Matematik ve kimya bir arada çalışmak mantıklı mı?

Tüm derslerden eşit ilerlemek yerine niye böyle yapıyorsun ki? Müfredattaki çoğu konu dersler farklı bile olsa birbiri ile bağlantılı. Sadece sayısal çalışacaksan bile eşit ilerlemen lazım.
Bu saçmalıkları da kim uydurdu? "Eşit ilerlemen lazım(mışmış)" "Dersler birbiriyle bağlantılı(ymış)" Aynı anda en fazla 2 ders çalışılmalı. Sebeplerini sayarak bitiremem ancak en önemli sebebi hiç şüphesiz psikolojik yük kısmı olmasıdır. Bunun yanında diğer önemli bir sebep derslerin sürekli değişmesi ve günlerin bunun için kısa olmasıyla birlikte birbiriyle karışması akılda hiçbir şey kalmamasıdır. Bunu okullardaki hiçbir şey bilmeyen rehber hocaları bile biliyor artık yapmayın Allah aşkına örneğin bir haftada 4 5 dersten eşit şekilde ne kadar ilerleyebileceğinizi düşünüyorsunuz ki? Ayrıca psikolojik olarak bir insan bir dersten tam manasıyla kurtulduğunda üzerinden cidden çok büyük bir yük kalkacaktır. Buna ek olarakta bir ders bittiği zaman onun branş denemesi alınıp günde 1 2 tane çözülerek diğer dersler bitene kadar o derste iyi bir seviyeye gelinebilir. Hani malumunuz test kitabı ve konu biter bitmez bir konuda iyi seviyeye gelinmiyor. 2 ders tercihe bağlı ancak ben halen görüştüğüm herkese tek ders ilerleyip o dersi(süreler tyt fen dersleri için belirtilmiştir ayt için +5 gün diyebiliriz) 7-8 gün(0 isen 10-12 gün) gibi absürt sürelerde bitirmeye çalışmayı bunu yaparken kendini bir yarışa sokmayı ve her geçen gün kendini bir önceki gündeki halinde kıyaslamayı çok daha fazla doğru buluyorum. Kesinlikle yorumunu etiketlediğim arkadaş alınmasın veya yanlış anlamasın ancak bu işin psikolojik tarafında kazanmadan sınavda başarı getiren kimseyi bulamazsın ve aynı anda dersleri götürmek kesinlikle olması gerekenden çok erken bir dönemde psikolojik çöküş başlatacaktır. TYT için olan kısmı bir tarafa koysak bile AYT nin geçmişi gerçekten aynı anda götürmeye çalışırken telef olan binlerce kişiyle dolu.

Bu saçmalıkları da kim uydurdu? "eşit ilerlemen lazım(mışmış)" "dersler birbiriyle bağlantılı(ymış)" aynı anda en fazla 2 ders çalışılmalı. Sebeplerini sayarak bitiremem ancak en önemli sebebi hiç şüphesiz psikolojik yük kısmı olmasıdır. Bunun yanında diğer önemli bir sebep derslerin sürekli değişmesi ve günlerin bunun için kısa olmasıyla birlikte birbiriyle karışması akılda hiçbir şey kalmamasıdır. Bunu okullardaki hiçbir şey bilmeyen rehber hocaları bile biliyor artık yapmayın Allah aşkına örneğin bir haftada 4 5 dersten eşit şekilde ne kadar ilerleyebileceğinizi düşünüyorsunuz ki? Ayrıca psikolojik olarak bir insan bir dersten tam manasıyla kurtulduğunda üzerinden cidden çok büyük bir yük kalkacaktır. Buna ek olarak da bir ders bittiği zaman onun branş denemesi alınıp günde 1 2 tane çözülerek diğer dersler bitene kadar o derste iyi bir seviyeye gelinebilir. Hani malumunuz test kitabı ve konu biter bitmez bir konuda iyi seviyeye gelinmiyor. 2 ders tercihe bağlı ancak ben halen görüştüğüm herkese tek ders ilerleyip o dersi(süreler TYT fen dersleri için belirtilmiştir AYT için +5 gün diyebiliriz) 7-8 gün(0 isen 10-12 gün) gibi absürt sürelerde bitirmeye çalışmayı bunu yaparken kendini bir yarışa sokmayı ve her geçen gün kendini bir önceki gündeki halinde kıyaslamayı çok daha fazla doğru buluyorum. Kesinlikle yorumunu etiketlediğim arkadaş alınmasın veya yanlış anlamasın ancak bu işin psikolojik tarafında kazanmadan sınavda başarı getiren kimseyi bulamazsın ve aynı anda dersleri götürmek kesinlikle olması gerekenden çok erken bir dönemde psikolojik çöküş başlatacaktır. TYT için olan kısmı bir tarafa koysak bile AYT'nin geçmişi gerçekten aynı anda götürmeye çalışırken telef olan binlerce kişiyle dolu.

Olm alt tarafı bir sınava gireceksin sanki oxforda kabul sınavına hazırlanıyorsun triplere bak. Gözünüzde sınavı büyüte büyüte bir hal olmuşsunuz. Ben sınava çalışmaya başlayalı 1 ay oluyor TYT de şu an sadece sayısal derslere çalışıyorum hepsinden de eşit gidiyorum ve TYT'nin yarısı bitti. Tüm test kitaplarından da tüm soruları çözerek ilerlerdim psikolojik hiçbir şeyde yaşamadım. Ben sana zaten her gün 4 tane dersi aynı anda çalış demiyorum. Bir gün iki ders çalış sonraki gün kalan iki dersi çalış diyorum. Tempoyu biraz arttırarak kamplardaki günleri de kaçırmamış olursun. Zamanı verimli yönetemiyorsunuz saçma sapan programlar hazırlıyorsunuz sonra da 3 sene mezuna kalıyorsunuz yapacağınız tek şey oturup ders çalışmak bunu bu kadar zor hale getirmenin bir anlamı yok. TYT için de gidip her dersten 2-3 kitap bitirmen gerekmiyor. 1 test kitabını adam gibi düzgünce bitirdiğin zaman tüm konuları zaten kavramış olursun. Ben mesela şu an her dersten 1 adet test kitabı çözerek ilerliyorum ve çözemediğim ÖSYM sorusu bir elin parmağını geçmez. Konuyu düzgünce dinleyip soruları anlayarak çözen ve düzenli tekrar yapan adam bir konuyu 6-7 testte tamamen öğrenir zaten.

Olm alt tarafı bir sınava gireceksin sanki oxforda kabul sınavına hazırlanıyorsun triplere bak. Gözünüzde sınavı büyüte büyüte bir hal olmuşsunuz. Ben sınava çalışmaya başlayalı 1 ay oluyor TYT de şu an sadece sayısal derslere çalışıyorum hepsinden de eşit gidiyorum ve TYT'nin yarısı bitti. Tüm test kitaplarından da tüm soruları çözerek ilerlerdim psikolojik hiçbir şeyde yaşamadım. Ben sana zaten her gün 4 tane dersi aynı anda çalış demiyorum. Bir gün iki ders çalış sonraki gün kalan iki dersi çalış diyorum. Tempoyu biraz arttırarak kamplardaki günleri de kaçırmamış olursun. Zamanı verimli yönetemiyorsunuz saçma sapan programlar hazırlıyorsunuz sonra da 3 sene mezuna kalıyorsunuz yapacağınız tek şey oturup ders çalışmak bunu bu kadar zor hale getirmenin bir anlamı yok. TYT için de gidip her dersten 2-3 kitap bitirmen gerekmiyor. 1 test kitabını adam gibi düzgünce bitirdiğin zaman tüm konuları zaten kavramış olursun. Ben mesela şu an her dersten 1 adet test kitabı çözerek ilerliyorum ve çözemediğim ÖSYM sorusu bir elin parmağını geçmez. Konuyu düzgünce dinleyip soruları anlayarak çözen ve düzenli tekrar yapan adam bir konuyu 6-7 testte tamamen öğrenir zaten.
Öncelikle kimse senin "olm" diyebileceğin birisi değil burası bir yardımlaşma forumu ve bende gayet nezih seviyede eleştirimi sundum-nedenleri ile birlikte- ayrıca forumu takip ediyor musun bilmiyorum ancak 3 sene mezuna kaldığım falan yok Allaha şükür ilk sene hamda sayısal puan türünde 906. oldum. Senin yaptığın gibi uyduruk sıralamam ve tekniklerimle kimseye racon kestiğim falan yok. Hedefin 100 binse haklısın doğru günde çalıştığın "6 saat" in zaten sana psikolojik bir zararı olmaz. Ben gerçekten derece isteyen ve günde 10 saatleri normalleştirmiş bazı günler 15 saatlere kadar çıkmayı göze alan insanlar için psikolojik etkilerini konuşuyorum. 6 saat çalışınca istesende kendine zarar veremezsin merak etme. 1 ayda yarısını bitirdiğin şeyi eğer yarıştırıyorsak ben 1 ayda hepsini bitirdim he ayrıca senin çözemediğim yok dediğin soruları da ben sınavda çözdüm zaten çokta kendini kasmana ve övünmene de gerek yok. Zaman verimini senden öğrenecekte değilim profesyonel şekilde günlük hayatta dahil yapacağım her şey planlı ve zamanlıdır. Heh son olarak senin çalıştığın ders saati kadar benim sınav sürecini yakından gözlemleme fırsatı bulduğum birbirinden iyi dereceler yapan bir dolu insan var ben öyle ordan burdan kulaktan duyma bilgilerle değil verilerle konuşurum. Şimdi tanımadığın insanlarla nasıl konuşulacağını ve bundan sonra da "eleştiri nedir, nasıl hazmedilir" bu konuda çalışmanı öneririm. Hayatta ve sınavda başarılar.

Öncelikle kimse senin "olm" diyebileceğin birisi değil burası bir yardımlaşma forumu ve bende gayet nezih seviyede eleştirimi sundum-nedenleri ile birlikte- ayrıca forumu takip ediyor musun bilmiyorum ancak 3 sene mezuna kaldığım falan yok Allah'a şükür ilk sene hamda sayısal puan türünde 906. oldum. Senin yaptığın gibi uyduruk sıralamam ve tekniklerimle kimseye racon kestiğim falan yok. Hedefin 100 binse haklısın doğru günde çalıştığın "6 saat" in zaten sana psikolojik bir zararı olmaz. Ben gerçekten derece isteyen ve günde 10 saatleri normalleştirmiş bazı günler 15 saatlere kadar çıkmayı göze alan insanlar için psikolojik etkilerini konuşuyorum. 6 saat çalışınca istesen de kendine zarar veremezsin merak etme. 1 ayda yarısını bitirdiğin şeyi eğer yarıştırıyorsak ben 1 ayda hepsini bitirdim he ayrıca senin çözemediğim yok dediğin soruları da ben sınavda çözdüm zaten çok da kendini kasmana ve övünmene de gerek yok. Zaman verimini senden öğrenecekte değilim profesyonel şekilde günlük hayatta dahil yapacağım her şey planlı ve zamanlıdır. Heh son olarak senin çalıştığın ders saati kadar benim sınav sürecini yakından gözlemleme fırsatı bulduğum birbirinden iyi dereceler yapan bir dolu insan var ben öyle oradan buradan kulaktan duyma bilgilerle değil verilerle konuşurum. Şimdi tanımadığın insanlarla nasıl konuşulacağını ve bundan sonra da "eleştiri nedir, nasıl hazmedilir" bu konuda çalışmanı öneririm. Hayatta ve sınavda başarılar.

Aynen dostum haklısın kendini övdüğün için de seni tebrik ediyorum hayatta başarılar.

Aynen dostum haklısın kendini övdüğün için de seni tebrik ediyorum hayatta başarılar.

Şimdi mesajları tekrar okudum ve hala aynı fikirdeyim. Her dersten ayrı ayrı ilerlemek yerine tüm dersler eşit ilerlemek daha mantıklı çünkü TYT bir bütün ve bütün halde ilerlemen gerekiyor. Senin 906. olman günde 10 saat çalışman konuştuğun şeyin mantıksız olduğunu değiştirmez. Dediğinin mantıksız olduğunu, bütün halde ilerlemenin daha mantıklı olduğunu anlatmışım gelmişsin burada sırf üste çıkabilmek için cvni bırakmışsın. Burası forum böyle konuşamazsın falan diyorsun da gerçek hayatta karşıma çıksan sen böyle konuşabilecek misin acaba? Açıkçası asosyal çevresi olmayan sadece akademik başarısı ile böbürlenen ortamda istenmeyen bir tip olduğunu düşünüyorum. Şimdi de bırakırsın buraya cvni şu kadar arkadaşım var şu kadar kız benden hoşlandı cart curt diye :D.

Son düzenleme:

Şimdi mesajları tekrar okudum ve hala aynı fikirdeyim. Her dersten ayrı ayrı ilerlemek yerine tüm dersler eşit ilerlemek daha mantıklı çünkü TYT bir bütün ve bütün halde ilerlemen gerekiyor. Senin 906. olman günde 10 saat çalışman konuştuğun şeyin mantıksız olduğunu değiştirmez. Dediğinin mantıksız olduğunu, bütün halde ilerlemenin daha mantıklı olduğunu anlatmışım gelmişsin burada sırf üste çıkabilmek için cvni bırakmışsın. Burası forum böyle konuşamazsın falan diyorsun da gerçek hayatta karşıma çıksan sen böyle konuşabilecek misin acaba? Açıkçası asosyal çevresi olmayan sadece akademik başarısı ile böbürlenen ortamda istenmeyen bir tip olduğunu düşünüyorum. Şimdi de bırakırsın buraya cvni şu kadar arkadaşım var şu kadar kız benden hoşlandı cart curt diye :D.
Ahahah komik çocuk belirli bir sayıda kadının benden hoşlanması bir başarıysa evet çokça sayabilirim ancak benim açımdan hiçbir anlamı yok. Konuyu çektiğin yere bakar mısın? "Şey ama ama forumda benim taktiğime pis dedi benene benene onu gerçekte döveyimde görsün" FDSASADFASDFSFADFDAW tamam kardeşim sensin tehlikenin içinden geldin her yerde en istenende sensin. Benim çevremdeki çoğu kişi sandığının aksine sınav sonucumdan veya bunun anlamından haberdar falan değil. Tabii yapamayınca yapana laf atmak kolay "asososyalsin anca ders çalış gerçekte beni görsen şöyle korkarsın FDSASFDADSFAFSD" tamam abi özür dilerim dövme beni lütfen. Hem birdaha yanlışlıkla ders falan çalışma tekniğine eleştiride bulunmayacağım belki yine hazmedemeyip konuyu farklı yerlere çekersin aman aman sonra döversin falan FSDAFSADFSDAFSDFDSA

Ahahah komik çocuk belirli bir sayıda kadının benden hoşlanması bir başarıysa evet çokça sayabilirim ancak benim açımdan hiçbir anlamı yok. Konuyu çektiğin yere bakar mısın? "şey ama ama forumda benim taktiğime pis dedi benene benene onu gerçekte döveyimde görsün" fdsasadfasdfsfadfdaw tamam kardeşim sensin tehlikenin içinden geldin her yerde en istenende sensin. Benim çevremdeki çoğu kişi sandığının aksine sınav sonucumdan veya bunun anlamından haberdar falan değil. Tabii yapamayınca yapana laf atmak kolay "asososyalsin anca ders çalış gerçekte beni görsen şöyle korkarsın fdsasfdadsfafsd" tamam abi özür dilerim dövme beni lütfen. Hem bir daha yanlışlıkla ders falan çalışma tekniğine eleştiride bulunmayacağım belki yine hazmedemeyip konuyu farklı yerlere çekersin aman aman sonra döversin falan fsdafsadfsdafsdfdsa.

Olm ben seni niye döveyim kompleksli misin sen? Ben daha sınava bile girmemişim gelip bana hala tabii yapamayınca falan diyorsun. Benim anlatmak istediğim sen gerçek hayatta kimsenin karşısına geçip böyle ukala ukala konuşamazsın. Konuşursan da kimse kavga çıkartmaz merak etme insan yerine koyar laf anlatır sana. Hala gelip kadınların benden hoşlanması başarıysa çokça sayabilirim gibi ukala ukala cümleler kurmaya devam ediyorsun. Ellerini klavyeden çekip çimene dokunursan gerçek hayatın aslında senin etrafında dönmediğini, gerçek hayatta başarının bir kıstas olmadığını, kıstasın insanlarla nasıl konuşabildiğin olduğunu anladığında hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum bunu. Sonra ben bu kadar çabayı boşuna mı verdim bu kadar boşuna mı çalıştım diye kendini yeme.

Olm ben seni niye döveyim kompleksli misin sen? Ben daha sınava bile girmemişim gelip bana hala tabii yapamayınca falan diyorsun. Benim anlatmak istediğim sen gerçek hayatta kimsenin karşısına geçip böyle ukala ukala konuşamazsın. Konuşursan da kimse kavga çıkartmaz merak etme insan yerine koyar laf anlatır sana. Hala gelip kadınların benden hoşlanması başarıysa çokça sayabilirim gibi ukala ukala cümleler kurmaya devam ediyorsun. Ellerini klavyeden çekip çimene dokunursan gerçek hayatın aslında senin etrafında dönmediğini, gerçek hayatta başarının bir kıstas olmadığını, kıstasın insanlarla nasıl konuşabildiğin olduğunu anladığında hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum bunu. Sonra ben bu kadar çabayı boşuna mı verdim bu kadar boşuna mı çalıştım diye kendini yeme.

Şunu da eklemem lazım kimisi tüm dersleri toplu şekilde götürerek verim alır kimisi önce bir dersi sonra diğerini bitirerek verim alır. Burada önemli olan verimli ve düzenli çalışmak. Verimli ve düzenli çalıştığın sürece nasıl veya nerede çalışırsan çalış devamı gelir. Ben sadece arkadaşa fikrimi söyledim. İsterse benim fikrimden yararlanır isterse seninkinden. Kaba söz kullanmadan fikrimi belirttim ama bana gelip kocaman paragraf yazıp "mışmış" gibi ukala ukala garip garip cümleler kurup olayı gereksiz tırmandırıyorsun. Bana de ki ben bundan verim aldım sayısalda 906. oldum istersen diğer arkadaşınkini yap ama bana göre bu daha mantıklı de kimse sana bir şey demez zaten. Eğer hayatta sıkıntılar yaşıyorsan, stresli bir yaşam sürüyorsan bunu insanlara kusma git tedavi ol. Bu şekilde çevrene de zarar verirsin çünkü.

Son düzenleme:

Şunu da eklemem lazım kimisi tüm dersleri toplu şekilde götürerek verim alır kimisi önce bir dersi sonra diğerini bitirerek verim alır. Burada önemli olan verimli ve düzenli çalışmak. Verimli ve düzenli çalıştığın sürece nasıl veya nerede çalışırsan çalış devamı gelir. Ben sadece arkadaşa fikrimi söyledim. İsterse benim fikrimden yararlanır isterse seninkinden. Kaba söz kullanmadan fikrimi belirttim ama bana gelip kocaman paragraf yazıp "mışmış" gibi ukala ukala garip garip cümleler kurup olayı gereksiz tırmandırıyorsun. Bana de ki ben bundan verim aldım sayısalda 906. oldum istersen diğer arkadaşınkini yap ama bana göre bu daha mantıklı de kimse sana bir şey demez zaten. Eğer hayatta sıkıntılar yaşıyorsan, stresli bir yaşam sürüyorsan bunu insanlara kusma git tedavi ol. Bu şekilde çevrene de zarar verirsin çünkü.
Tanımadığın ne yaşadığını bilmediğin kimse hakkında böyle yorumlar yapma. Yoksa o sürekli tekrar ettiğin "gerçek hayat" ta seni buna pişman edebilirler sadece bir tavsiye. Ders konusuna gelecek olursak haklısın herkesin deneyimleri farklı kendinde söylediğin gibi sınava girmedin bile neyin ne olduğunu bilmiyorsun çıkmış çözmek sınav çözmek falan değildir bu konuda tecrübe edindikten sonra beni anlayacaksın. İşte o zaman hangi sistemin öğrencilerin büyük çoğunluğunda başarıyı sağladığını da göreceksin umarım sınavda beni yanıltırsın ancak pek sanmıyorum. Tüm bunların dışında ben kendi tezimi birçok bilgiyle destekleyerek konu sahibine sunmuşken ve hatta senin yorumunu etiketledikten sonra "Kesinlikle yorumunu etiketlediğim arkadaş alınmasın veya yanlış anlamasın" gibi bir ibarede bulunmuşken gelip bana karşı konuyu oraya buraya çekerek konu sahibinin sorusunun dışında bir tartışmaya neden oldun. Benimde sana cevap vermemem gerekirdi tabii konu sahibinden özür diliyorum ve birdaha herhangi bir yanıtına karşılık yanıt vermeyeceğimi de bildiriyorum. İyi forumlar dilerim.

Tanımadığın ne yaşadığını bilmediğin kimse hakkında böyle yorumlar yapma. Yoksa o sürekli tekrar ettiğin "gerçek hayat" ta seni buna pişman edebilirler sadece bir tavsiye. Ders konusuna gelecek olursak haklısın herkesin deneyimleri farklı kendinde söylediğin gibi sınava girmedin bile neyin ne olduğunu bilmiyorsun çıkmış çözmek sınav çözmek falan değildir bu konuda tecrübe edindikten sonra beni anlayacaksın. İşte o zaman hangi sistemin öğrencilerin büyük çoğunluğunda başarıyı sağladığını da göreceksin umarım sınavda beni yanıltırsın ancak pek sanmıyorum. Tüm bunların dışında ben kendi tezimi birçok bilgiyle destekleyerek konu sahibine sunmuşken ve hatta senin yorumunu etiketledikten sonra "kesinlikle yorumunu etiketlediğim arkadaş alınmasın veya yanlış anlamasın" gibi bir ibarede bulunmuşken gelip bana karşı konuyu oraya buraya çekerek konu sahibinin sorusunun dışında bir tartışmaya neden oldun. Benim de sana cevap vermemem gerekirdi tabii konu sahibinden özür diliyorum ve bir daha herhangi bir yanıtına karşılık yanıt vermeyeceğimi de bildiriyorum. İyi sosyaller dilerim.

Dostum kusura bakma da senin kimseyi bir konu hakkında pişman edebileceğini zannetmiyorum. Ben LGS döneminde de tüm derslere toplu şekilde çalışıp %3'lük dilime girdim şimdi de üniversiteye çalışırken tüm derslere toplu çalışıp başarı elde edeceğimi düşünüyorum. Dışarı çıkıp çimene dokunduktan sonra gerçek hayatın ne olduğunu öğrenirsin dünya senin etrafında dönüyor zannediyorsun çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı