Mavericks üzerine Yosemite?

Üstte verdiğim resimde kurulum yapmaya çalıştığım bölümde Günlük Etkinleştirme etkin olmadığından bu bölüm üzerine kurulum yapılamaz hatası verdi, Günlük Etkinleştirmeyi aktif hale getirdim yine işe yaramadı. Chameleon bootloader kullanıyordum Clover kurdum ve sistemi tekrar açtım, Uygulamalar bölümünden OS X Yosemite Installer.app çalıştırdım kurulumda 2. bölümü seçtim kurulum başladı ve sistemi restart ettim Install OS X from Mac HDD gibi bir seçenek vardı onunla devam ettim 2. bölümü seçerek Yosemite kurulumu tamamlandı ve sistemi yeniden başlattım. Son kullandığım 10.9.5 sistem 1. bölümde ve dili İngilizceydi. Yeni kurulumda dil sormadan kuruluma geçti İngilizce olarak. Yani 10.9.5 üzerinden aldığım Yosemite güncellemesiyle sistem kuruldu.
OS X 10.10 Sistemi Clover bootloader kullanarak açtım ve sorunsuz açıldı. Şaşırdım çünkü ne FakeSMC ne de diğer olması gereken kext dosyalarını daha yüklememiştim, temiz sistem açıldı yani anlayacağınız. Sistemde sorunsuz çalışıyordu.
Aklıma gelen 10.9.5 bölümüne kurulan Clover bootloader ve içindeki kext dosyaları geldi. Sistem onların sayesinde açıldı diye düşünüyorum.

Tam tahmin ettiğim gibi. Ben daha cesaret edip yükleyemedim. Kullandığım çok program var. Müsait bir zamanda yapacağım. Peki imessage ve facetime çalışıyor mu? Yani hiçbir kext yüklemene gerek olmadı mı?

Tam tahmin ettiğim gibi. Ben daha cesaret edip yükleyemedim. Kullandığım çok program var. Müsait bir zamanda yapacağım. Peki imessage ve facetime çalışıyor mu? Yani hiçbir kext yüklemene gerek olmadı mı?
İmessage ve Facetime kullanmadığım için test etmedim.
Ethernet,ses ve ekran kartı sürücülerini kendim kurdum.
Ethernet için AppleRLT8169Ethernet.kext, ses için VoodooHDA 2.8.6,
ekran kartı için AppleGraphicsPowerManagment.kext(DP1) + Güncel Cuda + smbios.plist MacPro5 olarak düzenledim, performans için silinmesi gereken kext dosyalarını sildim, sistem tamam...

Son düzenleme:
Benim bilgisayarımda şu an Clover Bootloader'lı Mavericks kurulu. OS X Yosemite 10.10 (14A389) bootable USB for Intel PCs (download torrent) - TPB Bu link üzerindeki RAW dosyasını indirip Win32DiskImager ile USB belleğe yazdım. Bilgisayarı yeniden başlatıp Clover Bootloader'dan Yosemite'i kurmayı denediğimde Verbose Mode'da ilk 5-10 satır yazı akıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Bazen o yazıları bile göremeden kapanıyor. Ekranın görüntüsünü yakalamaya çalıştım hata takibi yapabilirim diye ama çok hızlı geçtiği için yapamadım. Dev mode komutunu kaldırıp, dart=0, -x ve benzeri diğer komutları ekleyerek de denedim, sonuç aynı. Aynı zamanda, Yosemite kurulum USB'si takılıyken Bootloader'dan kurulu olan Mavericks'imi açmayı denediğimde de aynı şekilde bilgisayar yeniden başlıyo. USB'yi çıkarıp Bootloader'dan başlattığımda sorun yok. Sizce sıkıntı nerede, nasıl bir yol izlemeliyim?

Clover'da varsayılan komutlar olarak "-v npci=0x2000 kext-dev-mode=1" var sadece. Sizin de söylediğiniz komutları ekleyerek, farklı kombinasyonlarda denedim, sonuç değişmedi. Bir de, Mavericks üzerinden USB'yi açıp Yosemite kurulum dosyasından kurulum yapmayı denedim, cihazım doğrulanmadığı için yine olmadı. Mavericks'in kurulu olduğu bölümü biçimlendirip denemeyi düşünüyorum.

Mavericks'in kurulu olduğu bölümü biçimlendirip Clover Bootloader'ı boot seçeneklerinden kaldırdım ancak sonuç değişmedi. Recep Baltaş'ın hazırladığı rehberdeki talimatlara baktım ve "System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup" klasörünü sildim. Şimdi de resimdeki ekranda takılı kalıyorum.

20141021_113516455_iOS.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı