Matplotlib ve sklearn kütüphaneleriyle grafiksel çizim

Matplotlib, Python'da çizim ve grafik özellikleri için kullanılan bir pakettir. 2D alanında görselleştirmeler oluşturmaya yardım eder. Matplotlib; Jupyter Notebook, web uygulama sunucuları veya diğer kullanıcı arayüzlerinden kullanılabilir.

Örneğin; sklearn kütüphanesindeki iris verilerinin küçük bir örneğini çizmek istersek:

● Verilerin 150 veri örneğine sahip ve boyutun 4 olduğunu varsayarsak.

● Python ortamımızdaki sklearn ve matplotlib kütüphanelerimizi içe aktarıyoruz ayrıca data (veri) ve özelliklerimizi kontrol ediyoruz.

Tüm bunları kodlamaya başlarsak;

import matplotlib.pyplot as plt
from sklearn import datasets
iris = datasets.load_iris()
print(iris.data.shape) # veri boyutlarını verir.
print(iris.feature_names)

Bu kodun çiktısı;

(150, 4)
['sepal length (cm)', 'sepal width (cm)', 'petal length (cm)', 'petal width (cm)']

İlk iki boyutu ayıklayıp X ile Y grafiğine aşağıdaki şekilde çiziyoruz:

X = iris.data[:, :2] # ilk iki boyutu çizer
y = iris.target
x_min, x_max = X[:, 0].min() - .5, X[:, 0].max() + .5
y_min, y_max = X[:, 1].min() - .5, X[:, 1].max() + .5
plt.figure(2, figsize=(8, 6))
plt.clf()
plt.scatter(X[:, 0], X[:, 1], c=y, cmap=plt.cm.Set1,
edgecolor='k')
plt.xlabel('Sepal length')
plt.ylabel('Sepal width')

Sonuç olarak; sepal uzunluk ve genişliğine dair grafiksel bir gösterge alırsınız.

Dosya Ekleri

• A.png
    A.png
    39,1 KB · Görüntüleme: 47
Eline sağlık fakat konuya attığın kodları kod olarak atsan daha iyi olurdu.

Ayrıca neden Kate editörünü kullanıyorsun? Visual Studio Code kullanmanı tavsiye ederim. Eğer Debian, Fedora/openSUSE veya bunları temel alan bir dağıtım kullanıyorsan Visual Studio Code'u sitesinden indirip kurabilirsin.

Eline sağlık fakat konuya attığın kodları kod olarak atsan daha iyi olurdu.

Ayrıca neden Kate editörünü kullanıyorsun? Visual Studio Code kullanmanı tavsiye ederim. Eğer Debian, Fedora/openSUSE veya bunları temel alan bir dağıtım kullanıyorsan Visual Studio Code'u sitesinden indirip kurabilirsin.
Kate'nin dışında Sublime, Atom ve diğerlerini de kullandım fakat kate de gelişmiş bir metin editörü olup bana biraz daha sade ve hızlı gibi geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı