Mavericks GA-G31M-ES2L Bios Reset Problemi

byazem

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Mobilya Üretimi
Öncelikle tüm technopatlara kolay gelsin.

Sistemime Unibeast ve Mavericks App Store sayesinde Mac OS X Mavericks yükledim fakat şöyle bir sorunla karşılaşıyorum: sistemi her yeniden başlattığımda bütün BIOS ayarlarım sıfırlanıyor ve tekrar ayar yapmadan sistemi açamıyorum. Henüz bootloader yüklemiş değilim. USB bellekten boot ederek açıyorum herhangi bir bootloader benim sorunumu çözmeme yardımcı olur mu?

Sistem özellikleri

• Gigabyte GA-G31M-ES2L bios sürümü FI
  • Saphire HD 6570 2GB
  • 4GB 800Mhz Kingston Ram Bellek (2+2)
  • 80GB WD Sata HDD

Yazdıklarınızı şimdi denedim fakat sonuç değişmedi. Multibeast ile Evoreboot, chimera 2.2.1, fakesmc kurdum sistemi yeniden başlattığımda bios ayarlarım yine sıfırlandığı için sistemim açılmadı.

Konuyu tekrar hortlatmak gibi olacak, ama benim de aynı marka anakartım var, ve ben onda başarılı kurulum gerçekleştirdim. BIOS sıfırlanma olayı sadece kurulumu yaptığım USB bellek kişisel bilgisayarıma takılıyken gerçekleşiyor. Bootloader kurulduktan sonra herhangi bir sorun yaşamıyorum. Yalnız şöyle bir tüyo verebilirim; boot sırasında size "CMOS checksum error" ekran geliyor, ve de geri sayım başlıyor. Eğer o ekran geldiğinde seçeneklerden "Son başarılı boot" seçeneğini seçerek başlatırsanız BIOS ayarlarınıza herhangi bir sıfırlanma olmuyor....

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı