Mavericks App Store ve iCloud Sorunu

• Konuyu başlatan Wocco
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.332

Wocco

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaslar;

Her seyimi hallettim calisiyorlar ama bir tek bu sorunda takıldım. Dün geceden beri ugrasiyorum fakat bir türlü App Store ve iCloud'a baglanamadim. Asagidaki resimdeki gibi hatalar alıyorum. Clover bootloader kullanıyorum ekran kartım ancak bununla calisti.

34snkpe.jpg

Sistem

Intel Core i5 3210M
8 GB DDR3 1600 Mhz
AMD Radeon HD 7670M 2 GB
Qualcomm Atheros AR8161 Ethernet (en0 olarak gözükmekte)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım 10.9.2 kurulum yaptınız veya update işlemi gerçekleştirdiniz. Bu sorun Appel'ın sisteminizin Ethernet yahut Wireless kartınızı tanıyamamasından kaynaklı bir sorun. Çözümü için öncelikle EFI Studio yazılımını indirmeniz gerekli. Buradan Efi Studio. - OSx86.net Hackintosh adresinden indirebilirsiniz. Daha sonra Hdd içerisinde Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist dosyasını silin.

Sildikten sonra Sistem ayarlarından Network'e gelip tüm ağ bağlantısı yapılan ayarları silin. EFI Studio yazılımını açın Device kısmından Ethernet'i seçip Add Device'a tıklayın. Bir ekran açılacak o ekranda en altta ki boşukta bir HEX kodu göreceksiniz. Bu kodu Clover Configurator içerisinde Device bölümüne gelip, önce İnject olarak ayarlayınız sonra Properties kısmına EFI Studio'dan aldığınız HEX kodunu girip kaydedip çıkın.

Pc'yi yeniden başlatın. Sistem Ayarları\Network kısmına gelip bağlantınızı oluşturun. Ve App Store'da Id'niz ile giriş yapmayı deneyin. Büyük ihtimalle sorununuz çözülmüş olacaktır.

İkidir bu çözümü uyguluyorum, iki seferde de mac kullanılamaz hale geliyor, format gerekiyor yani.. Tavsiye etmiyorum.

Kesin bir noktada yanlış bir işlem uyguluyorsun. Bu çözümden başkası zaten işe yaramıyor. İnternet de ufak bir araştırma yap istersen. Ayrıca formatlık hale gelecek herhangi bir işlem yapmıyoruz. Bence dikkatlice tekrar yap belki mutlu sona ulaşırsın ;)

Kesin bir noktada yanlış bir işlem uyguluyorsun. Bu çözümden başkası zaten işe yaramıyor. İnternet de ufak bir araştırma yap istersen. Ayrıca formatlık hale gelecek herhangi bir işlem yapmıyoruz. Bence dikkatlice tekrar yap belki mutlu sona ulaşırsın ;)
Yanlış yaptığım bir yer olmadığına neredeyse eminim. Çok dikkatli bir şekilde uyguladım çünkü.
Dosyayı siliyorum,
Sonra tüm ağ ayarlarını sildiğimde fare işlev görmüyor, sadece touchpad kullanılıyor. Sonra efi studiodan etherneti ekledikten sonra hex kodunu kopyalıyorum.
Sonra clover conf. İçinde devices bölümünde injecti işaretleyip hex kodunu yapıştırıyorum. Kaydedip bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve bam.

Hiç bir şekilde başlamıyor, sadece -x komutunu girerek başlıyor ondada plist dosyasını mount edemediği için ayarları eskiye getiremiyorum. -v modunda başlattığımda da bluetooth 30 seconds tarzında bi hata geliyor, 30 saniye oldu ama hala yanıt alamadık şeklinde bir yazı oluyor. Ve sonsuza kadar başlamıyor bilgisayar. İnternette büyük çaplı araştırma yaptım. Benim wifi adaptörümü tanımadığı için mac asus usb n-13 b kullanıyorum.

İnternette genelde bukalemun boot yükleyicisindeki app store hatasına çözüm verilmiş, ya da 10.9.1'e çözüm var, benim sorunu çözen bir tane yaklaşım bulamadım.

Ben şuanda clover kullanıyorum. Bu yöntem ile çözüme ulaştım. İstersen birde Chameleon ile bir deneme yap. Sorun büyük ihtimal ile Clover Conf. içerisinde bir ayardan kaynaklı gibi.

Chamelon kullanıyorsan basit çözümü(org.chameleon.Boot.plist) dosysının içini aç
Bu kodu yapıştır
<string>4b00000001000000010000003f0000000100000002010c00d041030a0100000001010600051c0101060000007fff0400160000006200750069006c0074002d0069006e0000000500000001 </string>

sorun muhakkak çözülecektir.

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
Bu kodu chameleon.Boot.plist içerisine ekleyin.
Library/Preferences/SystemConfiguration içerisindeki Networkinterfaces.plist dosyasını silip yeniden başlatın. Sorun çözülecektir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı