Mavericks'i Yosemite Yükseltme

dergos

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Şuan bilgisayarıma Mavericks 10.9.5 ve Win 8.1 bulunuyor. Şuan sorunsuz kullanım sağlıyorum. Tüm drivelar vs. yüklü. Bir tek ekran kartı yok oda intel olarak tanımlı bulunuyor. Appstore üzerinden yosemite indirdim. Bunu mavericks üzerine yükseltmek istiyorum. Clover üzerinden yosemite kurulumu boot ettiğimde kurulum başlıyor bir kısımda takılıyor. Verbose modda nerde takıldığına baktım. NVDA kextleri kısmında takılıyor. Bunları nasıl sileceğim. Ya da nasıl bir işlem yapmam gerekiyor. Yükseltme yapabilir miyim? Forumda okuduğum bir kaç konuda direk açıp yükseltmeyi gerçekleştirmiş bir kaç arkadaş.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Transmac programı ile sileceksin kextleri. Yükseltme yapabilirsin demişlerdi bana ama ben hiç riske girmeden temiz Yosemite kurulumu yaptım.

Transmac programı ile sileceksin kextleri. Yükseltme yapabilirsin demişlerdi bana ama ben hiç riske girmeden temiz Yosemite kurulumu yaptım.
Cevap için teşekkürler.
USB'de olmadığından transmac görürmü görmez mi bilemiyorum. Bir deneyeceğim ama tahminim görmeyecektir. Bu durumda ne yapacağım onu bilmiyorum. Yükseltme yapan biri varsa yardım ederse daha güzel olur.

Başlamadan önce sistem yedeğini al. Sistemini yine Mavericks üzerinden başlat. Bu linkten gizli dosyaları göstermek için gereken programı indir: Download ve gizli dosyaları göster.
Ardından Uygulamalar içerisindeki Install Yosemite sağ tıkla. İçeriği göster ile dosya içeriğine gir. Content->SharedSupport->InstallESD.Dmg çift tıklayıp aç. Açılan pencerede BaseSystem.dmg .gizli dosyasına çift tıklayıp aç.
Açılan pencerede System->Library-> Extensions içinden NVIDIA kextleri yedeklerini aldıktan sonra sil ve tekrar dene.
Yada [Beta] OS X 10.10.3 RAW ve DMG İmajı rehberindeki yönergeleri takip ederek yeni kurulum yapmayı dene.

Dediğiniz dosyaya kadar girdim NVDA kextlerini buldum. Fakat çöp sepetine taşınmıyor. Yani silinmiyor dosyalar.

Hocam bence hiç uğraşmayın böyle, direkt montezuma'nın verdiği linktekini indirip kurun daha sorunsuz olacak böylece.

eğerki yükseltmekte sıkıntı yaşıyorsanız yada sonrası için endişeleriniz varsa benim izlediğim yolu deneyebilirsiniz.
Ben normal herhangi bir boot olabilen bir mac yükleyicis ile sistemi başlatıp oradan disk izlencesinden şuan çalışan macimin kurulu bölümü seçip yeni görüntü diyorum. Bu şekilde A'dan Z'ye ne ayarınız uygulamanız driverınız vs varsa dmg şeklinde yedekleniyor.Yosemiteye yükselttikten sonra sıkıntı yaşarsanız bu dmg dosyasını disk izlencesindeki geri yükleden kaynak olarak gösterip istediğinz bir bölümü o anki çalışan haline geri getiriyorsunuz.Bundan sonrada usb'den hdd'yi boot edip tekrardan bbootloader kurmaktır. Şahsen ben böyle yapıyorum.
Eğerki hdd'nizde 250Mb gibi küçük bir alan ayırıp oraya bootloader'ı kurarsanız yukarıdaki işlemlerden sonra bootloaderda kurmanıza gerek kalmaz.Sadece macin kurulu olduğu bölümü biçimleyip aldığınız imajı geri yüklemeniz yeticek.

Son düzenleme:
/Volumes/OS X Base System/System/Library/Extensions

Hocam dosya yolu bu ama dosyaları bulamıyor. Nasıl göstermem gerekiyor
terminal aç şu komutları gir.
Kod:
sudo chmod 777  "Extensions'ın olduğu dosya yolu"
Not: Tırnak işaretleri olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…