Matematik Sıkı Çalışma mı, Zeka mı?

Yüzde 80'i zeka hocam. Deneme sınavında 39 matematik yapıp 5 Türkçe yapan arkadaşım var. Çocuk zehir gibi. Kafası sadece matematiğe çalışıyor orası ayrı. Ha düzenli çalışma da lazım ama zeka olmadan çok zor.

Hep okul hayatımda sınıfımda çalışmayıp yüksek not alan kişiler olmuştur. Ortaokulda bir arkadaşım hiç ders çalışmıyarak LGS'den fen lisesi kazanacak kadar puan almıştı. Ama hem zeki olup hem de sıkı çalışanları da gördüm. Bence ilk ve en büyük etken zeka, sonra bir de onu desteklersen çok iyi oluyor.

Hem zeka, hem çalışma.

Matematiği yatkınlığı olmayan adam istediği kadar denesin, kafası basmaz. Matematiğe yakınlığının olmaması da aptal olduğunu göstermez tabii ki. Zeka seviyesi tek bir madde ile ölçülmez.

Yapabiliyorsan, çalışarak çok iyi yerlere gelebilirsin. Ezberlemek yerine öğrenirsen de kalıcı olur. Ayrıca çalışmanın silah zoruyla, zorunluluktan falan olmaması lazım. İsteyerek çalışırsan çok şeyi çok kısa zamanda öğrenebilirsin.

Matematik, evreni yorumladığın bir dil, bu yüzden matematik öğrenmek dil öğrenmekten farksızdır. Kafa basıyorsa ve istiyorsan yapabilirsin.

Çalışmak bence zekanızı geliştirir. Bu yüzden sıkı çalışma diyorum.

Lütfen eleştiri için yanıt atmayın beğenmedim veya beğendim atsanız yeter, bakamıyorum çünkü 😀

Sizlerin düşüncelerini almak istedim. Buraya herhangi bir video falan atmanızı istemiyorum. Sadece kendinizden örnekler ya da kendi düşüncelerinizi yazmanızı istiyorum.

Benim düşüncem her ikisi de olacaktır. Ancak doğuştan gelen zeka kendi başına yetmeyip onun yanında çalışmanın da olduğunu düşünüyorum. Sadece doğuştan zeki bir kişi sadece daha az acı çekerek çalışmasını sürdüreceği kanaatindeyim.

Zeka düşünmene yardımcı olur, sıkı çalışma soru çözmeye ve başarıya.

Hocam ben oturup matematik yapmak istedim 2-3 gün sadece kendimi matematiğe verdim. Evet salak değilim ama maalesef benlik değil 2 güne yapmayı unutuyorum karmaşık ve zor gelmeya başladı yani anlayacağınız herkese göre değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı