum hocam 48 günde TYT bitirme PDF'i var öneririm 2X e al 24 gün daha da hzılı bitirebilirim mesela kanedimeinanıyorum 20'ye düşüreceğim konu bitti mi? Hemen soru çözümü yapıp oturtuyorsun orta kaynaktan sonra tüm konuları ortadan oturttunmu zora geçiyorsun yiyip bitiriyorsun bir yandanda branş denemelerine başlıyorsun orta bittiğinde haftada 1,2 cumartesi pazar mesela zordan çözüceğine branştan hallediyorsun TYT'yi patates ediyorsun zaten konu arkası soru çözmen orta kaynağı kafada bitiriyor zora geçtiğinde de branşla yürüyortursun tam o zamanda AYT'ye başlıyorsun TYT Sosyal'e dokunma son hafta bile halledilir bunları bitir AYT de yetişir İstanbul 53 günde fethedildi bu rezil sistemin bize dayattığı aynı sistem gibi rezil olan bu sınavımı yiyemeyeceksin (kendine gel dostum konu elemek falan yok 156 gün var bas gaza)

Şu anda TYT Sosyal, Türkçe bitti zaten. Tahminime göre MSÜ sonrası sadece.
AYT edebiyatın çok az bir kısmı.
TYT matın az bir kısmı.
Geometrinin yarısı.
AYT matın çoğu.
AYT coğrafya. (Max 10 gün sürer)
Kalır.
Tam bir alanım yok ama genel olarak EA olarak çalışıyorum, zaten bölümü de puana göre belirleyeceğim. Sözel konuları kolay olduğu için onların da yapıyorum. Sayısal da da nete dönüştürmesi kolay olan konuları çalışacağım.

Hocam nasılsınız? Acik lise nasıl gidiyor? Matta ilk 12 konuyu nasıl hallettiniz ve kac gunde hallettiniz? Ben daha baslamadim. YDT çalışıyorum su anda.

İyiyim hocam siz nasılsınız. Açık lise iyi gidiyor en son sınavlarda edebiyat konularını yetiştiremedim o yüzden 50 aldım. İlk 12 konuyu mert hocadan izledim sonra 345 ten çoğu testi çözerek hallettim sayılır. 2 ay falan sürdü.

Şu anda TYT Sosyal, Türkçe bitti zaten. Tahminime göre MSÜ sonrası sadece.
AYT edebiyatın çok az bir kısmı.
TYT matın az bir kısmı.
Geometrinin yarısı.
AYT matın çoğu.
AYT coğrafya. (Max 10 gün sürer)
Kalır.
Tam bir alanım yok ama genel olarak EA olarak çalışıyorum, zaten bölümü de puana göre belirleyeceğim. Sözel konuları kolay olduğu için onların da yapıyorum. Sayısal da da nete dönüştürmesi kolay olan konuları çalışacağım.

İyiyim hocam siz nasılsınız. Açık lise iyi gidiyor en son sınavlarda edebiyat konularını yetiştiremedim o yüzden 50 aldım. İlk 12 konuyu mert hocadan izledim sonra 345 ten çoğu testi çözerek hallettim sayılır. 2 ay falan sürdü.
Iyiyim hocam tesekkurler. MSÜ sinavina basvuru yapabildiniz mi? Hatirlarsaniz bir aralar universite sinavina girebilir miyiz acik liseden mezun olmadan once falan diye konuşuyorduk.

Iyiyim hocam teşekkürler. MSÜ sinavina basvuru yapabildiniz mi? Hatirlarsaniz bir aralar universite sinavina girebilir miyiz acik liseden mezun olmadan once falan diye konuşuyorduk.

Evet hocam hatırlıyorum. Başvurumu yaptım. Hatta eğitim bilgilerini de atarım aşağıya. Sonradan bir şey olur mu bilmiyorum. Şu an sistemde başvuru kaydım var gözüküyor yani her şey normal.
İnşallah YKS'ye de girebileceğiz ve obpmiz mevcut OBP alınır büyük ihtimalle.
Screenshot_2025-01-15-04-03-24-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Konu anlatımı videosunu izlerken soruları önce siz çözmeye çalışın. Daha sonra çözümlerine bakın. Onun haricinde sürekli matematiğe maruz kalmak lazım ve en önemlisi bol soru çözmek lazım.

Hmm işine yararsa biraz uzun olacak ama benimki bu şekildeydi
MSÜ'ye kadar plan.
MSÜ odaklı çalışırken problemler, TYT geometri, ve eksik TYT matematik konularını tamamlamayı hedefle.
Günlük matematik çalışma önerisi:
  • 1 saat: Mert hoca videolarından konuyu öğrenme.
  • 45 dakika: 2 test problem veya TYT geometri çözümü.
  • 45 dakika: TYT matematik tekrar (çıkmış sorulara öncelik ver).
Hedef: MSÜ'ye kadar problemlerde ve TYT geometride yeterli ilerleme sağlamak.
AYT'yi hafifçe başlat.
AYT konuları biraz daha detaylı olduğu için bunları azar azar işlemelisin. Örneğin:
  • Haftada 3 gün, 30 dakika AYT matematik konularına (ör. Fonksiyonlar) çalış.
  • Konular arasında sıkışmamak için çıkabilecek soruları göz önünde bulundur(örneğin limit ve türev gibi konulara ağırlık ver)
Hızınızı artırmak için strateji.
- Konu seçimi: Zor ve zaman alan TYT veya AYT konuları yerine sık tekrar edilen, soru çıkarma ihtimali yüksek konulara yönel örneğin:
- TYT matematik: Problemler, rasyonel sayılar, denklemler, geometri.
- AYT matematik: Fonksiyonlar, polinomlar, temel türev, limit, integral başlangıcı.
- Çıkmış sorular önceliği: Hangi konulardan ne tarz sorular geldiğini anlamak için çıkmış soruları düzenli çöz.
Önerilen haftalık program.
Pazartesi:
  • 1 saat: TYT geometri (mert hoca ve 345 kitabından ilerleme).
  • 45 dakika: Problem çözümü (acil Problemler'den 2 test).
  • 45 dakika: Çıkmış TYT soruları çözümü.
Salı:
  • 1 saat: AYT matematik (fonksiyonlar veya polinom başlangıcı).
  • 45 dakika: Problem çözümü.
  • 45 dakika: Çıkmış soruları inceleme.
Çarşamba:
  • 1.5 saat: TYT matematik konularından tekrar (eksik konular).
  • 1 saat: Problem çözümü ve hız artırıcı testler.
Perşembe - cuma:
  • AYT matematik: Her iki gün, 30 dakika konu, 45 dakika test.
  • **Problemler ve TYT geometri tekrarları.
Hafta sonu:
- Eksik konulara odaklan ve 1-2 deneme çöz (MSÜ odaklı TYT denemesi)
Motivasyon ve ilerleme.
  • Hız kazanmak için aynı tip soruları çözmek yerine farklı tipte sorular dene.
  • Çözülemeyen soruları bırakmak yerine çözümlerini detaylı analiz et.
  • Sürekli olarak netlerinizi gözlemleyin ve eksik kaldığınız alanları belirleyin.
Bu programa sadık kalabilirseniz, hedeflediğiniz netlere ulaşmanız mümkün.
Benim 2 sene önceki planım bu şekildeydi umarım size de uyar.

Hmm işine yararsa biraz uzun olacak ama benimki bu şekildeydi
MSÜ'ye kadar plan.
MSÜ odaklı çalışırken problemler, TYT geometri, ve eksik TYT matematik konularını tamamlamayı hedefle.
Günlük matematik çalışma önerisi:
  • 1 saat: Mert hoca videolarından konuyu öğrenme.
  • 45 dakika: 2 test problem veya TYT geometri çözümü.
  • 45 dakika: TYT matematik tekrar (çıkmış sorulara öncelik ver).
Hedef: MSÜ'ye kadar problemlerde ve TYT geometride yeterli ilerleme sağlamak.
AYT'yi hafifçe başlat.
AYT konuları biraz daha detaylı olduğu için bunları azar azar işlemelisin. Örneğin:
  • Haftada 3 gün, 30 dakika AYT matematik konularına (ör. Fonksiyonlar) çalış.
  • Konular arasında sıkışmamak için çıkabilecek soruları göz önünde bulundur(örneğin limit ve türev gibi konulara ağırlık ver)
Hızınızı artırmak için strateji.
- Konu seçimi: Zor ve zaman alan TYT veya AYT konuları yerine sık tekrar edilen, soru çıkarma ihtimali yüksek konulara yönel örneğin:
- TYT matematik: Problemler, rasyonel sayılar, denklemler, geometri.
- AYT matematik: Fonksiyonlar, polinomlar, temel türev, limit, integral başlangıcı.
- Çıkmış sorular önceliği: Hangi konulardan ne tarz sorular geldiğini anlamak için çıkmış soruları düzenli çöz.
Önerilen haftalık program.
Pazartesi:
  • 1 saat: TYT geometri (mert hoca ve 345 kitabından ilerleme).
  • 45 dakika: Problem çözümü (acil Problemler'den 2 test).
  • 45 dakika: Çıkmış TYT soruları çözümü.
Salı:
  • 1 saat: AYT matematik (fonksiyonlar veya polinom başlangıcı).
  • 45 dakika: Problem çözümü.
  • 45 dakika: Çıkmış soruları inceleme.
Çarşamba:
  • 1.5 saat: TYT matematik konularından tekrar (eksik konular).
  • 1 saat: Problem çözümü ve hız artırıcı testler.
Perşembe - cuma:
  • AYT matematik: Her iki gün, 30 dakika konu, 45 dakika test.
  • **Problemler ve TYT geometri tekrarları.
Hafta sonu:
- Eksik konulara odaklan ve 1-2 deneme çöz (MSÜ odaklı TYT denemesi)
Motivasyon ve ilerleme.
  • Hız kazanmak için aynı tip soruları çözmek yerine farklı tipte sorular dene.
  • Çözülemeyen soruları bırakmak yerine çözümlerini detaylı analiz et.
  • Sürekli olarak netlerinizi gözlemleyin ve eksik kaldığınız alanları belirleyin.
Bu programa sadık kalabilirseniz, hedeflediğiniz netlere ulaşmanız mümkün.
Benim 2 sene önceki planım bu şekildeydi umarım size de uyar.
Teşekkürler.

Ayt yapılacaklar
-3d vdd
-2 test kirabından konuları götürme ( bilgi sarmal, 3d, orjinalden ikisini seç )
-Trigonometri Limit türev integral için extra olarak apotemi fasikülleri çöz.
-Tüm konular baştan aşağı bitince testlerle birlikte 3. Kitaba başla. (Barış veya eyüpb ikisi de olabilir)
-tabi 3 kitaba başlamadan önce önceki konuları falan unutmamak için sürekli yapamadıklarına falan dön.
Tebrikler. 34/40 ayt mat yaptınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı