Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sınav kağıdına resim yapıyordum ben. Arka tarafı boş olurdu, oraya resim çizerdim, karikatür karalardım. Bazen 5 bazen 1 bazen 10 verirdi hoca. Onur belgesi ile bitirdim ama liseyi, yani takma kafaya.
Ortaokuldayken bile Matematik dersiyle hiç aram yoktu, 15 almışlığım bile var. Lisede ise Türkiye standartlarına göre 3-4 gömlek üstün bir öğretmenimiz olmasına rağmen yine yapamıyordum. Dile yatkındım, onun üzerinden ilerliyorum. Herkes her şeyi kavrayacak diye bir şey yok maalesef.
Dersi derste dinle. Mümkünse en önde otur. Bu ders dinlemeni büyük ölçüde arttırır. Dersi derste dinleyip anladıktan sonra, lise 2 için çalışmasan da geçersin. Bence şimdiden YGS'ye çalış. Hem okul derslerine de etkisi olur.
Bir sayısalcı olarak diyeceğim matematiğin temelini iyi oturtman olacaktır. Matematik sözele benzemez. Sözel gibi okulda anlamayıp eve geldiğinde konuyu 2 kez okuyup test çözmek gibi değil.
Dersi derste anlaman lazım bunun için.
Matematik için anlamadığın hiç bir şeyi yazma. Hocana sor bu nedir? Bu sayı nereden geldi vb. Bir kere tekniği anlasan aslında çok kolay bir şeydir. Tabii okulda anlayıp eve geldiğinde yatarsan bunların hepsi çöp olur. Temeli iyi attıktan sonra binanın geri kalanını da kaliteli malzemelerden kullanmalısın.