Mavericks Klavye ve Mouse \ Usb Port hatası

Charl

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Cisco
Merhaba

Yaklaşık 3 saattir çözemediğim bir problemim var.."Intel dp55wb" anakartlı i5 işlemcili bir bilgisayara sahibim ve Technopat kurulum videosu ile beraber sistemi yükledim. Ancak, Clover Boot Manager den mavericksi başlattığımda, Mac açılıp masa üstü çıktığı an klavye ve mouse un hatta sanırım bütün USB portlarının elektriği gidiyor.

İşin ilginç kısmı, Mavericks yüklü usbyi takıp usb den start verdiğimde bir sıkıntı olmuyor.
Ayrıca sonradan çözdüğüm, Clover Boot Manager da "Options" -> "PCI DEVICES " da yer alan "USB Ownership [ ]" i işaretliğim zaman, herhangi bir sorun olmadan USB Portları çalışıyor. Sorun şu ki, Her bilgisayar yeniden başladığında, Options a girip PCI devices bölümünden USB Ownership i sürekli işaretlemem mi gerekicek ? Veya Usb bellekten mi başlatacağım ? :|

Denediğim yollar;

-Clover Boot Manager da, başlangıçta Options ta Usb Ownership seçtiğimde, sistem açılığ masa üstü geldi ve herşey sorunsuz çalışıyordu.. Ancak, tekrar restart attığımda, ayarlar eski haline dönmüş oldu :|

-Mavericks yüklü USB belleği taktığım zaman, onunla start verdiğimde çalıştığı için, içindeki EFI dosyalarını, kendi belleğime Mount ederek değiştirdim ve başarısız oldum.

-Clover Configurator den bütün ayarları denedim, ama başarısız oldum. Sanki hiç kayıt etmiyor gibi..

-Volumes/Mavericks de yer alan EFI dosyalarına bakarak, kendi EFI dosyamı değiştirdim yine çözemedim (Burayı çok kurcalamadım)

Anlayan bilen varsa eğer, yardımcı olabilirse hayır işlemiş olur.. yoksa kanser olacağım sanırım :\
Saygılar, sevgiler.

Clover Configurator üzerinden söz konusu ayarı yapabilirsiniz. Kayıt konusunda da Config.plist dosyasını açıp kaydettiğinizden emin olun. Olmadı, dosyayı farklı kaydet deyip masaüstüne kaydedin ve daha sonra elle var olan dosyanın üzerine yazın.

Bir de hangi rehberi kullandığınızı yazmamışsınız. UEFI mi kurdunuz, bilgi yok...

Config dosyası kuruluma göre farklı konumda olabilir. UEFI desteği varsa UEFI kurun.

Deniyorum hocam hemen..

UEFI Kurdum, siz yazdıktan sonra aklıma geldi, Oem->SystemProduct teki Config.plist i değiştirdikten sonra UEFI klasöründeki Configi de değiştirdim şuan portlar sorunsuz çalıştı. Ancak, boot ekran çözünürlüğü 640x a kadar düştü, gözükmüyor neredeyse logo dışında hiç birşey.

Hocam Başka bir sorun sanırım o. GUI de 1080 normal gözüküyor.. Hatta şuan başka bir tema indirip kurdum, çözünürlük aynı.. Config dosyalarını tek tek kontrol ettim ama, guinin kendi config dosyası dışında başka hiç bir yerde çözünürlük ayarı bulamadım.

Aklımda bir soru daha var.. Boot ekranı gelmeden, direk MAC i başlatamazmıyız? Veya 0.1 MS timeout yaparak direk boot ekranını es geçemezmiyiz acaba? Güzel olurdu..

USB Portları ile ilgili yardımın için Milyonlarca teşekkür tekrar! ( Çözümü ; Bios'ta UEFI desteği Disabled olmuş onu açıp, UEFI klasöründeki configi de editledim, bu kadar.. ) :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı