Matematik sorusu

ırmakovski

Picopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün kardeşime bir soru sorulmuş ve kardeşim bilememiş. Geldi bana sordu, ben de bulamadım. En alta bırakacağım fotoğrafı.

Kurallar:
1)5x5 olan kareye 1'den 24'e kadar sayılar yerleştirilecek.
2)yerleştirilen sayılar ardışık şekilde olacak.
3)sayılar yerleştirilirken ardışık olanlar çapraz olmayacak.(mesela “1 ve 2” yi yerleştireceksiniz ama çapraz şekilde değil. Sayının aşağısına, yukarısına, soluna veya sağına gelecek şekilde.)
4)atacağım resimde olan “25” sayısının yeri değiştirilemez.( fotoğrafta “25” sayısı yerleştirilmiş. Gözüküyor zaten :).)

Kurallar bu kadar. Siz çözebilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 97AA76EF-B587-44E9-A8A0-751649F7D59F.jpeg
    97AA76EF-B587-44E9-A8A0-751649F7D59F.jpeg
    90,6 KB · Görüntüleme: 261
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bugün kardeşime bir soru sorulmuş ve kardeşim bilememiş. Geldi bana sordu, ben de bulamadım. En alta bırakacağım fotoğrafı.

Kurallar:
1)5x5 olan kareye 1'den 24'e kadar sayılar yerleştirilecek.
2)yerleştirilen sayılar ardışık şekilde olacak.
3)sayılar yerleştirilirken ardışık olanlar çapraz olmayacak.(mesela “1 ve 2” yi yerleştireceksiniz ama çapraz şekilde değil. Sayının aşağısına, yukarısına, soluna veya sağına gelecek şekilde.)
4)atacağım resimde olan “25” sayısının yeri değiştirilemez.( fotoğrafta “25” sayısı yerleştirilmiş. Gözüküyor zaten :).)

Kurallar bu kadar. Siz çözebilirseniz sevinirim.
Sorunun tam bir hali var mı?
Yanlış anlamadıysam sayıları ardışık şekilde yerleştireceğiz ve bu yerleştirme çapraz olması dışında dikey ve yatay olabilir sanırım 🤔.

1640195221657.png

Hep 1 tane boş bölme kalıyor. Bana inanmıyorsanız aynı problemi sormuş başka bir kişi daha:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öğretmeniniz kardeşinize şaka yapmış sanırım.

Sorunun tam bir hali var mı?
Yanlış anlamadıysam sayıları ardışık şekilde yerleştireceğiz ve bu yerleştirme çapraz olması dışında dikey ve yatay olabilir sanırım 🤔.

Maalesef yok ama doğru anladınız ekstra olarak sağ veya sol taraf da olabilir.

Yüksek ihtimalle öyle.
3 saat boyunca neredeyse her olasılığı denedim.

Yüksek ihtimalle öyle.
3 saat boyunca neredeyse her olasılığı denedim.
Daha önce buna benzer bir şey karşıma çıkmamış olsa ben de denerdim. Tek sayılı birim karelerden oluşan kare şekillerinde sayı yerleştirilmeye çift katlı birim karelerden başlanırsa hep bir bölme boş kalıyor.

Eki Görüntüle 1248891
Hep 1 tane boş bölme kalıyor. Bana inanmıyorsanız aynı problemi sormuş başka bir kişi daha:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke önce atsaydın 5 dakikadır elimle çizip o boşluğu nasıl doldurabilirim diye düşünüyorum 🤣.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı