Matematik yapamamak

Eren1881

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yeni 9. sınıf oldum matematik dışında diğer tüm derslerde iyi sayılırım ancak bu dönemin matematik 1. sınavından gelen not 06 :D matematiği yapamadığım içinde ortalamayı haliyle düşürüyor " matematiksiz ortalama taşınılabilir mi?"

Çok zor.
Matematiksiz yaptığın ile matematikli yaptığın arasında dağlar kadar fark olur.
YKS'de bile çıkan 200 sorunun 80'i matematik.
Ama daha 9.sınıfsın her şeyin başı çalışırsan hallolmayacak gibi değil.

Merhaba yeni 9. sınıf oldum matematik dışında diğer tüm derslerde iyi sayılırım ancak bu dönemin matematik 1. sınavından gelen not 06 :D matematiği yapamadığım içinde ortalamayı haliyle düşürüyor " matematiksiz ortalama taşınılabilir mi?"
Matematik 6 ders baba bir ders ortalamayı çok etkiler. Matematiksiz ortalama taşınır da takdir teşekkür falan alamazsın ortalaması 50nin altında olduğu sürece, matematiği 50 civarı tutsan teşekkür gelir de takdir zor. Öneri olarak matematik konu odaklı değil pratik odaklı çalışılınca yani test çözdükçe yapılır.

Hocam illa her şeyi yapacak halimiz yok. Matematikte çok çalışmak istiyorsan test kitabı falan al. Ama sakın böyle bir hata yapma. Aldın test kitabını şıklardan birisini seçiyorsun yanlış çıkarsa ''benden olmaz, yapamam'' gibi cümleler kullanma. Ne kadar çok yanlış yaparsan o soruyu o kadar çok anlarsın. O yüzden matematikte çok iyi olmak istiyorsan çabalamak lazım.

Matematik her zaman lazım olacak düzenli çalışırsanız yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı