Maverics Açılırken "CPU Halted" Hatası Verip Kapanıyor

Ramlerde sorun yoksa kurulum Usb si ile kurulum ekranına gelip disk izinlerini onarın. Bakalım sorun düzelecek mi? Sorun devam ederse sfırdan kurulum yapın.
Hiç bir ümidim yok ama deniyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
pc "-v" modda açılmaya çalışırken akan yazıları videoya çektim. Bir bakarsanız @Recep Baltaş ve ilgili arkadaşlar, yardım ederseniz çok sevinirim.
Link ten videoya ulaşabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben de aynı problemi bugün yaşadım. Sorunun çözümü yok mu? İngilizcesi olan yabancı kaynaklara da baksa çok güzel olur.

CPU's hatası busratio kaynaklı olabilir boot: -v PCIRootUID=0 cpus=8 busratio=12 parametresi yazarak açmayı dene.. Yine açılmazsa, cpus=1 busratio=29 veya 30 olarak ta deneyebilirsin.

Sistem özelliklerim

İşlemci : Intel® Core™ i7-4710HQ 2.5GHz İşlemci
Chipset : Intel HM87
Hafıza : 16 GB DDR3L, 1600 MHz
Hafıza Slot : 2, max 16GB
Ekran Kartı : Geforce GTX870M GDDR5 3GB
Hard Disk Kapasitesi : 2 x128 GB SSD Super RAID (256GB SSD) + 1TB HDD 7200rpm

Sistemini açılmıyorsa boot: -v cpus=1 busratio=19 npci=0x2000 PCIRootUID=1 yazarak açmayı dene eğer spesifik sorun yoksa açılması lazım.

Sistemini açılmıyorsa boot: -v cpus=1 busratio=19 npci=0x2000 PCIRootUID=1 yazarak açmayı dene eğer spesifik sorun yoksa açılması lazım.

Malesef açılmadı. Kurulum USB'si ile Disk Utility'i açıp MAC'in yüklü olduğu diski onarmayı denedim fakat bu disk onarılamıyor biçimlendirin diyor. Ama en son takır takır çalışıyordu. Bunun cpu ile bir alakası var mı bilmiyorum. Windows'a geçip transmac ile mac sistemdeki dosyaları görebiliyorum diske erişimim var. Anlayamadım bu sorun neden oldu

Transmac ile system/library/extension klasörü içerisindeki bazı kextleri silip öyle yükleme yapman lazım belkide internette araştır bazı ekran kartı kextleri sistemin açılmasını engelleyebilir...

Bir süredir sorunsuz kullanıyordum zaten. Kextlere kendi kendine ne olmuş ola ki? Tek hatırladığım en son baya bir program açıktı. Chrome'da bir sürü sekme açıktı. En son bir video açtığımda cpu panı baya hızlanmıştı. İlk defa o kadar hızlı döndü. IMac'in sensor kablosu çıkmış fanı gibiydi. Videoları kapatınca eski haline döndü. Sonra kapatıp yattım işte sabah bu manzara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…