Matrix 4 ile ilgili düşünceleriniz

Prelüd

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
639
Çözümler
3
Bildiğiniz, ya da bilmediğiniz üzere Matrix 4 bu gün Türkiye'de vizyona girdi. Ben, üçlemenin-ilk filmin- büyük bir hayranı olarak ilk dedikodulardan itibaren Matrix 4'ü takip ediyordum. Hayal ettiğim gerçeklik, Matrix'i 99'da sinemada izleyen ve benden daha azılı bir Matrix fanı olan anneciğim ile bu gün sabah saatlerinde ilk seanstan Matrix'i izleyip, hayran kalıp geri dönmekti ama yarına iki farklı kitap özeti ve teknik analizi ödevim olduğu, sonraki hafta da sınavlarım başladığı için bu hayalim sonraki yıldan önce gerçekleşmeyecekmiş gibi gözüküyor. Giden arkadaşlar varsa soruyorum: Film nasıldı, beklentinizi karşıladı mı? Sürprizbozansız cevaplar verirseniz sevinirim. Sizce film ne kadar süre vizyonda kalır? İnternette gözlemlediğim üzere beğenmeyeni çokmuş, salonları ateşe vermişler. Hemencecik vizyondan kalkarsa ve sinemada izleyemezsen kahrımdan ölürüm.
 
Son düzenleme:
Bir Matrix meraklısı olarak bu filmi asla sinemaya gidip izlemem. Filmin çekilişi, kullanılan renk paleti, oyuncu kadrosundaki özensizlik, kolaya kaçılan argümanları topladığımda fragmanında dahi "ben olmadım" izlenimini veriyordu. Hatta bu kadar geniş şekilde dahi ele almaya gerek yok. Cloud Atlas ve Jupiter Ascending neydi ki yıllar sonra çekilen Matrix Resurrections ne olsun? Malum yerlere düşünce bakarız ama kız arkadaşımla sinemaya gitme hakkımı Spider-Man: No Way Home için kullanacağım. Matrix'in ekmeğini yemeye çalışanlar için bu tarz bir ödeme yapmam.
 
1640354451081.png


Fikirlerimi filmden çıkıp yorumları okuduğum esnada karşıma çıkan bir meme ile ifade edeyim.
 
Matrix hayranı birisi için vasatın altında bir film. Ben beğenmedim.

En kötü 3-4 hafta vizyonda kalır ama izleyeni az olursa seans bulamazsın.
 
Hobbit, yüzüklerin efendisine göre sönük kalmıştı. Yine de aksiyonu, savaş sahneleri, epik sahneleri çoktu. Lakin matrix te durum böyle değil. Zaten kimsenin de iddası yoktu matrix 1-2'den daha iyi olacak diye. Geçen cuma Spider-Man'a yer zor buldum. Bu hafta Matrix'te salonun yarısı boştu. Hatta ben Spider-Man'ı geçer diyordum. Matrix için internette örümceği evine ders çalışmaya göndereceğiz diyenler bile vardı.
 
İlk Matrix altında derin bir felsefe vardı. Düz bir aksiyon filmi değildi. Sorgulattığı fikirler ve olgular bulunuyordu. Bunun yanında karakterler ağırdı. 4. film ise tam bir hollywood filmi kafasında çekilmiş. Salak saçma sahneler ve diyaloglar, ergen ergen konuşmalar ve şakalar... Büyük bir Matrix sever olan beni çok üzdü.
 

Geri
Yukarı