Matematik nasıl yapılır?

Arkadaşlar merhaba, LGS 2024 öğrencisiyim. Fen Türkçe inkılap vs. hepsini yapabiliyorum ve kolay geliyor ama matematiğe asla kafam basmıyor soruyu anlıyorum ama ne yapacağımı bulamıyorum. Mesela EBOB EKOK sorularinda EBOB'u EKOK'u buluyorum sonra donup kalıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Çözdüğün sorular yeni nesilse sorunun taktiğini anlamaya çalış ve YouTube'dan videolarını izle ve yeni nesil soruları çözerken kolaydan başla (bende çözemiyorum daha :d)

Hocam çalışmadığımı belirtmedim konuda feni Türkçeyi fulleyemem denemelerde çalışmasam benim sorunum matematikte zor geliyor tıkanıp kalıyorum.
Eğer EBOB EKOK bulmayı hallettiysen konudan eksiğin yok demektir. Örnek sorulara bakıp muhtemel çözüm yöntemlerini bul, bunları hatırlamak için kendine göre yöntemler geliştirebilirsin.
Şunu şunu yap, anında ezberlersin gibi saçmalıklar herkes için geçerli değil. Hayatından bir şeyle bağdaştır mesela hatırlaman gerekenleri. Bunu her ders için yapabilirsin.

Hocam ben bu matematiği yapacağım ya LGS'de Türkçeyi feni yapamasam bile fulleyeceğim bu namussuzuç

Eğer EBOB EKOK bulmayı hallettiysen konudan eksiğin yok demektir. Örnek sorulara bakıp muhtemel çözüm yöntemlerini bul, bunları hatırlamak için kendine göre yöntemler geliştirebilirsin.
Şunu şunu yap, anında ezberlersin gibi saçmalıklar herkes için geçerli değil. Hayatından bir şeyle bağdaştır mesela hatırlaman gerekenleri. Bunu her ders için yapabilirsin.
Haklısınız hocam bunu bir deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı