Matematik yapamıyorum

Hocam okulda hocalara sorun. Birinin sizin yanınızda anlatması daha iyidir. Aklınıza takılanı sorarsınız

Tek yapabileceğim şey bu şekilde devam ederek zamana bırakmak mı o zaman? Video izleyip test çözüyorum. Yapamadıklarımın üzerine gidiyorum. Anladığım kadarıyla yaşadığım şey bir zaman kaybı değil de bir aşama. Biraz ilerleyince gidecek bir şey.

Rehber Matematik kesinlikle ticari değil kendi kitabı olsa da anlatımını cok beğeniyorum. AYT Matematik 39 net geldi sadece onu izleyerek.

Hocam okulda hocalara sorun. Birinin sizin yanınızda anlatması daha iyidir. Aklınıza takılanı sorarsınız

Hoca haklı olarak hepinize ayrı ayrı anlatamam diyor. Ufak bir konu özeti istersek ilgileniyor. Özellikle soru istiyor bizden. Tabii şuan açık değil okullar. Okula geçince soruları götüreceğim kesinlikle.

Rehber Matematik kesinlikle ticari değil kendi kitabı olsa da anlatımını cok beğeniyorum. AYT Matematik 39 net geldi sadece onu izleyerek.

Mehmet hocaya başlarken temeliniz var mıydı yoksa sıfıra yakın bir yerden mi başladınız Mehmet Hoca ile?

Şöyle diyeyim. 2 yılın var her şey için zamanın var hem ea hem say bile çözebilirsin öyle bir zaman yani. Geometriyi sona bırakma hatta bak Türkçeyi azalt günde 2 saat geometri bak. Ben sınavda geometriden 8 soru işaretledim hepsi doğruydu ve eminim ki beni sadece o 8 soru 6-7k öne attı. Geometri çok güzel bir kapıdır başta zordur emek verirsen de herkesin önüne geçersin. Matematiği anlattım geometride sabır işi aslında. Türkçe için dergi oku felsefe, tarih, coğrafya, kültürel dergiler oku mesela bu yıl Eyfel sorusu geldi herkes öylece kaldı çünkü roman tarzı birbirine zincirle kesin bağlı olmayan yapıda ki metinleri okurken takılıyoruz. Tarih için kendi notlarım vardı sana istersen upload edip link atarım indirirsin. Coğrafya TYT'de zordur ayt de birkaç hafta ister. Feni sakın yapamam deme benim en büyük hatamdı 7 net yaptım eğer erken çalışsaydım 15 16 varmış rahatlıkla.

+ olarak deneme çöz. Denemeler sınava hazırlar. Youtube'da tekli soru çözen kanallar var. Eyüp b, barıştıran matematik, vayni team gibi bu kanallar sana güzel pratikler ve yollar gösterirler attıkları soruları önce deneyip sonra da izlersen çok ileriye taşırlar seni. Özellikle AYT'de farklı tip bir soru gelebildiği için bu kanallar bilgine bilgi katıyorlar ve daha rahat çözmene yardımcı oluyorlar. Zaten bu yılın matematiği resmen 345'den çalıntı gibiydi. Çok benzer sorular vardı, sevgilimden 1 ay önce ayrılmamış olsam daha iyisini de yapardım. En büyük motivasyonumdu

Son düzenleme:

Geometride çalışıyordum aslında ama birlikte götürmek yorunca bıraktım. Yapamadığım şey değil. Birkaç aya kalmadan başlamayı düşünüyorum zaten. Coğrafyayı hallederim seviyorum. Feni de çalışsam hallederim ama fen çalışmayı sevmiyorum. Biyolojiyi gayet severim. Fizikten nefret ederim. Çalışsam yaparım ama istemiyorum bir nevi. Kimya da orta. İstesem sayısalda yaparım gibi geliyor bana ama ne o dersleri ne de mesleklerini sevmiyorum. Her ne kadar en mantıklısı ve en iyi getirisi olan meslekler orada olsa da sevemiyorum. Sevdiğim bir mesleği yapmak istiyorum. Hakimlik diye düşünüyorum. Zaten şu an elimde olmayan imkanlardan dolayı sayısaldayım. Okullar açıldıktan bir ay sonra duruma göre okulu ve bölümü değiştirmeyi planlıyorum. Sanırım bu konu hakkında konu açmıştım bakmak isterseniz oradan da yardımcı olabilirsiniz.

Tarih için notları da isterseniz atabilirsiniz. Çok işime yarar. Sevgilinizle olan duruma da üzüldüm. Umarım düzelir. Kötü şeyleri motivasyon kaynağına çevirebilmek harika olur.

Anladım neyi istiyorsan onun alanına git. Amcamdan biliyorum yazılım sektörü şu an çok revaçta ve kazançlı diyorlar. Kendisi 15 16 yıldır meslekte ve bilgisayar mühendisliği mezunu olup hiçbir şey bilmeyen insanlarla dolu garanti bile olsa iş sende bitiyor. Hukukta güzel bir alan ben ybs'den yazılıma kaymak istemesem ilk sıraya yazardım. Hatta daha da geniş bak olaya mesela iş hukuku gibi belli bir alanın en iyilerinden olup +2 dil ve o ülkelerin hukuk kurallarını öğrenip bir hukuk bürosunda çalışırsan bilgisayar mühendisinin maaşını tek davada alabilirsin.

Yok o iş olmaz artık ama tarih notlarının linkini atıyorum 5 dakikaya isteyip gören indirir hem de.

(https://s6.dosya.) sonra tc ekle. Buradan indirebilirsin. Süre ayarı görmedim zaman aşımı sorunu falan derse yazarsan tekrar yüklerim başka bir yerden. Aklıma ilk burası geldi, reklam falan vermiyor çünkü.

veya buradan direkt indirebilmen gerekiyor şu an.

Son düzenleme:
Zamanla olacak şey. Soruları çözüp üstüne gidin, zamanla yapabildiğinizi fark edeceksiniz.

Ben özel ders vereyım . Matematikte elbette mantığı anlamak önemli ama mantıkta kaybolmamak en iyisi. Ben ingilizce, almanca, matematik ve fizikten çok özel ders verdim. Mühendisim.. Yabancı dil ile sayısal bilimler farklı gözükse de aslında öğrenim için bana olay aynı geliyor. Matematikte bir şeyde takılabilirsin evet. Ama matematiğini iyi yapacak şey farklı farklı problemlere vakıf olman. İngilizce de kelime değil kalıp öğrenme gibi. Kelime matematikte işlem gibidir kalıp ise sorunun kendisi gibi..

Tabii herkesin öğrenme yöntemi farklı. Ben öğretmenliğe biraz da mühendislik bakış açısıyla yaklaşıyorum. Mühendislikte olan mesela işlem (proses) kontrol vardır. Girdi, kalıp (filtre mesela) ve çıktılarla kontrol edilir. Ben öğrencinin önce tahlilini yaparım gerek test ederim gerek de tarzından nelerden hoşlandığından filan o kalıbı kafamda çıkarır ve şekillendiririm. Verdiğim girdileri o şekilde o kalıba gönderirim. Girdilere yönelik çıktı kontrolü de yaparım ve çıktıların girdiye yönelik istenilen bir şekilde olması için girdiye yön veririm..

Benim için öğretmenlik bu. Evet kalabalık sınıflarda uygulanması zor. Ama orada da birçok öğrenim şekline kısa da olsa hitap etmeye çalışırım. Öğrencileri göre göre öğrenme şekilleri kafama oturuyor zaten. Ve şu sınıflandırmayı doğru bulmuyorum. Sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil. Birçok zeka grubuna hitap edildiğinde ortalama birçok kişi her şeyi öğrenebilir.

Lgs temeli disinda yoktu 9-10-11de yattim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…