Mavericks Nvidia 7025 Ekran kartı tanıtma

Neptunmavisi

Hectopat
Daha fazla  
Niresh Maverick 10.9 Kullanıyorum.
Bütün donanımlarımı sorunsuz tanıdı, Ethernet kartını elle tanıttım. 25 TL'lik Web cam'i bile tanıdı. Fakat ekran kartını bir türlü tanıtamadım. Anakartın chipsetini, Ekran kartının modelini bulabildi, Fakat bir türlü donanımsal ivmeyi aktif edemiyorum. Yani Ekran kartını tam performanslı kullanamıyorum. Vesa modunda kullanabiliyorum anca. NVDA kextleri, açılışta takılma yapınca, NVDA kextlerini sildikten sonra Masaüstüne ulaşabiliyordum. Extensions klasorunde NVDA dosyaları yoktur. Ekran kartımın tanıtılması konusunda umudum var, Bunun bir yöntemi olmalı, Nvstartupda denedim olmadı.

Nvenabler kext yükledim yine Elle İD girdim yinede aynı. Chamelon bootloader kullanıyorum, Chamelon ayarlarım resimdeki gibidir. açıkçası diğer seçenekleri seçmeye cesaret edemedim. Çünkü diğer seçenekleri tercih edince Macos bir daha açılmamıştı, Çok format atıp yeni kurulumlar yaptım. O yüzden Chamelon wizard'daki diğer seçenekleri seçme konusunda temkinliyim. Yabancı forumlarda konuyla ilgili bilgiler var fakat ingilizcem yeterli değil. Araştırıp yardımcı olursanız çok sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Cahmeleon wizard.jpg

Mac pro.jpg

geforce 7025 mac.jpg

geforce 7025.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
GeForce 7025 çok eski bir GPU ve resmi destek bitmiş olabilir bu GPU için. İnternette yabancı forumlara epey baktım ama Mavericks ve bu GPU'yu kullanan ya da devreye sokan kimseyi bulamadım. Bulsaydım tercüme eder sana rehberini yazardım.

Sana iki önerim var:
  • Clover bootloader'ı USB belleğe yaz ve Clover ile boot edip dene bakalım o ekran kartını devreye sokabilecek mi? Clover'ın Kext klasörüne NVDA Kext'lerini atabilirsin. Clover bu Kext'leri Inject edecektir.
  • Alternatif ve en kesin çözüm ise ikinci el bir GT 630 ekran kartı edinmen.

Öncelikle cevabınızdan ötürü teşekkür ederim. Hayran olduğum Recep Bey'in cevap cevaplaması ayrıca mutlu etti.

Recep Bey, PC Amd işlemci, Dolayısıyla, Clover'li kurulumlarda hep sıkıntılar yaşadım. Ki, araştırdığım kadarıyla Chamelon Amd pcler ile uyumluymuş, Niresh Maverick kurulumunda Clover'i bir türlü yapılandıramıyor, Aktif edemiyordum. Boot ve Masaüstüne ulaşma sıkıntıları yaşıyordum. Usb belleğe clover yazdırmayı bilmiyorum fakat google'dan ararım. Fakat şu iki konuyu belirteyim, ekran kartım Eğer donanımsal ivmeyi aktif edebilirsek Macos'u çalıştırmaya hayli yetecek güçte bir karttır. Bu Ekran kartımı, Nvstartup kext'ine elle İD girmeden önce, Chipsetin ismi bile yoktu gösterdiğim resimlerde. elle İD girdikten sonra, Ankartımın Marka ve Chipsetini bile gösterdi, Dolayısıyla illaki bir yolu vardır diye inanıyorum. İkinci konuya gelirsek, Şu anda bir Usb flash disk bile alabilecek Param yok. Zaten olsa ya gider Ekran kartı satın alır, veya Laptop satın alırdım. ;)

Recep Bey, Önerdiğiniz Clover yöntemi, PC'de Kurulu olan Chamelonu silecekse Bootloaderler konusunda sıkıntı yaşayacaksam, Başka yöntemler konusunda biraz kafa yorup cevap yazarsanız sevinirim. Çünkü ne zaman Clover kurmaya çalıştıysam Macos'u komple çökerttim. Herkesin önerilerini bekliyorum. Bunun mutlaka bir çözümü olmalı, umudum var. Ekran kartı Marka model, Chipsetinin bile ismini bulan Macos, Ekran kartınıda tanıyacaktır, fakat nasıl? :)

İngilizcesi olan Dostlar yardım edebilirmi? Bu iki Linkte Ekran kartımı aktif etmeye dair İpuçlar varmı? Benim ingilizcem bu kadarını çözmeye yetmiyor. :)

NVIDIA GeForce 7025/nForce 630a - Need a little help here. - nVidia - InsanelyMac Forum

tonymacx86.blogspot.com.tr: tonymacx86 Blog: Enable Full Graphics Card Acceleration: ATI and nVidia

InsanelyMac'te bu konuda Snow Leopard ile çalıştırdığını belirtmiş ancak tonymacx86'daki farklı bir durum, Snow Leopard'ı deneyin birde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hüseyin Bey, Maverick zaten nispeten eski bir sürüm. Birde kalkıp Snow Leopard kullanmanın ne anlamı varki, Snow'da çalışan, Maverick'dede çalışır. Snow Leopard Kullanan kişi hangi yöntemlerle çalıştırmış? O yöntemleri bilebilsem belki çalıştırabilirim.

iATKOS Extensionslarındaki NVDA kextlerini alıp denemen gerek, ama her zaman dediğin gibi olmuyor. Snow Leopard a olan bunada olur diye kesin birşey yok ama deneyin.

Hüseyin Bey, Maverick zaten nispeten eski bir sürüm. Birde kalkıp Snow Leopard kullanmanın ne anlamı varki, Snow'da çalışan, Maverick'dede çalışır. Snow Leopard Kullanan kişi hangi yöntemlerle çalıştırmış? O yöntemleri bilebilsem belki çalıştırabilirim.

Öyle değil işte. Apple, NVIDIA sürücü desteğini kestikçe eski donanımlara desteği kesiyor. Bu bağlamda 7025 sürücüleri Mavericks içinde var mı, belli değil.

İlk verdiğiniz kaynaktaki rehberi çevirdim:

1. OSX86Tools'u açın. Burada Add EFI Strings/Boot Flag kısmını göreceksiniz.
  2. GFX Strings kımına gidin ve NVIDIA GeForce 7025 seçin (uygun bellek miktarı ile, mesela 256MB)
  3. Son oalrak Import string to boot editor deyin ve değişiklikleri com.apple.Boot.plist'e uygulayın.
İkinci kaynaktaki yazıyı ise uygun bir zamanda tercüme edeceğiz.

Recep Hocam, İlginizden ötürü teşekkür ederim. Çevirden ötürü ayrıca teşekkür ederim. Linkini verdiğim Çeviriyi yapan kişi, Kendi Topic'inde yazdığı gibi, Hazar Snow leopard versiyonunu kullanıyormuş. Tabi bende yanlış okumamışsam/Anlamamışsam ;) Bu adresten http://leohazard.com/download.html İntel-Amd sürümünü indirdim, Win32 ve Transmac ile USb'ye yazdım bir türlü boot olmadı. Muhtemelen USB bootable özelliği yoktur. İndirdiğim İmage, .İso uzantılıydı, Bu İso uzantısından Nvenabler ve Nv inject kext uzantılı dosyaları alıp, Maverickte Kext wizard uygulaması ile kursam, ve çevirdiğiniz yöntemleri uygulasam çalışma ihtimali olabilirmi? Neden yapmıyorsun ve soruyorsun derseniz, o kadar uğraşıpda Çalıştıramayınca, Netten Netrunner Linux diye bir Linux distrosu indirip kurdum, Şu An Linux'tan yazıyorum. Benim aslında umudum var, bu ekran kartını tanıtmaya dair, sizce söylediğim yöntem ile çalışabilirmi? çalışmasada elbette sağlık olsun.

Veya önereceğiniz, Usb bootable özelliği ve Amd işlemci ile çalışma özelliği olan Snow Leopard distrosunum Linkini verebilirmisiniz? Dvd rom yok PC'de.

Teşekkürler. ;)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı