MATLAB Ne işe yarar?

UmutZeren1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, EEM 1. sınıf öğrencisiyim. Bu dönem derslerim arasında MATLAB`da var. Ancak tam olarak MATLAB`ın ne olduğunu kavrayamıyorum. MATLAB ne için kullanılır neler yapılabilir ne tarz uygulamalar geliştirilebilir? Aydınlatabilecek var mı?

Python'da kütüphanesi de vardı yanlış bilmiyorsam.

Düzenleme: API'i varmış. ( Application Programming Interface deniliyor. )

Son düzenleme:
Genelde doğa bilimleri ve mühendislik alanlarında veri işleme için kullanılan bir program/yazılım dili. Java vs. gibi çok amaçlı olmaktan ziyade veri işlemeye odaklanan, kendi syntaxı olan bir program. Akademide daha yoğun kullanılıyor.

Bize üniversitede öğretiyorlar ama henüz ne işe yaradığını ben de anlamadım. Sayılarla oynuyorsun işte, matrisler falan.

Programlama dili. Matematik üzerine yoğunlaşmaya çalışan bir programlama dili.

Açık kaynak olmaması en az dert edilen şeylerden biri. Bahane arayan biri anca onu söyler.

Asıl sorun ücretli olması. Syntax'i hiç güzel değil. Tipine bakınca hızlı olacakmış gibi dursa da gayet yavaş. Dokümantasyonu berbat. Syntax'i kötü olmasının yanı sıra cins, eksik, bozuk. Teknik olarak array bile yok. Bu yüzden Octave falan da boş. MATLAB fikri kötü.
Python modülleri ile lazım olan/olacak neredeyse her şey sunuluyor. Neredeyse her alanda daha iyi.

Hoca derste işliyor ama kendimde zaman verip öğrensem mi bilemedim onun yerine farklı dillerde çalışmak daha mantıklı olacak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı