Matematikte konuları unutuyorum

@Ester Hirsch TYT ve AYT'de belirli seviyeye kitap çözerek gelirsin. Sonra tekrarı denemeyle ve bir gününü tekrara ayırarak yaparsın. Tekrar da konu başına 3-4 soru çözerek yapılabilir. Netlerini denemeler ile arttırırsın zaten.

Hocam TYT'ye geçtikten sonra 345 TYT çözeceğim 345'te her konudan soru oluyor mu? Şu an olduğu gibi konuları unutmamak adına bu kitaplar işe yarar mı? Amacım hem gelişmek hem konuyu diri tutmak. Ondan sonra bilgi sarmal gideceğim.
 
Bana kalırsa matematik ezbere yapılabilecek bir ders değildir, hem anlamak zorlaşıyor hem de kafada çok yer kaplıyor ezbere bilinen şeyler.

Bir kitabı rafına düzgünce koymak varken dağınık dağınık üst üste koymaya benziyor.

YouTube'da Tunç Kurt Matematik kanalı var, playlistlerde motivasyon kısmında çok değerli bilgiler veriyor; derslerini de dinleyebilirsin, konuları çok güzel anlatıyor.
 
Bana kalırsa matematik ezbere yapılabilecek bir ders değildir, hem anlamak zorlaşıyor hem de kafada çok yer kaplıyor ezbere bilinen şeyler.

Bir kitabı rafına düzgünce koymak varken dağınık dağınık üst üste koymaya benziyor.

YouTube'da tunç kurt matematik kanalı var, playlistlerde motivasyon kısmında çok değerli bilgiler veriyor; derslerini de dinleyebilirsin, konuları çok güzel anlatıyor.

Hocam o bana göre biraz ileri seviye anlatıyor gibi ama ileride bakacağım.
 
Motivasyon kısmına mutlaka göz atmanızı öneririm, onun videolarını izleyince deli gibi ders yapası geliyor insanın. :)

Evet izlemiştim birkaç kere. Zaten benim sorunum ders çalışma isteği değil çok istiyorum ve çalışıyorum ama bu durum üzücü oluyor. Bakalım umarım çözülür şu unutma sorunu.
 
Matematik AT 1'den ibaret değil. Ben antremanlarla matematik 1 kitabının amelelik olduğunu düşünüyorum. Kitap 1. haftadan sonra 1 günü bitirmek için 3-4 saatlik çalışma gerektiriyor yani siz günlük 3-4 saat çalışsanız 1 ayda bitirirsiniz ve kitap bu temposunu daha da arttırıyor yani daha da uzuyor sonlara doğru. Yani kitap insanların düşündüğü gibi kısa da değil. 4 işlem, denklem bunlar zamanla soru çözerek gelişecek şeyler, gidip kap kalın bir kitap bitirmeye gerek yok. Ben olsam hiç AT 1'e para ve zaman harcamazdım. 4 işlem için sadece çarpım tablosu öğrenir, soru çözüm videosu açar 20-30 soru çözdükten sonra diğer konulara geçerdim. (inanılmaz derece de berbat olmadığımı varsayarak.) Üslü sayılar, Köklü sayılar gibi konular için de dediğimi uygulasan 1 hafta içinde sorunun kalmaz. Bence fonksiyonlar ve Polinom konuları denklem yeteneğini geliştirmek için harika iki konu. Fonksiyon ve Polinom konuları benim işlem yeteneklerimi AT 1 kitabına göre daha çok geliştirdi genel anlamda. Yani AT 1 gibi kitaplar sadece temel attırır ve siz Polinom, Fonksiyon, Türev gibi konulara çalışırken ve soru çözerken denklem yeteneğinizi, dikkat hatalarınızı falan düzeltirsiniz ve orta-üst seviyeye böyle taşırsınız. Hem bunu yaparken ÖSYM sınavına yönelikte hazırlık yapıyorsunuz. Sınavda çıkacak konuları da öğreniyorsunuz yani. ÖSYM sınavlarında sizden 5493 ile 9315'i toplamanızı veya 632 ile 912'yi çarpmanızı istemiyorlar. Sorular daha soyut düşünmeye, mantık kurmaya yönelik.

Bence bildiğin bir soruyu çözmek sana hiç bir şey kazandırmaz. Kendi eğitiminiz ile ilgili bencil olun derim ben. Yani mesela soru çözerken kolay bir soru gördüğünüzde onu çözmek için işlem yapmayın direkt geçin onu, çünkü gelişim olmayacak. İşte AT 1'in bir diğer sorunu da burda çünkü siz bu dediğim sistemi uygularsanız kitabın içindeki soruların %70'ini falan geçiyor olacaksanız ki bu kitabın sevmediğim bir diğer özelliğide bu. Çok çerez soru var. Gelişim böyle olmaz. Zevkte alamazsın böyle. Matematiği zevkli yapan zor olmasıdır, efor sarf ettikten sonra cevabı bulduğunda aldığın hissiyattır. Çerez sorularda bu olmuyor işte.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı