Mavericks 10.9.4 Bootloader boot0ss:error veya boot0af:error

Ruffneck VENOM

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mavericks kurulumuyla ilgili Recep hocanın hazırladığı 3 farklı videoyu da izledim. Sitedeki raw formatlı Mavericks kurulumunu ve sitede Recep hocanın verdiği linklerdeki uygulamaları indirdim. i7 işlemcili, 8gb ram ve hd6510 ekran kartlı bir pc'ye kurulum yaptım. Daha önce OS X 10.7.5 iAtkos yüklüydü, onu komple sildim HDD boşken usb'ye yazdırdığım raw formatlı Mavericks'i, taktım videoda ki gibi ilerledim hiç bir sorun yaşamadım.

Kurulumu tamamladım sürücüleri kurdum (ses driver'ını kuramadım ama mühim değil halledilir) fakat ne kadar farklı yöntem denediysem bootloader işlemini başaramadım, cloverla usb'yi mount ettim içindeki clover ve boot dosyalarını hem hdd'ye hem hdd'yi de mount edip içine attım silip silip denedim.

Kurulum ekranında 0ss, 0af olanları tek tek denedim multibeast içinde ki loader'a kadar denedim, ama naparsam yapayım pc açtığımda usb disk takılı değilse karşılaştığım tek ekran boot0ss:error veya boot0af:error oldu. Yardımınızı bekliyorum son 48 saatim bu bilgisayarla uğraşmakla geçti. Denediğim hiç bir yöntemden sonuç alamadığım için ve deneyecek başka bir seçim kalmadığından bu konuyu açtım. Şimdiden teşekkürler umarım Recep Hoca görür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Makine hakkında biraz bilgi gerek. Mesela işlemci, ekran kartı gibi bunun yanı sıra cihazda UEFİ var mı ?
Hocam cihaz i7 2600 işlemcili, 8 gb ram(4gbx2) hd6510 ekran kartı var. Cihazda daha önce iatkos 10.7.5 yüklüydü, şu an 10.9.4 yüklü sorun yok herşey çalışıyor. Ama bootlader, ne denediysem olmadı. Usb olmadan açamıyorum sistemi, forumda arama yapıp konuyla ilgili tavsiye edilen tüm işlemleri denedim sonuç aynı usb olmadan açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
chameleon wizard'ı çalıştır. Install ekranında Boot 0hsf ' yi seç Install et.Ben bu şekilde çözdüm sonrasında chameleon dosyalarını sildim clover kurdum çalıştı.

chameleon wizard'ı çalıştır. Install ekranında Boot 0hsf ' yi seç Install et.Ben bu şekilde çözdüm sonrasında chameleon dosyalarını sildim clover kurdum çalıştı.
chameleon dosyalarını nasıl sıldınız: 10525825_327704087392407_7509368079759417846_n.jpg bende de bu şekilde oldu

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı