Matematikten 10 almak

1668901752886.png

İlkokul ve ortaokulda not olayına çok takılmayın, dersi dinlediğiniz ve ödevleri yaptığınız sürece hocanın bırakması neredeyse imkansız. Ara sıra kötü aldığınız notlar da illaki olacak. Eksiğinizi görüp kapatmaya çalışmanız daha faydalı olur. Kendinizi üzmenin pek bir mantığı da yok, sonuçta oldu ve bitti.

Her insanın matematiksel zekası olmak zorunda değil. Ayrıca marifetmiş gibi söylememiş sadece daha düşük aldığını dile getirmiş napsın geçer not almadığı sürece söylemesin mi?

Maalesef geçireceğini pek sanmıyorum.
Liselerde öğretilen matematik zeka işi değil çalışma işi boş edebiyat yapmaya gerek yok. Hele hele 9. ve 10. sınıflarda öğretilen konuları günde 1-2 saatlik çalışmayla bile yapabilirsiniz. Diğer derslerinin de 90-100 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum.

Matematikten 45 altı not aldım ama tek ben değil, sınıfın 14-16 öğrencisi benimle birlikte aldı. Sizce hoca bizi geçirir mi?

Kaçıncı sınıfsınız tam anlayamadım ama ortaokulda dersten kalma diye bir şey yok diye biliyorum biraz çalış sarf et çok rahat geçersin dersi zaten.

Geçiririr. 2. sınavda daha iyi yani 50 60 alırsan hoca iyi biriyse senin çabaladığını anlar ve sözlüne yüksek vererek geçirir. Bende 26 aldım nasıl geçiceğime çok takılmıyorum. Sorumluluğa kalırız en fazla.

Liselerde öğretilen matematik zeka işi değil çalışma işi boş edebiyat yapmaya gerek yok. Hele hele 9. ve 10. sınıflarda öğretilen konuları günde 1-2 saatlik çalışmayla bile yapabilirsiniz. Diğer derslerinin de 90-100 seviyesinde olduğunu düşünmüyorum.

Bunu 17 yaşında olduğun için söylüyorsun diye tahmin ediyorum. Trigonometri için 1 günümü vermem gerekiyordu yani bütün hafta sonum gidiyordu. Ancak ona rağmen 60 civarı bir not almıştım ama sen bilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı