Mavi ekran driver Power state failure hatası

Makaleler
1
Yer
Sinop
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda 2-3 gündür mavi ekran sorunu yaşamaktayım. RAM test yaptım Windows üzerinden hata çıkmadı. Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yükledim hala sorun devam ediyor. Bu da minidump dosyalarım.

- Intel(R) Dynamic Platform Thermal Framework Driver'ını kaldırın.

- İntel'e ait Chipset sürücülerini varsa mevcut olanı kaldırın ve mümkün olan en güncelini kurun.

-NVIDIA'ya ait mobil bir ekran kartı kullanıyorsunuz sanırım. DDU ile bu kartın sürücüsünü kaldırın sisteminize uygun olan en güncel sürümü yükleyin.

Sistem bilgisini göremediğim için minidump dosyalarında link paylaşamıyorum. Sistem bilginizi paylaşırsanız sürücüler ile ilgili yardımcı olabiliriz.

Sorun Intel(R) Dynamic Platform Thermal Framework Driver ve NVIDIA sürücüsünden kaynaklı.
Asus X550VX
İ7 6700HQ
GTX 950M 4GB GDDR5 Samsung.
8GB+4GB Kingston 2133 DDR4 RAM.
860EVO 500GB SSD.

Asus X550VX
İ7 6700HQ
GTX 950M 4GB GDDR5 Samsung.
8GB+4GB Kingston 2133 DDR4 RAM.
860EVO 500GB SSD.
X550VX Sayfasından mevcut Intel'e ait sürücülerinizi kaldırdıktan sonra CCleaner tarzı program ile kalıntıları sildikten sonra;
Intel Graphics Driver, Intel Management Engine Interface ve Intel INF Update Driver'ı kurun.

Daha sonra

DDU ile NVIDIA'ya ait ekran kartı sürücünüzü de kaldırın. Ve GTX 950M'ler için bildiğim en kararlı sürüm olan 397.64'ü buradan indirip kurun.

DDU'yu nasıl kullanacağınıza dair rehber de bırakıyorum. Sorununuz çözülürse veya devam ederse bilgilendirmeyi unutmayın. Yeni oluşan minidump dosyalarını da paylaşırsınız bizimle.

X550VX Sayfasından mevcut Intel'e ait sürücülerinizi kaldırdıktan sonra CCleaner tarzı program ile kalıntıları sildikten sonra;
Intel Graphics Driver, Intel Management Engine Interface ve Intel INF Update Driver'ı kurun.

Daha sonra

DDU ile NVIDIA'ya ait ekran kartı sürücünüzü de kaldırın. Ve GTX 950M'ler için bildiğim en kararlı sürüm olan 397.64'ü buradan indirip kurun.

DDU'yu nasıl kullanacağınıza dair rehber de bırakıyorum. Sorununuz çözülürse veya devam ederse bilgilendirmeyi unutmayın. Yeni oluşan minidump dosyalarını da paylaşırsınız bizimle.

DDU ile dün son sürümü kurmuştum ama dediğinizi de yaparım. Teşekkürler her şey için sonuçları paylaşırım.
Hocam her şeyi yaptım artık mavi ekran almıyorum fakat harici ekran kartım çalışmıyor. Çalıştıramadım bir türlü.
100820-6015-01.dmp Dün de 1 kez mavi ekran aldım ve Nvidia Ekran kartım çalışmıyor 100820-6015-01.dmp .
@Bora Dere
Boş olduğunu sanmıyorum, hiçbirisi 0 KB görünmüyor. Olmazsa sıkıştırmadan atmayı da deneyebilirsiniz. İndirmesi biraz daha uzun sürer ama en azından inceleyebiliriz.
Hocam lütfen yardımcı olabilir misiniz? Bugün de photoshop kullanamadım. Her açtığımda mavi ekran yedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı