Matematikten düşük aldım

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar. 9. sınıftayım ve ortaokuldan itibaren matematiği yapamıyorum. Daha doğrusu yapamıyorum da sevmiyorum da. Neyse işte 1. dönem 1. yazılıdan 45 almıştım, 2.yazılıdan da 20. bu sınavlara çok çalışmamıştım çünkü. Sonra hatamı anlayıp sınava haftalar öncesinden çalışmaya başladım. Rehber matematikten bayağı notlar alıp kendime defter yaptım. Tabii bununla yetinmeyip soru da çözdüm. Kısacası çok çalıştım. Matematik hocası, sınavda ağırlıklı olarak problemlerin olacağını söylemişti. Ve bilin bakalım ne oldu? Sadece 3 soru problemler çıktı. Halbuki o kadar çalışmıştım problemlere. Notlar e-Okul'a girilmiş, 16 almışım. Ben şimdi ailemin yüzüne nasıl bakacağım? Aldığım notu görünce bir baltaya sap olamadığımı düşünüyorum sürekli. Çalışsam da daha dibe batıyorum. Bir de benim sistem hayallerim vardı. Yazın karneyi iyi getirip babamı sistem aldırmaya ikna edecektim. Şimdi o da gitti. Bir tavsiye verin dostlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm gücünle çalışmaya devam et. İstersen yine başarısız ol, ama umudunu yitirme. Çünkü hata yapmadan başarılı olamazsın ki. Ben de ortaokuldan beri matematiği yapamıyorum. Ama 1 yıldır arada anlamadığım konulara bakıyorum mesela. Yavaş yavaş insanın aklına giriyor konular. Mesela şimdi 1.yazılıdan düşük aldın, hemen moralini bozma. Hayatının sonu değil. 2.yazılılara adamakıllı çalış ve moralini yüksek tut. Eğer moralini bozarsan hiçbir şey yapamazsın. Eğer ümidini sıkı tutar ve iyi çalışırsan her şeyi de başarırsın.

Tüm gücünle çalışmaya devam et. İstersen yine başarısız ol, ama umudunu yitirme. Çünkü hata yapmadan başarılı olamazsın ki. Ben de ortaokuldan beri matematiği yapamıyorum. Ama 1 yıldır arada anlamadığım konulara bakıyorum mesela. Yavaş yavaş insanın aklına giriyor konular. Mesela şimdi 1.yazılıdan düşük aldın, hemen moralini bozma. Hayatının sonu değil. 2.yazılılara adamakıllı çalış ve moralini yüksek tut. Eğer moralini bozarsan hiçbir şey yapamazsın. Eğer ümidini sıkı tutar ve iyi çalışırsan her şeyi de başarırsın.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Fakat girdiğim 3 sınavda da daha dibe batıyorum. Ben mi salağım, yoksa kader mi böyle. Cidden şu an moralim çok düşük.

Başarısız olsak bile çabalarımız boşa değildir…”​

Ayrıca burada gerçekten tek hatan, hocaya güvenmek olmuş. Yapman gereken tüm konulara, tüm soru tiplerine düzenli çalışmaktı, bunu halletmen gerekiyor bence.
Haklısınız. Diğer konulara da çalışmıştım elbette. Fakat problemlere ağırlık verince olan oldu.

Coşkuyu verirken ilk seferde deliği tutturamayanlar var; önemli olan 5 dakikada pes etmemek. 😂
Matematik ise dâhâ çok soru çözdükçe oturan bir şey, sanki oyun oynamak gibi; dâhâ çok oynayınca dâhâ da iyi oluyorsun. :)

Bu şey kitabı var Karekök 1, onunla başla, temelini at sonra Birey falan çözmeye başlarsın.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Fakat girdiğim 3 sınavda da daha dibe batıyorum. Ben mi salağım, yoksa kader mi böyle. Cidden şu an moralim çok düşük.
Yahu kardeşim böyle düşünüyosun da. Her insanın başarısız olduğu dönemler oluyor. Tek sende öyle değil ki. Salak felan da değilsin merak etme. Ya o konuyu hocan iyi anlatamamıştır ya da sen tam olarak kendini verip çalışamamışsındır. Eğer sakin bir kafayla kafaya takmadan rahat rahat çalışırsan vallahi diyorum bak anlamaya başlarsın.

Düzenli not tutup, ders için uğraşıp, hala daha *aman, boşver gitsin* demek yerine bir forumda hala daha sorularına cevap arıyorsan aptal falan değilsindir kardeşim.

Sadece bazen hayatta şansımız tutmaz ve bu gayet doğaldır, bir gün matematiği deli dehşet çözersin, ertesi gün moodunda değilsindir yapamazsın, bir gün basketi deli gibi oynarsın, o gün içinden gelmez gibi. Zamanın gelmemiştir belki, deneyim ettikçe ve öğrendikçe olacak bu iş, yaşadığımdan biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı