Maverics Açılırken "CPU Halted" Hatası Verip Kapanıyor

Diski yeniden formatladım.
Hacintosh u elama işeretine tıklayıp sistemi kapat dediğim zaman son olarak

hfs: unmount initiated on mac on device unknown device
done
CPU halted

satırı ile sistem kapandı.

Bu durumu fark etmemin üzerinde 4 gün geçti
bu sorunu tekrar yaşıcam diye çok tırsıyorum :)
Neden bu sorunu açılışta yaşıyordum ?

CPU halted bir sorun değil, sistemi kapatıyorsunuz, İşlemci Durduruldu diyor normal bişey.
hfs ile ilgili kısmı bilmiyorum ancak sistem normal çalışıyorsa verbose modu kapatıp kullanın, yazılarıda görmezsiniz korkmazsınızda :)

"-v" modu yerin mac logosu ile boot ettiğim zamanda aynı şey oluyor. başlangıç programı neden bilgisayarı kapatma komutunu veriyor.

Diski formatladım elma logosundan kapatınca çıkıyor dediniz, CPU halted sistemi açınca mı çıkıyor yoksa normal siz kapatınca mı?
İlk mesajda verdiğiniz resimde çeşitli disk hataları da veriyor sistem.

Evet konunun başlığında belirrtim. sistemi clover dan boot ettiğim zaman "-v" modunda yazılar akıyor enson satırda
hfs: unmount initiated on mac on device unknown device
done
CPU halted

yazıyor ve makine kapanıyor. :) Resimdeki disk hatalarının farkında bile değilim konuyu açarmısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yine aynı olay oldu. Sistemi kurdum 1 hafta kadar kullandım, logic kurudum ses kayıtları yaptım yani 3 adet proje yaptım ve bunla beraber mix ve masterin işlemlerini uyguladım. tabi arada sorunlar çıkardı. Finder başalatılamıyor gibi uyarılar, restar yaptığımda makine kendine geliyordu. bu gün makine kendi kendine yeniden başlattı ve clover boot menüsü gelidi ardından mavericks in yüklü olduğu diski sectim "-v modunda yazılar akarken "cpu halted" dedi ve kapandı. :( ama -v modunda bu sefer alışılmışın dışında yazılar aktı ve makine o şekilde kapandı. -v modunda akan yazılar hakkında bir adet video eklicem. Yardım istiyorum.

Anakart asus maximus IV extreme Motherboards - MAXIMUS IV EXTREME
intel i7 2600 k 3,40 ghz işlemci
f3-160000cl9d-8gbbrm x2 adet ram toplam 16 gb
v982 asus ekran kartı.

Bende öyle bir durum durumla karşılaşmıştım, Ramlerden birinde sorun varmış, Ram değişikliğinden sonra sorun ortadan kalktı.
Rem le alakalı bir sorun olsaydı windows da benzer bir sorun görürdüm. PC windows da canavar gibi çalışıyor. Sorunu yineliyorum, mac kurdum ve biraz kullandım, tabi ufak tefek sorunlar yaşadım, o zaman içerisinde makine sorunsuz açılıp kapandı. şimdi aç komutu veriyorum sanki makine ye kapat komutu vermişim gibi açılışta kapanıyor :) sinirlerim bozuldu. Kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı